Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Οι μετανάστες και ο Σαββόπουλος


Ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι γνωστός τραγουδοποιός. 

Πρόσφατα έκανε δηλώσεις με τις οποίες πρότεινε την «αξιοποίηση» μεταναστών και ναρκομανών σε ξερονήσια, αραιονήσια, και εγκαταλειμμένα χωριά, με σκοπό να αξιοποιηθούν και αυτά. Με νεότερες δηλώσεις του, στις 20/5/11, στην «Ελευθεροτυπία» επανέλαβε με διευκρινήσεις την πρότασή του κάνοντάς τη πιο «ανθρώπινη» αφού ζήτησε και τη συμμετοχή του… ΟΗΕ ενώ ξεχώρισε τους ναρκομανείς.



Δεν υπάρχει λόγο να ανιχνεύσουμε τις καλές προθέσεις του Νιόνιου. Δεν αποκλείεται να είχε όταν ζητούσε να κηρυχτεί σε κατάσταση ανάγκης η Αθήνα. Όμως εδώ κρίνουμε τι παράγεται από τέτοιες δηλώσεις.


Για μένα ο πολιτικός Σαββόπουλος ήταν ένας καιροσκόπος, άσχετα με τη μουσική του. Ήταν τότε που πήγε να γίνει ίνδαλμα της νεολαίας με το «Φορτηγό» και το «Ήλιε Ήλιε (Κόκκινε) Αρχηγέ». Όμως ήρθε η ώρα να μετρήσουμε το μπόι μας με τη δικτατορία και εκεί κάτι περίεργα αλισβερίσια, μετά τη πρώτη δίωξή του, δεν μου άρεσαν, όντας εγώ (ο αφελής νέος που τον είχα ίνδαλμα), χρόνια στις φυλακές και στα ξερονήσια που θέλει να «αξιοποιήσει» τώρα ξανά!


Για τα ξερονήσια και αραιονήσια θα έλεγα ευθέως, όχι ρε Νιόνιο, στα ξερονήσια που εξοριστήκαμε και εξορίστηκαν και βασανίστηκαν οι προηγούμενες γενιές εξόριστων-αγωνιστών δεν θέλουμε να ξαναϋποφέρουν άνθρωποι ανεξαρτήτως χρώματος, ιδεολογίας και ανθρώπινης αδυναμίας.


Οι περίεργες δηλώσεις του πάντα ήταν δήθεν ανατρεπτικές αλλά κατά κανόνα βαθιά συντηρητικές και αντιδραστικές. Δεν ήταν διαφορετικά και τώρα.

Το μεταναστευτικό είναι ένα τόσο σύνθετο πρόβλημα που δεν λύνεται με ελαφρότητα από κανέναν. Μόνο ριζικές κοινωνικές λύσεις σε επίπεδο πολιτικής, δημοκρατίας και σχεδιασμένης οικονομίας μπορεί να ανοίξουν κάποιους δρόμους λύσης και πάντως όχι εύκολους.

Ωστόσο εγώ θα προχωρήσω στο νήμα που με πηγαίνει η σκέψη του Νιόνιου από εκεί που την άφησε. Για λόγους δεοντολογίας λέω ότι όλες οι παραγόμενες σκέψεις δεν είναι του Νιόνιου αλλά δικές μου με αφορμή τις ιδέες του και τον ευχαριστώ.


Το τι φούμο έφαγε στα blog και στο facebook ο Νιόνιος δεν λέγεται. Εμείς δεν θα ρίξουμε φούμο. Θα υλοποιήσουμε τις ιδέες του!


Η "λύση" του μεταναστευτικού

Αναγνωρίζοντας το σοβαρό πρόβλημα των μεταναστών προσπαθώ να συμβάλω.

Ζητώ και μου αναθέτει η κυβέρνηση εν λευκώ να υλοποιήσω τη πρόταση του Νιόνιου.


Πρώτα συλλαμβάνω όλους τους παράνομους μετανάστες της Αθήνας. Περί τις 500 χιλ., τους βάζω χειροπέδες και τους στοιβάζω στα μεγάλα γήπεδα. Δεν υπάρχουν άλλα μέρη. Για να μη φύγουν κυκλώνω τα γήπεδα με αστυνομία και στρατό και τεθωρακισμένα. Ελικόπτερα πετάνε από πάνω. Όποιος πάει να φύγει απαγορεύεται. Αν παρακούει τον κυνηγάμε. Αν ξεφύγει πυροβολάμε. Αν δεν τα κάνω όλα αυτά θα μου φύγουν όλοι οι μετανάστες οπότε το σχέδιο καταρρέει.


Τους φορτώνω όλους σε βαγόνια με ατελείωτους συρμούς. Οι 250 χιλ στα καράβια για ξερονήσια και αραιονήσια, οι 250 χιλ στα ακριτικά εγκαταλειμμένα χωριά. Εγκαθιστώ φρουρές γύρω - γύρω από τα χωριά και συρματόπλεγμα για να μη μου φύγουν, δεν διαθέτω άλλωστε όλο το στρατό της Ελλάδας για τη φύλαξή τους. Στα νησιά αποσύρω όλες τις βάρκες και καραβάκια και βάζω ακταιωρούς να κάνουν τη γύρα μη φύγουν με άλλο μέσο.


Για να μη διασαλεύεται η τάξη στο εσωτερικό κάθε αποικίας μεταναστών εγκαθιστώ εσωτερική αστυνομία βάζω σύρματα για να μην σκοτώνονται οι φυλές, βγάζω και τα 100 «απαγορεύεται» του αείμνηστου Γλάστρα, βασανιστή της Γυάρου. Για να μην εξεγερθούν τους ταΐζω. Όσοι εξεγείρονται τους συλλαμβάνω και κάνω εσωτερικές φυλακές μέσα στην αποικία στα ξερονήσια και στα χωριά. Όσοι πέφτουν σε απόγνωση και γίνονται επικίνδυνοι ή τους αφήνω να μας πνίξουν ή τους σκοτώνω.


Επειδή δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αναπτύξουν από μόνοι ένα οικονομικό σύστημα παραγωγής, ανταλλαγής και υπηρεσιών φωνάζω τους καπιταλιστές της Ελλάδος και με μεροκάματο 1,5 ευρώ τους ζητώ να τους απασχολούν όλη τη μέρα και για ύπνο να τους φέρνουν πίσω. Για να μη διασαλευτεί η τάξη στην εργασία μεταβιβάζω όλα μου τα δικαιώματα πάνω στους μετανάστες στους εργοδότες. Λίστες τύπου Σίντλερ απαγορεύονται.



Η ανάπτυξη που θα επιτευχθεί από την εργασία αυτή θα ωφελήσει όλη την Ελλάδα μέσω της ωφέλειας των εργοδοτών γιατί θα ανοίξουν δουλειές και αλλού, θα γίνονται και εξαγωγές. Η κρίση θα αρχίσει να ξεπρενιέται και απο αυτά που βγάζουμε απο τους 500 χιλ μετανάστες θα ξεπληρώνουμε το χρέος! Αν συμφωνούν οι εργοδότες ένα μέρος από τα κέρδη θα τα δωρίζουν σε ελληνικά ιδρύματα για να αναδείχνεται ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της εργασίας των μεταναστών.


Τα βράδια φωτίζονται καταλύματα, σκηνές, κτήρια κλπ και απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά την δύσην του ηλίου για να μην υπάρχει εγκληματικότητα και να μη φύγουν. Αν φύγουν το σύστημα καταρρέει. Φρουροί με σκυλιά περιπολούν. Πιθανόν να βάλω και ηλεκτροφόρα σύρματα και όπλα που πυροβολούν αυτόματα ό,τι κινείται, αν δεν μου φτάνουν οι φρουροί.

Στους μικροπραβάτες επιβάλω ελαφρές ποινές όπως στέρηση φαγητού, στάση στον ήλιο, κρέμασμα από συκιά αν υπάρχει και για τους μουσουλμάνους να καθαρίσουν τους χοίρους που θα εκτρέφουν οι άλλες θρησκείες.


Το πρόβλημα των μεταναστών πράγματι είναι μεγάλο. Αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα δεν λύνεται. Δεν γίνεται να τους πιάνουμε και να τους αφήνουμε. Πρέπει να τους έχουμε υπό συνεχή έλεγχο και σε περιορισμένους χώρους.


Πρέπει να λαμβάνουμε όλα εκείνα τα μέτρα πειθαρχίας τους. Πρέπει να βγάζουν το ψωμί που τρώνε για να μη ληστεύουν τους άλλους. Πρέπει να προστατεύσουμε τη κοινωνία και το δημοκρατικό μας πολίτευμα από τις εγκληματικές ενέργειές τους γιατί είναι επικίνδυνοι για το κρατούν κοινωνικόν καθεστώς.

Πρέπει να τους κάνουμε Εθνικήν Ηθικήν Διαπαιδαγώγησιν για να γίνουν κανονικοί άνθρωποι. Πρέπει να τους διδάσκουμε κάθε Κυριακή το κήρυγμα του Κυρίου για να γνωρίζουν ότι η χώρα μας είναι η Ελλάδα των Ελλήνων Χριστιανών. Όχι, καμία επιβολή δεν θα τους κάνουμε. Ενημερωτική θα είναι η λειτουργία, για τη ύπαρξη του Θεού. Όσοι δεν θέλουν δεν έρχονται και δεν φέρνουν τις καραβάνες για μεσημεριανό φαγητό στην εκκλησία.


Όλα αυτά τα μέτρα μπορούν πράγματι να... αποτελέσουν μια "λύση με ανθρώπινο πρόσωπο" για το μεταναστευτικό! Ας είναι καλά ο Νιόνιος!

1 σχόλιο:

  1. Οποιος συμβαινει να γνωριζει τον ΝΙΟΝΙΟ [καθολου τυχαιο το πιασαρικο] απο την αρχη δεν πεφτει απο τα συννεφα!!!!
    Εκεινο που με εξωργιζει ειναι πως μερικους απ' αυτους -με τραγουδια για την φτωχια και την εργατια-ενω μας το ειπαν εμεις επιμειναμε να τους κανουμε πλουσιους.Και το χειροτερο, για καποιους ΙΝΔΑΛΜΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή