Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Μνημόνιο πέμπτοΈνας «Οδικός Χάρτης» της καταστροφής, της πτώχευσης και της υποδούλωσης


Εν όσο τους ανεχόμαστε, εν όσο δεν τους ανατρέπουμε, το ένα μνημόνιο θα διαδέχεται το άλλο και το επόμενο θα αφαιρεί όλα όσα υπόσχονταν να διατηρήσει το προηγούμενο με αντάλλαγμα την αποδοχή. Ο ένας μονόδρομος θα διαδέχεται τον άλλο χωρίς τέλος, όπως χωρίς τέλος θα είναι η λιτότητα και η αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Στο βάθος πτώχευση, καταστροφή, πόλεμος…


Η ελεγχόμενη πτώχευση του κεφαλαίου προχωράει κανονικά μέσα από την ανεξέλεγκτη πτώχευση των λαών. Το μέτρο το δίνει το μνημόνιο. Για κάθε 10 που χάνει ο λαός το κεφάλαιο θα κερδίζει 9 και θα χάνει ένα!


Εμμονή στα ληστρικά αδιέξοδα

Το καινούριο, 5ο μνημόνιο, «Οδικό Χάρτη» το είπε ο κ Παπανδρέου, φέρνει νέα αφαίμαξη 23+3 δισεκατομμυρίων σε δυο χρόνια. Σε λίγο θα έρθει το 6ο μνημόνιο με άλλα τόσα, και άλλα τόσα, ατελείωτα καθώς και ξεπούλημα και της ζωής μας.

Όλοι θυμούνται την αλαζονική ερώτηση των κυβερνόντων όταν ψήφιζαν το 1ο μνημόνιο προς την Αριστερά: "Έχετε πρόταση πως θα σωθούμε; Εμείς έχουμε το μνημόνιο και είναι μονόδρομος! Αυτό θα μας βγάλει από τη κρίση"!!!

Τελικά δεν είχαν ούτε πρόταση εξόδου από τη κρίση, ούτε το μνημόνιο ήταν μονόδρομος. Μονόδρομος και λύση ήταν πάντα το επόμενο μνημόνιο και ο επόμενος μονόδρομος πολύ χειρότερος από τον προηγούμενο. Αυτή είναι η μόνη πολιτική που εφαρμόζουν και θα εφαρμόζουν αν δεν τους ανατρέψουμε.

Ατέρμονη λιτότητα

Το τραγικό είναι το περίσσιο θράσος του Πρωθυπουργού που είπε ανερυθρίαστα ότι αν δεν πετύχουν τα μέτρα θα πάρουμε και άλλα, και άλλα, και άλλα ατέρμονα! Δηλαδή δεν θα αλλάξουμε πολιτική αλλά θα αλλάξουμε (ανασκολοπίσουμε) τη χώρα! Και μάλιστα αν τα μέτρα δεν πετύχουν θα φταίει ο λαός ο οποίος βέβαια θα κληθεί να τα πληρώσει!!! Καμία ντροπή!
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία εξόδου από την κρίση, αλλά είναι στο χέρι μας να βγούμε νωρίτερα ή αργότερα... Ποιο χέρι μας; Το μακρύ χέρι των αγορών, των τραπεζών και των δανειστών - τοκογλύφων κατακλέβει ασύστολα και διαχρονικά το λαό με εισπράκτορα τη κυβέρνηση, τώρα «στο χέρι μας» είναι;

Συνταγματικός φασισμός!

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου και στην αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία, όπως τόνισε, βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης: «Αυτή τη φορά ανέφερε δεν θα προχωρήσουμε σε μια τεχνική αναθεώρηση αλλά ύστερα από διάλογο η χώρα θα αποκτήσει ένα νέο καταστατικό Χάρτη από τον οποίο θα απουσιάζουν ρυθμίσεις όπως εκείνες του άρθρου 86 για το νόμο περί ευθύνης υπουργών με τον οποίο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη και συντηρείται το αίσθημα αδικίας στους πολίτες».

Σιγά μη το κάνει για τους υπουργούς! Κατάπιε τα νέα Σύμφωνα αιώνιας λιτότητας της ΕΕ και της κατάργησης δημοκρατικών και εργασιακών δικαιωμάτων που θα συνταγματοποιηθούν και περί άλλων τυρβάζει. Ό,τι αντιδραστικό και αντιλαϊκό έχει εφεύρει μέχρι τώρα η άρχουσα τάξη ευρωπαϊκά και παγκόσμια, θα το χώσει στο δικό μας Σύνταγμα!

Και... Χάρτα!

Μέσα στη καταιγίδα καρατόμησης των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας είπε ότι «προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η “Χάρτα Κοινωνικών Δικαιωμάτων” για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης….». Με άλλα λόγια έλεγε ότι στο Σύνταγμα θα κατοχυρώσει και τις συντάξεις των 360 ευρώ για όλους!!! Για τέτοια «Χάρτα» μιλάμε!

Δεν είναι ψέμα. Είναι θράσος εξουσιαστή που σφαγιάζει ανεξέλεγκτα το λαό.

Προσκύνημα και «δικαίωση» από το παγκόσμιο κεφάλαιο

Υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας του μνημονίου τονίζοντας ότι πόσο αναγκαία και αναπόδραστη ήταν η προσφυγή σε αυτό αποδεικνύεται από τις προσφυγές της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Αυτό και αν είναι απόδειξη! Αν μπει και η Ισπανία θα πανηγυρίζουμε!

Τα Πάθη

Όπως είπε ο  Γ. Παπανδρέου τα μέτρα θα εξειδικευτούν και θα παρουσιαστούν με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα μετά το Πάσχα. Δηλαδή μας σημαδεύουν τώρα με κόκκινο, μας βασανίζουν όλη τη Μεγάλη βδομάδα, και μας γδέρνουν μετά το Πάσχα. Κανονική σφαγή που κρατάει τριπλάσια από τη Βδομάδα των Παθών.

Μέτρα επί μέτρων

Μέτρα ύψους 23+3 δισ. ευρώ θα λάβει η κυβέρνηση έως το 2015, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Τα +3 δισ. είναι τα πρόσθετα μέτρα που θα ληφθούν εφέτος!

Τα ποσά θα βρεθούν κατά 2/3 από μείωση των κοινωνικών και κρατικών δαπανών και κατά 1/3 από νέους φόρους.

Μέσα στα μέτρα αλλά σε ξεχωριστό λογαριασμό εισπράξεων είναι και το ξεπούλημα, στο πολυεθνικό κεφάλαιο κοψοχρονιά, της δημόσιας περιουσίας και των κρατικών συμμετοχών στις ΔΕΚΟ.

Θα πληρώσουν οι συνήθεις ύποπτοι

Όλη η προσπάθεια, λένε, θα στηριχθεί σχεδόν αποκλειστικά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, στην αύξηση της εισπραξιμότητας των τελών, των φόρων και των εισφορών, στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, και την δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Όταν λένε τέτοια σημαίνει ότι θα κάνουν τα ίδια που έκαναν κάθε φορά που τα εξαγγέλλουν. Θα φορολογήσουν πάλι τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους.

Τέλος, με τα μέτρα αυτά δεν δίστασαν να ομολογήσουν ότι το χρέος που ξεπερνά ήδη το 150% του ΑΕΠ αναμένεται να φτάσει έως το 157% του ΑΕΠ το 2012! Κανείς δεν γνωρίζει σε τι αριθμό μνημονίου θα είμαστε τότε.


Εκτός.. εκτός και αν τους ανατρέψουμε και ξεπλύνουμε την ως τώρα ντροπή της ανοχής μας και τη ντροπή της υποταγής της χώρας στους τοκογλύφους δανειστές, ντόπιους και ξένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου