Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ε, ρε βρεγμένη σανίδα που τους χρειάζεται….

.
Γ. Παπανδρέου – Στρος Καν: Όλοι πρέπει να συμβάλουμε/τε για να ξεπληρωθεί το μνημόνιο, το χρέος και να ξεπεραστεί η κρίση. Για να το πετύχουμε/τε πρέπει να υπάρχει μόνο μια πολιτική φωνή, αυτή της κυβέρνησης γιατί ο πλουραλισμός και η αντιπολίτευση κάνουν κακό. Να στοιχηθούμε/τε όλου πίσω της.

Από το 2012 αρχίζει η ανάπτυξη!!! Μέχρι τότε ένας απλός γύψος θα μπει. Η επιμήκυνση όμως μέχρι το 2021, 2040, 2060 είναι καλή γιατί ο γύψος θα μείνει για άλλα τόσα χρόνια. Ο γύψος είναι γενικά καλός, βεβαίως κάθε 7 χρόνια θα θέλει αλλαγή γιατί σαπίζει αυτό που έχει μέσα, το μάθατε/με από τη δικτατορία.


Αυτός ο κ. Στρος Καν τι καλός κύριος! Ενδιαφέρεται για μας.! Ακόμη και τζάμπα γύψο θα φέρει. Τα έλεγε μελιστάλαχτα με μια φωνή με τον κ. Πρωθυπουργό, ο οποίος πονάει πολύ τη χώρα του γύψου, που δεν ξεχώριζες ποιος ακριβώς τα έλεγε.


Α, να συνδέσουμε και τους μισθούς με τη παραγωγικότητα. Για κάθε χίλια της παραγωγής θα παίρνουμε και ένα ολόκληρο ευρώ. Μιλάμε για παράλογα κίνητρα. Κάτι σαν μπόνους και επίδομα αλλά απορώ πως έρχονται σε αντίθεση με τον εαυτό τους όταν λένε τέρμα τα μπόνους και τα επιδόματα. Κάτι δεν καταλαβαίνω καλά αλλά ο κ. Στρος δεν μπορεί, ξέρει πολύ καλυτέρα από εμάς το καλό μας.


Συμβάλλοντας στο ξεπέρασμα της κρίσης οι καλοί Έλληνες πατριώτες κατέθεσαν «εγγυήσεις» υπέρ της ελληνικότητας των καταθέσεων 27,5 δισεκ. ευρώ από την αρχή του χρόνου σε τράπεζες του εξωτερικού. Το είπε γεμάτος υπερηφάνεια ο διοικητής της ΤτΕ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η χώρα, είπε περήφανα ο κ Προβόπουλος, αναπτύσσεται, είναι στις πλουσιότερες του κόσμου, και κάνει εξαγωγή κεφαλαίων όπως κάνουν οι ανεπτυγμένες (ιμπεριαλιστικές) χώρες, όταν μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν απλά ψωροκώσταινα και εκλιπαρούσε για δάνεια και εισαγωγή κεφαλαίων. Είμαστε επί τέλους και εμείς μια αναπτυγμένη (ιμπεριαλιστική!) χώρα! Μπορούμε και εμείς να δανείσουμε με υψηλά σπρεντ στους άλλους φτωχομπινέδες!



Είναι φανερό ότι οι Έλληνες έχουν λεφτά (νάτο «τα λεφτά υπάρχουν»!!!) και μπορούμε να κόψουμε και στο μισό τους μισθούς. Όχι πιο πολύ γιατί μετά θα γίνουν Κίνα και θα απειλήσουν την Ευρώπη με τα κεφάλαιά τους. Είναι πλούσιοι οι Έλληνες γι αυτό ο ΣΕΒ έβγαλε από το τσεπάκι του 230 σημεία μείωσης μισθών, ο Παπακωνσταντίνου άλλα 230 και ο Προβόπουλος καμιά τριανταριά «πακέτα» μειώσεων μισθών και καρατομήσεων κοινωνικών δαπανών. Τι να τις κάνουμε τις κοινωνικές δαπάνες άλλωστε, σιγά μη ξεπέφτουμε στη γυφτιά των δημόσιων νοσοκομείων και μάλιστα με μπανάλ τζαμπέ είσοδο. Όλα ιδιωτικά για να νοιώθουμε ανεπτυγμένοι και πλούσιοι.




Τελικά κάναμε λάθος. Ζούμε σε άλλη χώρα, ευτυχισμένη και ανεπτυγμένη και εμείς άφρονες βγαίνουμε στις απεργίες και διαδηλώσεις (771 παρακαλώ από την αρχή του χρόνου θρηνεί ο Εμπορικός σύλλογος Αθηνών!) άνευ λόγου και αιτία. Ρωτήστε και όλους τους επιφανείς δημοσιογράφους των καναλιών. Τι ίδια θα σας πουν!

Ε, ρε βρεγμένη σανίδα που τους χρειάζεται….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου