Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Εβδομάδα μεγάλων κινητοποιήσεων

.
Οι εκλογές όχι μόνο δεν νομιμοποίησαν την πολιτική της κυβέρνησης και του μνημονίου αλλά αποτέλεσαν και διαδικασία απελευθέρωσης του λαού από μια διαδικασία που παρεμπόδιζε εμφανώς τη δυναμική εμφάνισή του στο πολιτικό προσκήνιο.


Τώρα λοιπόν που η κυβέρνηση νομίζει ότι νομιμοποιήθηκε θα βρεθεί μπροστά σε μια νέα κατάσταση γεμάτη λαϊκή αντίδραση.


Από τη Δευτέρα κανένας δεν θα ενδιαφέρεται για τις εκλογές και τα αποτελέσματά τους. Ανάξια αναφοράς είναι και ανάξια να καθορίσουν τη στάση του λαού είναι.


Η εβδομάδα αρχίζει με διαδηλώσεις και κάθε είδους κινητοποιήσεις. Τη Δευτέρα, την ώρα που η τρόικα έρχεται να επιβάλει νέα μέτρα, σε συνεργασία με τη κυβέρνηση και τη ντόπια ολιγαρχία που εκφράστηκε ήδη μέσω του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, ο λαός θα βρίσκεται ήδη στους δρόμους. Δυο μεγάλες συγκεντρώσεις με κύρια αυτή του ΚΚΕ αλλά και πολλές άλλες εκδηλώσεις, απεργίες και κινητοποιήσεις θα υποδεχτούν τη τρόικα και θα δηλώσουν την αντίθεση του λαού και την απαξία του εκλογικού αποτελέσματος.


Την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, η μέρα μνήμης θα είναι μέρα μάχης. Κάθε συμμετοχή θα είναι ένα βήμα για νέους αγώνες. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου θα είναι και πάλι επίκαιρο απέναντι στη νέα κατοχή και τη νέα φτώχεια που φουντώνει.

Και έπεται συνέχεια. Αν η κυβέρνηση νόμισε ότι ξεμπέρδεψε με τις εκλογές έκανε μεγάλο λάθος. Το αντίθετο θα συμβεί. Η μέχρι τώρα ανοχή ή αποχή από δυναμικές αντιδράσεις από τον λαό ήταν απλά η ποσοτική συσσώρευση της αγανάκτησης. Το καζάνι που έβραζε τώρα θα σκάσει.


Να είμαστε όλοι στις διαδηλώσεις


Να δώσουμε μια ακόμη μάχη:
• Για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική και να πούμε όχι στη νέα αφαίμαξη που ετοιμάζουν
• Για να ανατραπεί το Μνημόνιο
• Για την άρνηση του χρέους και των πληρωμών
• Για να ανατραπούν οι πολιτικές φτώχειας ανεργίας, υποβάθμισης, υποταγής.
• Για να φύγουν Τρόικα, ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, Δ.Τρ. ΟΟΣΑ, ΠΟΕ κλπ.
• Για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση στα πολιτικά πράγματα της χώρας
• Για να διασωθεί η χώρα από τη νέα ξενοληστοκρατία.
• Για να σώσουμε το μεροκάματο, τη σύνταξη ,τη κοινωνική ασφάλιση, τις δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις του λαού.
·  Για δουλειά σε όλους, χωρίς ανεργία, χωρίς μισή δουλειά, μισό μεροκάματο μισή σύνταξη, μισή ζωή
• Για να τεθεί επί τάπητος η πραγματική οικονομική ανασυγκρότηση.
• Για να κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος της χώρας και των Περιφερειών που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν, με όχημα τον Καλλικράτη, οι εκλεκτοί του δικομματισμού.

 Ο νέος κύκλος αγώνων αρχίζει...






.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου