Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Τα «κοινωνικά τιμολόγια» της ΔΕΗ

.

Η κυβέρνηση «ψήνει» εδώ και καιρό την εφαρμογή φιλολαϊκής πολιτικής για τις φτωχότερες ομάδες πληθυσμού στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος. Μετά από πολύ κόπο οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι (του ΠΑΣΟΚ είναι) βρήκαν τη χρυσή τομή: Θα εφαρμόσουμε το «ΚΟΤ» (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο) με το οποίο θα δώσουμε εκπτώσεις 10% σε όλα τα φτωχά νοικοκυριά που έχουν κατανάλωση μέχρι 1.000 κιλοβατώρες το 4μηνο και 20% στις τρίτεκνες οικογένειες! Στους άλλους που καταναλώνουν περισσότερο δεν θα υπάρχει καμιά έκπτωση δεδομένου ότι ανήκουν στους έχοντες και πρέπει επί τέλους να πληρώσουν. Αυτά απάντησε εγγράφως η κα Μπιρμπίλη στη Βουλή, στις 23/8/2010.

Μέχρι εδώ η φιλολαϊκή πολιτική πάει καλά και μας ενθουσιάζει! Να και ένα… αντι-Μνημονιακό μέτρο λέμε!!!!


Στο μεταξύ η κυβέρνηση μέσω της διορισμένης… «ανεξάρτητης» ΡΑΕ σχεδίασε αύξηση της τιμής κατά 50% για τις χαμηλές καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες, ενώ για τις μεσαίες καταναλώσεις η αύξηση να είναι από 7,5% έως 15%.Οι τιμές του ρεύματος για τους αγρότες αναμένεται να αυξηθούν κατά 25%-33% στην τριετία 2011 - 2013 και για τη βιομηχανία κατά 10%.Αντίθετα, στις μεγαλύτερες καταναλώσεις προτείνεται συνολική μείωση από 6,5% έως 16%.


Αν καταλάβατε καλά η φιλολαϊκή πολιτική, η ΚΟΤ δηλαδή θα εφαρμοστεί με βάση τις αυξήσεις στα τιμολόγια των φτωχών νοικοκυριών κατά 50% και τη μείωση στα τιμολόγια των πλουσίων ως 16%!!!!


Ποτέ άλλοτε δεν είχε εξαγγελθεί πιο φιλολαϊκή πολιτική!!!!

1 σχόλιο: