Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Τα έξυπνα πουλιά και οι θεωρίες συνωμοσίας για τις νέες τεχνολογίες

Πριν από μέρες δέχτηκα πολλές επιθέσεις κατά πόσο μπορώ να καταλάβω τις νέες τεχνολογίες. Αυτός τις έπαιζε λέει στα δάκτυλα και ήξερε τα πάντα! Η πιο ωραία κατηγορία του είναι πως κάτι σαν κι εμένα που δεν καταλαβαίνουν τη νέα τεχνολογία είναι οι διώκτες των ανθρώπων που θέλουν να πλησιάσουν το ΚΚΕ!

 Κατέβασε δε όλη την συνομωσιολογική και επιστημονική αρθρογραφία για να πείσει ότι η νέα τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη αντικαθιστούν τους ανθρώπους στις ταξικές σχέσεις, αναλαμβάνει δηλαδή τις σχέσεις να τις χειρίζεται η τεχνητή νοημοσύνη (!) και οδηγήθηκε, χωρίς να το καταλάβει, στον φετιχισμό της τεχνολογίας, κατά το πρότυπο που ο Μαρξ την ανέλυσε στο Κεφάλαιο με τίτλο «Ο Φετιχικός χαρακτήρας του Εμπορεύματος και το μυστικό του» (Κ. Μαρξ, Το Κεφάλαιο, Τ. Α΄σελ.84). Έδωσε δηλαδή υπερφυσικές ιδιότητες στην τεχνολογία και νόμισε ότι η τεχνολογία απέκτησε μυθική δύναμη πάνω στους ανθρώπους, ενώ δεν είναι τίποτα άλλο από άψυχο όργανο όπως κάθε εμπόρευμα και κάθε όπλο, της ταξικής εξουσίας του πλούτου πάνω στους εκμεταλλευόμενους.

 Το χειρότερο, προσπάθησε να «αποδείξει» ότι υπεραξία δεν παράγεται μόνο και αποκλειστικά από εργάτες που βρίσκονται σε καπιταλιστική παραγωγική σχέση με τους  κεφαλαιοκράτες, αλλά πήγε να προσομοιάσει το πληκτρολόγημα των μνμ στο πληκτρολόγιο ως «απλήρωτη εργασία» που δημιουργεί αξία και υπεραξία, επειδή οι εταιρείες κλέβουν τα data (δεδομένα), τα επεξεργάζονται και τα πουλάνε! Και του γράφω ότι το οξυγόνο είναι το ακριβότερο και πολυτιμότερο αγαθό της ζωής αλλά το παίρνουμε τζάμπα. Αν όμως το παράγουμε και το βάλουμε σε φιάλες θα πληρώσουμε όχι το οξυγόνο που το παίρνουν τζάμπα αλλά τη δουλειά της παραγωγής, μεταφοράς κλπ. αξία έχει μόνο όταν κάτι παράγεται για να πουληθεί ως εμπόρευμα και μόνο με βάση την κοινωνικά αναγκαία εργασία (χρόνο) που παράγεται.

 Καμία συνεννόηση. 


  Πριν αλέκτωρ λαλήσει όμως ήρθε «βοήθεια» από τη χώρα της τεχνολογίας! Η άποψη της μυθοποίησης των νέων τεχνολογιών και της αντίληψης ότι τα πάντα καταγράφονται και αναλύονται από την τεχνητή νοημοσύνη σε πεδία που ούτε φανταζόμαστε, κατέρρευσε στην χώρα με την υψηλότερη τεχνητή νοημοσύνη, τις ΗΠΑ!

Το νέο είναι απλό και περνάει σε όλες σχεδόν τις ειδήσεις:

[Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, οι 25.000 άνδρες και γυναίκες της αμερικανικής εθνοφρουράς περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο. Κι αυτό γιατί, εκτός από τον εξωτερικό κίνδυνο των οπλισμένων ομάδων ακροδεξιών εξτρεμιστών, που απειλούν με επιθέσεις στην αμερικανική πρωτεύουσα και τις πρωτεύουσες πολλών πολιτειών, οι αρχές φοβούνται εξτρεμιστικά στοιχεία που έχουν παρεισφρήσει στα σώματα ασφαλείας και συνεργάζονται με οργανώσεις, όπως οι Proud Boys και Boogaloo Bois.

«Αυτό που συμβαίνει είναι να ελέγχονται προτού φύγουν από την πολιτεία τους και να λαμβάνουν ενός είδους πιστοποίηση από το FBI» δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς του της Ουάσιγκτον. Όπως είπε, ο έλεγχος περιλαμβάνει συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τις πεποιθήσεις τους και τις απόψεις τους σχετικά με τη νομιμότητα των εκλογών, ενώ λαμβάνεται υπόψιν το ιστορικό τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέλη της Εθνικής Φρουράς ελέγχονται τόσο κατά την ένταξή τους στην υπηρεσία όσο και στην πορεία.]

 Αυτή η είδηση καταρρίπτει κάθε συνομωσιολογική θεωρία ότι με τις νέες τεχνολογίες ελέγχονται και καταγράφονται τα πάντα. Αν ήταν έτσι θα ήταν θέμα δευτερολέπτων ο πλήρης έλεγχος όλων των μελών της εθνοφρουράς, δεν θα χρειάζονταν κανένα FBI να κάνει έρευνες και ερωτήσεις, αλλά αρκούσαν μερικά πλήκτρα στους τεχνολόγους των εταιριών και όλα θα ήταν γνωστά!

 Δεν ήταν όμως! Και η θεωρία καταρρέει πριν στηθεί.

 Κανένας δεν υποτιμά τις νέες τεχνολογίες και την προοπτική τους στα χέρια της άρχουσας τάξης. Θα κάνει το παν, όπως κάθε εξουσία στο παρελθόν, να διατηρήσει την κυριαρχία της στις μάζες το λαού. Όμως τα όριά της συγκοινωνούν με τις παραγωγικές σχέσεις και την παρακμή τους, τις κρίσεις και την άρνηση των ανθρώπων να είναι εκμεταλλευόμενοι και να ζουν το δράμα ενός παρηκμασμένου συστήματος. Στο τέλος, η εξουσία θα αρχίσει να φοβάται και αυτούς που χειρίζονται τις νέες τεχνολογίες, φως φανάρι αυτό με την εθνοφρουρά, άσχετα αν οι φόβοι είναι από δεξιά. Όταν όμως οι χειριστές των τεχνολογιών είναι άνθρωποι της εργατικής τάξης, η οποία σηκώνει επαναστατικό κεφάλι, όσο και αν υποτάσσονται, κάποια στιγμή θα περάσουν στην αντίληψη πως μόνο η ανατροπή θα σώσει τον κόσμο και τους ίδιους. Εκεί είναι και το τέλος κάθε τεχνολογίας ως όργανο της άρχουσας τάξης. Το είδαμε τόσες φορές, δυνάμεις καταστολής να περνάνε με τον λαό…

 Τέλος, οι «θεϊκές» δυνάμεις των τεχνολογιών που ελέγχουν τα πάντα, αποδείχτηκε ότι δεν μπορούν να εντοπίσουν τι θα κάνουν όλοι όσοι πραγματικά ετοιμάζουν «κάτι» τη μέρα της ορκωμοσίας. Αν οι τεχνητές νοημοσύνες τα ήξεραν όλα, θα ήταν για την εθνοφρουρά θέμα μερικών πλήκτρων και σε δευτερόλεπτα θα εμφανίζονταν όλος ο χάρτης της χώρας με το σύνολο των ιδεών και προθέσεων του λαού σε κατάταξη επικινδυνότητας, καταλήγοντας σε αυτούς που ετοιμάζουν επίθεση. Θα καταγράφονταν, από πιο μέρος είναι ο καθένας με όλα τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους!  Αντί γι αυτό βάζουν το  FBI να κάνει ελέγχους και την εθνοφρουρά που δεν εμπιστεύονται να κάνει επάλληλες σειρές, οδοφράγματα και αμυντικές γραμμές, έχοντας άγνοια του αριθμού και των σκέψεων αυτών που θα επιτεθούν, αν επιτεθούν κλπ, κλπ. Τέτοιες νέες τεχνολογίες και τέτοια τεχνητή νοημοσύνη που σε εμάς παρουσιάζεται ότι ελέγχει τα πάντα  και στις ΗΠΑ δεν μπορεί να βρει ποιος ετοιμάζει όπλα για να εισβάλει στο Καπιτώλιο, είναι για κλάματα!

 Μαζί καταρρέουν και οι θεωρίες συνομωσιολογίας που σκοπεύουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για την αόρατη δύναμη της άρχουσας τάξης και αντί για ταξικές και πολιτικές μάχες να δίνει μάχες με αόρατους εχθρούς και ανεμόμυλους σαν τον Δον Κιχώτη!

 Για την ιστορία, όταν διάβασε το λινκ που συνέτριβε τις μεταφυσικές θεωρίες του για τις νέες τεχνολογίες με μπλόκαρε! Όποιος θέλει λεπτομέρειες μπορεί να διαβάσει τα κομμάτια που θέλει. 

 Ψηφιακή τεχνολογία. Στην υπηρεσία ποιών;

 http://aristeripolitiki.blogspot.com/2021/01/blog-post.html

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου