Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ: Η μεγαλύτερη στρατηγική παγίδευση των ισχυρότερων από έναν αδύναμο!

  Η 23 Αυγούστου ονομάστηκε παραπειστικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως η «Ευρωπαϊκή ημέρα υπέρ της μνήμης των θυμάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού» στη ρότα του γνωστού αντικομουνιστικού μνημονίου της ΕΕ για την εξίσωση ναζισμού – κομμουνισμού! Αφορμή γι αυτό αποτέλεσε η αντικομουνιστική ερμηνεία του «Συμφώνου Μη Επίθεσης Μολότοφ – Ρίμπεντροπ», Σοβιετικής Ένωσης (ΕΣΣΔ) και ναζιστικής Γερμανίας που υπεγράφη στις 23-8-1939. Στο σύμφωνο αυτό επιχειρείται να δειχθεί ότι για τον πόλεμο ευθύνεται εξ ίσου η… ΕΣΣΔ (!) η οποία, ισχυρίζονται ορισμένοι αντικομουνιστές αναλυτές, ετοίμαζε πόλεμο κατά της Γερμανίας και ήθελε χρόνο, απονέμοντας εμμέσως στην Ναζιστική Γερμανία τον παθητικό ρόλο!

Τι να πει κανείς βέβαια για τη ραγδαία άνοδο και νεκρανάσταση του φασισμού – ναζισμού όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης με την επίνευση των ίδιων καπιταλιστικών – ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που τον δημιούργησαν και τον επέβαλλαν σε σειρά από χώρες, μετά τον Α΄ΠΠ, ως μέσο αντιμετώπισης της μάχης των λαών για σοσιαλισμό;

Ωστόσο, το Σύμφωνο Μη Επίθεσης Μολότοφ – Ρίμπεντροπ είχε εντελώς αντίθετο περιεχόμενο από αυτό που δίνουν οι δυτικοί και πολύ περισσότερο από το δικό τους «Σύμφωνο Ειρήνης» (πολέμου) του Μονάχου τον Σεπτέμβρη του 1938 και αυτό φάνηκε εκ των τεράστιας έκτασης αποτελεσμάτων υπέρ των λαών παγκοσμίως.

 


Τι πρέπει να γιορτάζουμε σήμερα;

Μαθαίνοντας την ιστορία κατατροπώνουμε τους παραχαράκτες της.

 

Ας δούμε συνοπτικά τα αποτελέσματα του συμφώνου:

 

Αν ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με «άλλα μέσα», τότε αυτό δεν μπορούσε να βρει τελειότερη εφαρμογή από το Σύμφωνο Μη Επίθεσης Μολότοφ – Ρίμπεντροπ μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και της ναζιστικής Γερμανίας που υπεγράφη στις 23-8-1939.

Με το Σύμφωνο αυτό, η πολύ πιο αδύναμη ΕΣΣΔ, παγίδευσε την πολύ ισχυρότερη Γερμανία, σε κατάσταση ραγδαίας ανατροπής του συσχετισμού δυνάμεων σε βάρος της, χωρίς να το αντιληφθεί, και ταυτόχρονα αδρανοποίησε όλους τους ιμπεριαλιστές που οργάνωσαν ποικίλα σχέδια αφανισμού της ΕΣΣΔ!

 

Συμφωνία του Μονάχου (από αριστερά προς δεξιά: Τσάμπερλεν, Νταλαντιέ, Χίτλερ, Μουσολίνι και Τσιάνο)

Πράγματι, το Σύμφωνο συμπαρέσυρε και την Ιαπωνία να υπογράψει Σύμφωνο Ουδετερότητας με την ΕΣΣΔ και να μην επιχειρήσει νέα επίθεση εναντίον της, παρότι η Μ. Βρετανία της χάρισε με σύμφωνο την Κίνα, αυτονόητα γιατί, και το κυριότερο, άφησε σε πολιτική αμηχανία τους ιμπεριαλιστές της Γαλλίας, της Μ. Βρετανίας και τους συμμάχους τους – που αρνούνταν σκοπίμως συμφωνία με την ΕΣΣΔ. Έτσι αχρηστεύθηκε το Σύμφωνο του Μονάχου του 1938, που υπέγραψαν οι δυτικοί ιμπεριαλιστές με τον Χίτλερ δείχνοντάς του τον δρόμο «προς ανατολάς» για τον αφανισμό της ΕΣΣΔ, χαρίζοντας σε αυτόν απέραντο «ζωτικό χώρο» ως αποικία, πριν οποιασδήποτε απόπειρας επίλυσης των μεταξύ τους διαφορών. Θυσίασαν γι αυτό, σιωπηλώς, υποτιθέμενους συμμάχους τους όπως η Τσεχοσλοβακία και η Πολωνία, ενώ νομιμοποίησαν την κατάληψη – προσάρτηση της Αυστρίας (Άνσλους).

 

Με το Σύμφωνο αυτό:

 

-Δόθηκε ο χρόνος στην ΕΣΣΔ να αναδιοργανώσει τη βιομηχανία της και να τη μετατρέψει σε πολεμική, πολλές φορές ταχύτερα απ ό,τι έκανε η Γερμανία παρότι αυτή κατέκτησε πολλές χώρες, εντάσσοντας αδάπανα το βιομηχανικό δυναμικό τους στην υπηρεσία της μαζί και τα τζάμπα εργατικά χέρια με τους ομήρους που μάζευε με τη βία.

-Αχρηστεύθηκαν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των δυτικών να αφανιστεί η ΕΣΣΔ και σε συνέχεια να τα βρουν αυτοί με την «εξαντλημένη», από τον πόλεμο, Γερμανία.

-Επαναφέρονταν τα εδάφη της ΕΣΣΔ που είχε καταλάβει η δικτατορική αστικοτσιφλικάδικη Πολωνία, με τη βοήθεια αγγλογάλλων και Γερμανών το 1921, διαμελίζοντας Ουκρανία, Λευκορωσία και τη Λιθουανία, μη επιτρέποντας τους Γερμανούς να περάσουν απευθείας στην καρδιά της ΕΣΣΔ όπου ήταν οι βιομηχανίες της, πριν τη μεταφορά στα Ουράλια.

-Δόθηκε ευκαιρία αναδιοργάνωσης του στρατού ο οποίος τριπλασιάστηκε για να αντιμετωπίσει την πολύ ισχυρότερη Βέρμαχτ, πράγμα που φάνηκε με την πρώτη, τεράστιας σημασίας, ήττα των Γερμανών έξω από τη Μόσχα 4-5 μήνες από την έναρξη της επίθεσης (22/6/1941) κατά της ΕΣΣΔ, καταστρέφοντας τα σχέδια κεραυνοβόλου κατάληψης και λήξης του πολέμου.

-Οι επιστήμονες της ΕΣΣΔ μπόρεσαν να κατασκευάσουν νέα ισχυρά όπλα, η μαζική παραγωγή των οποίων κυριολεκτικά ανέτρεψε την προηγούμενη υπεροχή των γερμανικών όπλων.

-Με την ανατροπή των συσχετισμών στο μέτωπο, ιδίως μετά την ήττα των Γερμανών στο Στάλινγκραντ και στο Κουρσκ, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές εξαναγκάστηκαν να παραδεχτούν την ήττα όλων των σχεδίων τους κατά της ΕΣΣΔ και την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι, δέχτηκαν ότι χωρίς αυτήν η Γερμανία θα αφάνιζε τους ίδιους και όλους τους λαούς της Ευρώπης.

- Η ήττα του φασισμού επέτρεψε τη δημιουργία του σοσιαλιστικού στρατοπέδου, φέρνοντας τους λαούς  στο προσκήνιο της ιστορικής εξέλιξης του κόσμου, παρότι οι μετέπειτα ηγεσίες των ΚΚ δεν στάθηκαν στο ύψος αυτής της ιστορικής αποστολής.

 

Η νίκη της ΕΣΣΔ και το στήσιμο της κόκκινης σημαίας στο Ράιχστανγκ, μαζί με την πλήρη ήττα των φασιστικών δυνάμεων του Άξονα, έδειξε ένα και μόνο πράγμα: Την ανάδειξη του Σοβιετογερμανικού συμφώνου στη μεγαλύτερη στρατηγική παγίδα όλων των εποχών που έστησε ένας αδύναμος σε έναν πολύ ισχυρότερο, παγιδεύοντας ταυτόχρονα σε αδράνεια και όλους τους άλλους ιμπεριαλιστές εχθρούς για όσο χρόνο χρειαζόταν ώστε να βγει νικητής!!!

Έτσι σωθήκαν οι λαοί της Ευρώπης!

Αυτό πρέπει να γιορτάζουμε σήμερα!

 

 Το τελικό αποτέλεσμα του Συμφώνου Μολότοφ - Ρίμπεντροπ! Τα λάβαρα του φασισμού έγιναν λάφυρα του σοβιετικού στρατού!

 

Σύντομη περιγραφή του ιστορικού της υπογραφής του Συμφώνου Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ και τι προηγήθηκε βρίσκετε εδώ:

https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=22/8/2020&id=17986&pageNo=18

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου