Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Η κυνική πονοψυχιά του κεφαλαίου η «εταιρική κοινωνική ευθύνη» και η γυροβολιά του σε χώρες όπου κέρδη με τη σέσουλα Διαβάστε με προσοχή την ανακοίνωση της διοίκησης του εργοστασίου Bosch-Siemens Hausgerate Hellas (ΒSH Hellas), για το εργοστάσιο - πρώην Πίτσος, που βρίσκεται στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

-Θαυμάστε τον κυνισμό του κεφαλαίου,
-Θαυμάστε την «τήρηση του νόμου»,
-Θαυμάστε την «φιλεργατική» απόλυση του προσωπικού,
-Σκεφτείτε τον πακτωλό κερδών που απέσπασαν από τους εργαζόμενους, τα οποία τους δίνουν το δικαίωμα με κάτι από αυτά να εξαγοράσουν τη συνείδηση, τη βούληση και τον πόνο από το ξωπέταγμα στην ανεργία,
-Θαυμάστε την ευκολία μεταφοράς σε εδάφη με μεγαλύτερο πακτωλό κερδών,
-Θαυμάστε πόσο εύκολα το εργοστάσιο θα «ταξιδέψει» στην Τουρκία,
-Θαυμάστε την ευκολία με την οποία η αμαρτωλή Siemens ξεφτίλισε για μια ακόμη φορά το ελληνικό Δημόσιο με την καταπάτηση της συμφωνίας για επένδυση αναβάθμισης της Πίτσος, ύψους 100 εκατ. ευρώ, έναντι άφεσης αμαρτιών σχετικά με τα «μαύρα» ταμεία της γερμανικής εταιρείας και πούλησε το εργοστάσιο στην Bosch - BSH Hellas και αποποιήθηκε έτσι κάθε υποχρέωσης!!!

-Όλα νόμιμα, εθνικώς και διεθνώς!
 
-Σκεφτείτε την αέναη εκμετάλλευση εργαζομένων και λαών.
-Σκεφτείτε τώρα και τη λειτουργία του καπιταλισμού και ως πότε θα πρέπει να ανεχόμαστε την κυριαρχία του στις ζωές μας. Αυτή η σκέψη είναι το πρώτο μικρό και γιγάντιο βήμα στην βασανιστική και ματωμένη πορεία των λαών για την ανατροπής του.

Η Siemens, η Bosch και η κυβέρνηση ξέρουν καλά ποιος κυβερνά τον κόσμο!
Εμείς;
ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΙΤΣΟΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ 2018 ΒΑΖΕΙ Η ΒSH


Κλείνει μία από τις ιστορικότερες βιομηχανικές μονάδες της χώρας. Πρόκειται για το εργοστάσιο της Bosch-Siemens Hausgerate Hellas (ΒSH Hellas), πρώην Πίτσος, που βρίσκεται στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Η μονάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της επιχείρησης, θα λειτουργήσει για άλλο ένα έτος και στη συνέχεια θα κλείσει. Η διοίκηση δε της επιχείρησης, προκειμένου να περιορίσει τον αντίκτυπο, ζήτησε από τώρα να προχωρήσει η μείωση προσωπικού.

Ειδικότερα, πριν από λίγες ημέρες, πρότεινε στους εργαζομένους να ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Προς την κατεύθυνση αυτή προσφέρει ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους ένταξης στο πρόγραμμα, καθώς προβλέπεται η αποζημίωση των 250 εργαζομένων στο 100% των προβλεπομένων, ενώ επιπλέον θα λάβουν μπόνους 4.000 ευρώ για κάθε έτος απασχόλησης στο εργοστάσιο με ανώτατο όριο τις 120.000 ευρώ για όσους έχουν περισσότερα από 30 έτη. Το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου 2017.

Για τους εργαζομένους, η ανακοίνωση αυτή αποτέλεσε την προαναγγελία κλεισίματος του εργοστασίου που θα λάβει χώρα κάποια στιγμή μέσα στο 2018. Η ανακοίνωση που έλαβαν πριν από μερικές ημέρες δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. «Από την 1η Ιανουαρίου 2018 το εργοστάσιο της Αθήνας δεν μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος του ομίλου και ως εκ τούτου η οριστική διακοπή της λειτουργίας της παραγωγικής του δραστηριότητας ήταν αντικειμενικά δεδομένη και απαραίτητη». Ωστόσο, όπως αναφέρεται, η BSH Hellas εξασφάλισε μια προσωρινή παραγωγή που θα επιτρέψει τη λειτουργία της μονάδας για περίπου ένα έτος. Αυτή η προσωρινή παραγωγή αφορά 140.000 εντοιχισμένους φούρνους Bosch. Μετά θα μπουν οι τίτλοι του τέλους σε μία από τις πιο ιστορικές βιομηχανίες της χώρας, με ιστορία άνω των 150 ετών. Κατά πάσα πιθανότητα, η παραγωγή θα μεταφερθεί στην Τουρκία.

Η διοίκηση της BSH Hellas με την οποία επικοινώνησε η «Κ» δεν θέλησε να σχολιάσει τις εξελίξεις. Περιορίστηκε στην αποστολή μιας γραπτής ανακοίνωσης στην οποία επαναλαμβάνει τα όσα αναφέρει η εσωτερική κοινοποίηση προς τους εργαζομένους. «Η BSH ανακοινώνει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε προσαρμογή του μοντέλου λειτουργίας τής παραγωγικής μονάδας στην Αθήνα, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία της τουλάχιστον έως το τέλος του 2018...».

Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση και η επέκταση του εργοστασίου της BSH Hellas αποτέλεσαν μέρος της συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens το 2012, στο πλαίσιο της διευθέτησης των διοικητικών και νομικών διαφορών που υπήρξαν σχετικά με τα «μαύρα» ταμεία της γερμανικής εταιρείας. Η επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ, ωστόσο, που υποσχέθηκε η γερμανική εταιρεία, δεν υλοποιήθηκε. Τον Σεπτέμβριο του 2014 η Siemens Γερμανίας πώλησε τη συμμετοχή της στην Bosch και έτσι η Bosch κατέστη ο μοναδικός μέτοχος της BSH GmbH, που είναι η μητρική εταιρεία της BSH Hellas.Πηγή: Καθημερινή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου