Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ο χυδαίος αντικομμουνισμός στο «Κόκκινο 105,5»




 
Στις 11:30π.μ. (24/10/2015) ακούω μεταξύ άλλων από «ειδικό αναλυτή» περί των ραδιοτηλεοπτικών και των διαπλεκομένων συμφερόντων των καναλιών και το τι θέση πήρε κάθε κόμμα. Ξαφικά άρχισε να μετατρέπει το φασιστικής έμπνευσης αξίωμα «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας» σε ακόμη πιο ακραίο αξίωμα «όποιος δεν ψηφίζει τα νομοσχέδια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», όπως αυτό για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο,  είναι η «αριστερά της δεξιάς»!!!



Προφανώς δεν κοίταζε στον καθρέφτη εκείνη τη στιγμή, για να δει ποιος είναι ποιος και εφόρμησε κατά του ΚΚΕ γιατί δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο, καταλήγοντας πως «η δήθεν πιο συνεπής αριστερά», το ΚΚΕ δλδ, γίνεται… η αριστερά της δεξιάς η οποία είναι υπέρ των ιδιωτικών καναλιών και των καναλαρχών.



Το ότι δεν είπε ότι το ΚΚΕ είναι και αριστερά της ΧΑ, αφού και αυτή δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο, για δικούς της λόγους, είναι θαύμα. Κανονικά αυτό θα έπρεπε να πει αλλά δεν του έβγαινε αφού πολλάκις στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε νομοσχέδια μαζί με τη ΧΑ, χώρια που δεν θα έπιανε ο σοβαροφανείς αντικομουνισμός του!



Μας θυμίζει ο κύριος αναλυτής τα πολύ παλιά και πολύ πρόσφατα επιχειρήματα των οπορτουνιστών με πατέντα όταν πχ κατηγορούσαν το  ΚΚΕ ότι αφού είναι κατά τους «εκδημοκρατισμού της χούντας» με τον Μαρκεζίνη τότε είναι εξ ορισμού υπέρ της σκληρής δικτατορίας του Παπαδόπουλου!!! Ευτυχώς τους ξέχε@@ε όλους αυτούς το πολυτεχνείο. Ομοίως θυμίζει πρόσφατα επιχειρήματα ότι αφού το ΚΚΕ δεν ψηφίζει την κυβέρνηση της αριστεράς άρα είναι κατά της αριστεράς όπως και η δεξιά(!), αφού δεν είναι υπέρ της καπιταλιστικής δραχμής άρα είναι υπέρ της ΕΕ και του Ευρώ, αφού δεν ψηφίζει το μνημόνιο-3 άρα είναι υπέρ του grexit του Σόιμπλε και άλλες τέτοιες κατασκευασμένες αντικομουνιστικές γελοιότητες.



Εννοείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το νομοσχέδιο αυτό που κάνει, είναι το ξαναμοίρασα της πίτας μεταξύ καπιταλιστών στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και είχε την απαίτηση το ΚΚΕ να το υπερψηφίσει! Ούτε που διανοήθηκε να εφαρμόσει τη θέση για κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα ενημέρωσης, με απονομή μόνο σε δημόσιους, πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς. Αλλά αυτό θέλει και πολιτική ρήξης με το καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετεί με ευλάβεια.



ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΘΕΣΗ!!!





Όπως αναφέρει το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση «Το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, που θα έπρεπε να προάγουν τα ΜΜΕ μπορούν να διασφαλιστούν μόνο όταν οι συχνότητες, τα κανάλια, τα συστήματα τηλεπικοινωνίας γίνουν πραγματικά κοινωνική ιδιοκτησία, που θα λειτουργούν με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και εργατικό-λαϊκό έλεγχο, στο πλαίσιο ριζικών ανατροπών στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας».



 Σκίτσο για την ανεστραμένη αλήθεια απο τα κανάλια 










ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ





Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις γνωστές διαδικασίες fast track, κατέθεσε για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, το πολυδιαφημιζόμενο νομοσχέδιο της για τις τηλεοπτικές άδειες, προσπαθώντας ταυτόχρονα ν’ αποσπάσει την προσοχή του λαού από τη βάρβαρη επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματά του, που είναι σε εξέλιξη. Πριν λίγες ημέρες ψήφισε το πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιέχει μόλις το 30% των προαπαιτούμενων, νέα πολυνομοσχέδια είναι στα σκαριά με ακόμα πιο σκληρά μέτρα, ενώ προετοιμάζεται και η ολομέτωπη επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση.



Κύριος στόχος του νομοσχεδίου είναι η ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΤΟ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ εντός και εκτός Ελλάδας, διεθνώς, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ΜΜΕ και η συνδιαλλαγή με τους σταθμούς για ευνοϊκότερη στάση απέναντι στην κυβέρνηση, αφού το μόνο που κάνει το νομοσχέδιο είναι να παραχωρήσει τις άδειες μέσα από τη διαδικασία διαγωνισμού και δημοπράτησης.



Παράλληλα, επιδιώκεται η συγκέντρωση της αγοράς σε ακόμη λιγότερα χέρια, ιδιαίτερα με τις προϋποθέσεις λειτουργίας που τίθενται για τους περιφερειακούς και δημοτικούς σταθμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων.



Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν τερματίζει, όπως ισχυρίζεται, το καθεστώς αδιαφάνειας και διαπλοκής, με ευθύνη βέβαια και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά το αναπαράγει και το ενισχύει, αφού η ιδιοκτησία των ΜΜΕ παραμένει στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που τα αξιοποιούν για την προώθηση των συμφερόντων τους και την αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας. Τον ίδιο χαρακτήρα έχει άλλωστε και η κρατική τηλεόραση στον καπιταλισμό.



Γι’ αυτό και αποτελεί μεγάλη κοροϊδία ότι με το νομοσχέδιο διασφαλίζεται η «πολυφωνία» και η «αντικειμενική» ενημέρωση. Οι ιδιοκτήτες των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων στην πραγματικότητα θα προβάλλουν και θα αναπαράγουν την κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική, τις ανάγκες του κεφαλαίου και της εξουσίας του, που είναι ασυμβίβαστα με την προβολή των αναγκών, των δικαιωμάτων, των αγώνων των εργαζομένων, του λαού μας.






Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι με το νομοσχέδιο επιχειρείται να ρυθμιστεί το καθεστώς των ΜΜΕ, να θεσπιστούν διαφανείς κανόνες λειτουργίας του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και να μπει τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας «σκοντάφτουν» πρώτα απ’ όλα στο ίδιο το νομοσχέδιο, όπου όλα τα κρίσιμα ζητήματα (αριθμός αδειών, τιμή εκκίνησης δημοπράτησης, μετοχικό κεφάλαιο περιφερειακών καναλιών κλπ) θα ρυθμιστούν, μετά την ψήφισή του, με υπουργικές αποφάσεις, παραπέμποντας σε παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις και παζάρια. Ακόμη και στο ζήτημα της ονομαστικοποίησης των μετοχών, θεσπίζονται εξαιρέσεις για τις ξένες εταιρείες και τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο, που ακυρώνουν την όποια υποχρέωση ονομαστικοποίησης.



Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους που θα απασχολούνται στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις στο νομοσχέδιο δεν προβλέπεται ούτε οργανόγραμμα, πόσοι και σε ποια τμήματα θα απασχολούνται, ούτε δέσμευση ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις των αντίστοιχων ενώσεων, ανοίγοντας το δρόμο για τη διαιώνιση του καθεστώτος εργασιακής ζούγκλας.



Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και θα αντιπαλέψει τις αρνητικές επιπτώσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων και στην ενημέρωση του λαού. Το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, που θα έπρεπε να προάγουν τα ΜΜΕ μπορούν να διασφαλιστούν μόνο όταν οι συχνότητες, τα κανάλια, τα συστήματα τηλεπικοινωνίας γίνουν πραγματικά κοινωνική ιδιοκτησία, που θα λειτουργούν με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και εργατικό-λαϊκό έλεγχο, στο πλαίσιο ριζικών ανατροπών στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.




1 σχόλιο:

  1. Να μη μας διαφεύγει ότι η ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα παντελώς κυβερνητικό και αντιδραστικό ΜΜΕ. Οι ειδήσεις της είναι περισσότερο προπαγανδιστικές και από αυτές των ιδιωτικών καναλιών. Καλύτερα πλέον να "ενημερώνεσαι" από τον Σκάι, παρά από το παραμάγαζο του Σύριζα. Οι ταινίες της και οι σειρές της είναι συνήθως χαμηλού επιπέδου και πολλές φορές φασιστικές. Οι περισσότεροι παρουσιαστές πολιτικών εκπομπών αντιδραστικοί. Ακόμα και επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η ΕΡΤ ήταν καλύτερη! Κάποτε, αυτούς τους νεοφασίστες τους υπερασπιστήκαμε.
    Το δε "Κόκκινο" είναι τουλάχιστον γελοίο. Αφού πρώτα ο διευθυντής του (που δηλώνει κομμουνιστής, τρομάρα του, και μέχρι χθες παρίστανε τον "σοβαρό") έκανε εκατό κωλοτούμπες για να δικαιολογήσει την "αριστερά" και τα μνημόνια της, τώρα έχει εξαπολύσει μια τεράστια προπαγάνδα προσπαθώντας να διαφοροποιήσει την πολιτική του Σύριζα στα πλαίσια "η σημερινή κυβέρνηση είναι κατά της διαπλοκής και υπέρ της κάθαρσης και της διαφάνειας, όχι σαν τους άλλους που ήταν λαμόγια".
    Δυστυχώς το γελοίοι δεν αρκεί. Είναι επικίνδυνοι προπομποί του φασισμού,

    ΑπάντησηΔιαγραφή