Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΤ. Ώρες αποτιμήσεων και νέου τύπου αγώνων της εργατικής τάξης


Η επίθεση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ,  σήμερα το πρωί, έλυσε μεν το πρόβλημα ενός κτιρίου αλλά περιέπλεξε το πρόβλημα της νομιμοποίησης της εξουσίας του κεφαλαίου στις συνειδήσεις των εργαζομένων και του λαού, ο οποίος για την ώρα, ακόμη, βλέπει, ακούει και δεν λέει πολλά λόγια μέχρι...


 
Αρκετοί εργαζόμενοι συγκεντρωμένοι στην ΕΡΤ το απόγευμα μέχρι που νύχτωσε. Μάλλον όλη τη νύχτα θα υπάρχει σημαντική παρουσία αλληλεγγύης.

Διακριτική αλλά μεγάλη η συμμετοχή του ΠΑΜΕ και μελλών του ΚΚΕ. Πολλές συνδικαλιστικές και πολιτικές οργανώσεις συμμετέχουν ενεργά. Στάση αναμονής από τα ΜΑΤ και τους διαδηλωτές. Ο δρόμος κλειστός. Κάποια στιγμή να αναμένουμε και επίθεση για «εκκαθάριση του δρόμου».

Στο μεταξύ είναι καιρός για τα αγωνιζόμενα τμήματα της εργατικής τάξης να αποτιμήσουν ξανά την κατάσταση της εργατικής τάξης και τους ταξικούς και πολιτικούς συσχετισμούς δυνάμεων που δημιουργούνται με τις συνεχείς επιθέσεις του κεφαλαίου. Να ξαναδούν τις οργανωτικές δομές και κυρίως την ανανέωση του συνδικαλιστικού κινήματος. 
 
Η ΕΡΤ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αδιέξοδου αγώνα που δεν μπορεί να αποκτήσει ευρεία κοινωνική βάση. 

Οι παλιές δομές και μορφές δεν χωράνε τις νέες επερχόμενες σφοδρές και αιματηρές ταξικές συγκρούσεις.

Μόνο νέες πρωτοπορίες εργαζομένων που δεν έχουν να χάσουν τίποτα αλλά μόνο να κερδίσουν από τον ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΑΓΩΝΑ, μπορούν να έχουν μέλλον και προοπτική, στις επόμενες μάχες με το κεφάλαιο και την πολιτική του εξουσία…

κι εδώ, στην οργάνωση και στην ωρίμανση των συνειδήσεων, ο ρόλος του κόμματος νέου τύπου της εργατικής τάξης είναι καθοριστικός. Καθοριστικός το ξανα-λέω και ας δει ο καθένας λέξη προς λέξη τη φράση αυτή και τι λείπει, για την ώρα, από την πραγματικότητα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου