Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Θέλεις τον πλούτο των μεταναστών αλλά όχι τους μετανάστες!


Ένα απλός διάλογος του συρμού. 

Αγανακτισμένος από την λογική ότι για όλα τα κακά της χώρας φταίνε οι μετανάστες, άρπαξα από τα μούτρα κάποιον και είπα να τον αντιμετωπίσω με τα δικά του μέσα, χωρίς αρχές και ηθικές. 

-Θα ήθελες να καταστραφεί αύριο η χώρα σου από βόμβες ή πείνα και να αναγκαστείς να μεταναστεύσεις και εκεί να σε αντιμετωπίζουν όπως εδώ τους μετανάστες, σαν εγκληματίες και αιτία όλων των δεινών;

-Εεε, όχι.

-Ο Έλληνας εγκληματίας είναι «καλός εγκληματίας»;

-Όχι, κακός

- Α, ίδιος με τον «λαθρομετανάστη» δηλαδή!

-Μμμ...

-Ο μετανάστης βγάζει 10 και παίρνει 2;

-Εεε, ναι.

-Τα 8 πηγαίνουν σε «εμάς» ή όχι;

-Εεεε, ναι.

-Αν ήσουν Έλληνας εργοδότης και στα 10 πλήρωνες 2 αντί για 4 ποιόν θα προτιμούσες;

 -Ε, τον 2!

-Αν σου απαγόρευαν να έχεις μετανάστη και να πάρεις υποχρεωτικά Έλληνα με διπλό μισθό θα φώναζες να αφήσουν τον μετανάστη για να έρθει να σου δίνει κέρδη ή να τον διώξουν;

-Εεεε, να τον αφήσουν

-Από τα 2 που παίρνει ο μετανάστης  το 1 το τρώει εδώ για να επιβιώσει σε τραγικές συνθήκες; Μένει και το 1 δηλαδή στην Ελλάδα;

-Εεε ναι.

-Από το προϊόν που βγάζει σχεδόν τζάμπα, π.χ. στην αγροτική παραγωγή, δίνει δουλειά στον φορτηγατζή, στον βενζινά, στον φορτοεκφορτωτή, στο εργοστάσιο επεξεργασίας, στις επιχειρήσεις υλικών τυποποίησης, στους εμπόρους, στους μπακάληδες και μετά εσύ το αγοράζεις και πάμφθηνο;

-Εεε ναι.

-Θέλεις όλα αυτά να χαθούν για τη Ελλάδα που τόσο αγαπάς;

-Εεε όχι.

-Τότε γιατί θέλεις να φύγουν, για να χάσουν τη δουλειά τους όλοι αυτοί οι δικοί μας και εσύ το φθηνό προϊόν;

-Θα πάνε να δουλέψουν Έλληνες!

-Να πάνε αλλά δεν θα δουλεύουν 12 ώρες για 25 ευρώ, ούτε θα μπαίνουν σε δουλειές που τους πεθαίνουν στα 50 τους όπως θερμοκήπια και χημικές εγκαταστάσεις χωρίς κανόνες, δεν θα παίρνουν 2 στα 10, δεν θα κάνουν 100 άλλες δουλειές, δεν θα κοιμούνται σε τρώγλες… θα απαιτήσουν τώρα γιατρούς, φάρμακα κλπ και σύνταξη όταν γεράσουν και τελικά δεν θα έχουμε την παραγωγή τζάμπα όπως δεν την είχαμε και πριν από τους μετανάστες

-Τώρα έχουμε κρίση και θα πάνε να δουλέψουν οι Έλληνες.

-Αν διώξουμε το 1,5 εκ μετανάστες όλοι οι Έλληνες θα βρουν, όπως λέτε ψευδώς, δουλειά(!) και άρα, δεν θα έχουμε κρίση απασχόλησης. Άρα δεν θα πάνε στην αγροτική παραγωγή και όσο πλούτο μας δίνουν τζάμπα οι μετανάστες δεν θα τον έχουμε.   

-Δεν θα πληρώνουμε όμως μετανάστες.

-Κερδίζεις 8 σε κάθε 10 που βγάζουν. Θέλεις να τα  χάσεις ή να τα έχεις;

-Να τα έχω!

-Μπράβο, είσαι υπέρ των μεταναστών! Είσαι ένας Έλληνας μικροαστός που θέλεις να ξεζουμίζεις τους μετανάστες και ταυτόχρονα θέλεις να τους βρίζεις για όλα τα δεινά της κοινωνίας.  Θέλεις να φύγουν αλλά και να μείνουν για να σου δίνουν τζάμπα πλούτο όπως τον πλούτο των διαμαντιών που βγάζουν οι αφρικανοί και οι καπιταλιστές θέλουν μόνο τα διαμάντια και σχεδόν χωρίς αμοιβή. Αυτό θέλεις! Θέλεις τον πλούτο που βγάζουν αλλά όχι τους ίδιους. Είσαι ένας ξευτίλας!

….Και ακόμη δεν κατάλαβες γιατί υπάρχει κρίση και υψηλή ανεργία και σε χώρες με μετανάστες και σε χώρες χωρίς μετανάστες! 

 ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ!




10 σχόλια:

  1. Σωστος και εκλαικευμενος ο διαλογος. Συμφωνω. Δες κι αυτο http://e-oikodomos.blogspot.gr/2012/08/2012.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -Ο μετανάστης βγάζει 10 και παίρνει 2;

    -Εεε, ναι.

    -Τα 8 πηγαίνουν σε «εμάς» ή όχι;

    Δεν πηγαίνουν σε μας γενικά και αταξικά στους εργοδότες πηγαίνουν και στο κεφάλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα φυσικά δεν πηγαίνουν σε όλους αλλά όταν μιλάς με ανθρώπους που θεωρουν "δικό τους" τον εκμεταλλευτή των μεταναστών και των Ελλήνων και εχθρούς τους μετανάστες και τους εργάτες που κάνουν απεργία, τον πηγαίνεις εκεί που νοιώθει. Δηλαδή οτι είναι ένα με τον... εκμεταλλευτή! Κι ας του κόψσν τη σύνταξη.... Τι να πει κανείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νίκο το είδα... Μα και η ιστορία έχει άπειρα παραδείγματα με τους Έλληνες Μετανάστες όπως το πογκρόμ του Καναδά κατά των Ελλήνων το 1918.

    Τον Αύγουστο του 1918 ένα πλήθος 50.000 καναδών «πατριωτών» επιδόθηκε για μέρες σε ένα ανελέητο πογκρόμ σε βάρος των ελλήνων μεταναστών της πόλης. Το αποτέλεσμα αυτού του ρατσιστικού πογκρόμ ήταν ο θάνατος αρκετών μεταναστών, μεταξύ των οποίων 29 γυναίκες και 6 ανήλικα παιδιά καθώς και υλικές ζημιές 1.000.000 δολαρίων.

    χρειάζονται σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα.
    Διάβασα εχθές σε ένα μπλοκ την ανακοίνωση που εξέδωσε το 6ο διαμέρισμα Αθήνας με μια σφοδρή και χυδαία επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ και από κοντά και στον ΣΥΝ. http://promaxosathena.blogspot.gr/
    Ρίξε μια ματιά στο σχόλιο που απαντά σ΄ενα απλό ερώτημά μου, για να καταλάβεις τι διαβάζουν και τι καταλαβαίνουν οι άνθρωποι.
    Είναι εντυπωσιακό, τρομάζεις, δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις.
    Τέτοια ανωριμότητα τέτοια πολιτική υστέρηση...τέτοια καφρίλα ....Εντυπωσιακό.!
    Αλλά με αυτό το υλικό έχουμε να κάνουμε και πρέπει να το απεγκλωβίσουμε.
    Ζόρι φίλε ζόρι.
    Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ειδα! Κατάπτυστο και υποκριτκό. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αδύνατον να πιστεύσω, ότι κάποιος με στοιχειώδη νου και γνώση μπορεί να γράψει έναν τόσο ηλίθιο διάλογο!

    Ποιός ωφελείται απο τους λαθρομετανάστες: Ο ελληνικός λαός ή το κεφάλαιο;

    Αν ήμουν εργοδότης και μπορούσα να πληρώνω 2 αντί για 2,001 το 2 θα διάλεγα, γιατι αν διάλεγα το 2.001 δεν θα ήμουν ανταγωνιστικός. Να γιατι ο μετανάστης παίρνει τη δουλειά του έλληνα εργαζόμενου.

    Προπαγανδίζετε την δουλειά των παγκοσμίων ελίτ και του διεθνούς ληστρικού κεφαλαίου άψογα!
    Ευγε, σε σας και στα κόμματα της "αριστεράς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυρία ange-ta,

    Το ποιος είναι ηλίθιος και ποια ηλίθια κείμενα, δεν είμαι αρμόδιος ψυχίατρος να αποφανθώ. Σίγουρα κάτι ξέρετε εσείς που λατρεύετε κείμενα καθόλου ηλίθια και «πολύ ωραία» όπως το «Οι κάτοικοι του Κέντρου της Αθήνας απαντούν σε ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ» στο οποίο η αντικομουνιστική ψυχή σας βρίσκει την ολοκλήρωσή της.

    *

    “Προπαγανδίζετε την δουλειά των παγκοσμίων ελίτ και του διεθνούς ληστρικού κεφαλαίου άψογα!
    Ευγε, σε σας και στα κόμματα της "αριστεράς"»

    Προφανώς ξέρετε να διαβάζετε κυρία ange-ta, προφανώς ξέρετε και πως γράφονται τα κείμενα αυτού του είδους σε ζωντανό διάλογο με κάποιον ο οποίος ταυτίζει τον εαυτό του με το κεφάλαιο ενώ είναι ένας πληττόμενος συνταξιούχος ή ένας δυνθλιβόμενος μικροαστός, προφανώς ξέρετε τι σημαίνει στο κείμενο η λέξη «εμάς» όταν αναφέρεται στο κέρδος δηλαδή όχι σε εμάς αλλά στους καπιταλιστές, όλα τα ξέρετε αλλά παραδόξως ψάχνοντας να βρείτε αφορμή για επίθεση στην Αριστερά ταυτίσατε το κείμενο ενός πραγματικού διαλόγου με την Αριστερά κλπ. Μάλλον από το κείμενο δεν καταλάβατε τίποτα και διαστρέφετε συνειδητά το δηκτικό χιούμορ του μετατρέποντάς το σε πίστη της Αριστεράς. Ο ορισμός της διαστροφής! Μπράβο σας!

    Όσο για τον γράφοντα, ξέρει πολύ καλά τι είναι Κεφάλαιο και Υπεραξία τόσο ως εργοδότης όσο και ως εργαζόμενος αλλά και ως κομμουνιστής. Αλλού αν ξέρω ή δεν ξέρω τι είναι το κεφάλαιο.

    ***

    Επ’ ευκαιρία, αναρωτιέστε σε σχόλιό σας στην ανάρτηση
    http://promaxosathena.blogspot.gr/2012/08/blog-post_6.html?showComment=1344516473080
    «Οι κάτοικοι του Κέντρου της Αθήνας απαντούν σε ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ»:
    «Αλλά υπήρξε ποτέ Ελληνική αριστερά;»!
    Και γιατί να δώσουμε τώρα σε εσάς διαπιστευτήρια αν υπήρξε ή υπάρχει Ελληνική Αριστερά; Έχετε εσείς κάποια σχέση μαζί της εκτός της σχέσης πολέμου από χρόνια τώρα; Και αν πούμε ότι υπάρχει και μάτωσε και ματώνει, εσείς δεν θα πείτε και πάλι ότι υπηρετεί τον παγκόσμιο κεφάλαιο (να π.χ., αντί να ωθήσει για 9 χρόνια απεργία στη Χαλυβουργία παραδόθηκε μόνο σε 9 μήνες, αυτό δεν είναι υπεράσπιση του κεφαλαίου;) το οποίο προφανώς μόνο εσείς και οι όμοιοί σας πολεμάτε πραγματικά! Δεν ξέρω ποιοι είστε αλλά λέω τώρα εγώ…

    Άρα δεν έχει καμία αξία η όποια απάντηση πάρετε. Εσείς ξέρετε καλά ότι δεν υπήρξε ούτε υπάρχει Ελληνική Αριστερά, και μπορώ να βρω πολλά κείμενα που θα σας το βεβαιώσουν για να μη κουράζεστε.

    Το δικό σας πρόβλημα όμως και πάλι δεν θα λυθεί. Και δεν θα λυθεί διότι κάποιοι επαναλαμβάνουν 90 χρόνια τώρα ότι «δεν υπάρχει Ελληνική Αριστερά» αλλά αυτή πάντα θα έρχεται σαν φάντασμα να σας σπρώξει να βάλετε και να ξαναβάλετε το ερώτημα αν υπάρχει ενώ θα είστε πολύ σίγουροι πως δεν υπάρχει!!!

    Μιλάμε για… ψυχολογική βαρβαρότητα της Αριστεράς που δεν σας αφήνει να απολαύσετε τον ακτικαπιταλιστικό και ταυτόχρονα αντικομουνιστικό ύπνο σας. Λυπάμαι αλλά στις 5 δεκαετίες που ισχυρίζομαι ότι είμαι στην Αριστερά, η οποία προφανώς νομίζω ότι υπάρχει, περνώντας και τα εντελώς υπαρκτά πάνδεινα, είδα πολλούς και πολλές να πεθαίνουν με τον καημό ότι τελικά το φάντασμα της Αριστεράς, ιδίως της ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής για την οποία χάνετε τον ύπνο σας, δεν εξαφανίστηκε! Φάντασμα είναι τι να κάνουμε! Κι εσείς επαναπαυτείτε δεν υπάρχει, φάντασμα είναι και μάλιστα βοηθάει και τον καπιταλισμό! Πολεμώντας τον καπιταλισμό πολεμάς και το φάντασμα της ανύπαρκτης Αριστεράς.

    Συνηθίζεται στους αντικομουνιστικούς ιδεολογικούς χώρους αυτό. Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι όλοι οι φασίστες ήταν αντικαπιταλιστές και ταυτόχρονα αντικομουνιστές! Ο τέλειος συνδυασμός. Για να μη παρεξηγούμαστε δεν σας σχετίζω ούτε σε ίχνος με αυτούς αλλά το αναφέρω σαν ωριαία ιδεολογική μείξη γνωστή από τη δεκαετία του 1920. Μπορείτε να κάνετε κι εσείς τη δική σας οικολογικοαναρχική μείξη, δεν κοστίζει σε εσάς και το σύστημα τίποτα, θα πάρετε και χειροκρότημα όπως πήραν και άλλοι ιστορικά.

    Φυσικά νεώτερη εκτίμηση για το σχόλιο αυτό ότι είναι ηλίθιο γίνεται εκ των προτέρων δεκτή. Να μη σας κουράζω να το ξαναγράψετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ απλοϊκό και καθόλου πολιτικό το άρθρο.

    Τελικά φαίνεται πως η Αριστερά έχει πατήσει μια τεράστια μπανανόφλουδα και θα της κοστίσει στο μέλλον.

    Το θέμα δεν είναι αν είμαστε αρκετά ευαίσθητοι, ευφυείς ή ηθικοί ώστε να εκτιμήσουμε τα οφέλη από τη μετανάστευση
    (και εδώ υπάρχουν ερωτήματα για το πόσο τελικά αξίζουν αυτά τα οφέλη).

    Απ’ την άλλη όμως, λίγο η ευαισθησία για τους κατατρεγμένους, λίγο η φιλανθρωπία, λίγο η συμπόνια για τον ξεριζωμένο
    λίγο που θέλουμε η κοινωνία να βιώσει τις συνέπειες των πολέμων, λίγο τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων,
    ακόμα και ότι κάποιοι βρήκαν ερωτικούς συντρόφους ή παιδιά να «υιοθετήσουν»
    μας πήγε στο άλλο άκρο: Κανένας σεβασμός για το πολιτισμό μας, την κοινωνία μας, το αστικό περιβάλλον.

    Γενικά είναι μεγάλο λάθος να μη βάζεις όρια, στην κοινωνία σου, στην πατρίδα σου ακόμα και στον ατομικό σου «χώρο».

    Και ένα άλλο μεγάλο σφάλμα είναι να δείχνεις ανοχή (για να μη πω ότι επικροτείται μέσα από το άρθρο) στην δημιουργία
    εργαζομένων και πολιτών δύο ταχυτήτων.

    Κάθε ανθρώπινο όν από τη στιγμή που γεννιέται αξίζει το σεβασμό στη ζωή του και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεξαρτήτως χρώματος ή φύλου.
    Αλλά αυτό είναι κάτι που πιστεύουν οι πολιτισμένοι λαοί και λειτουργούν με γνώμονα αυτό.
                                                                 
    Πόσο καλή ιδέα είναι  να δεχόμαστε συνεχώς ανθρώπους που καλώς ή κακώς έχουν μεγαλώσει σε κοινωνίες, θρησκείες και καταστάσεις
    όπου δεν ανθούν τέτοιες αξίες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. str8mike
    φοβάμαι πως εσύ πάτησες μπανανόφλουδες. Ένας κομμουνιστής που ξέρει καλά τις λειτουργίες του κεφαλαίου έναντι των εργαζομένων ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής κλπ. Ξέρει καλά να παίρνει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην εκμετάλλευση και δεν κολλάει σε μετανάστες ή ντόπιους.

    Αμφιβάλω πολύ αν ξέρεις τι είναι πολιτικό άρθρο και πως σε διάφορες φάσεις μπορεί να παρουσιαστεί αυτό.

    Την ανάρτηση δεν την κατάλαβες καθόλου παρότι σε προηγούμενες απαντήσεις μου έδωσα διευκρινήσεις. Με λύπη θα πω πως δεν είσαι αληθινός αλλά από αυτούς που μπαίνουν για να απαξιώνουν κάποιες αναρτήσεις στην ρότα του αντικομουνισμού. Δυστυχώς αυτή είναι η αντικειμενική πραγματικότητα αν δεν είσαι βαλτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή