Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΣΚΟΠΙΜΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΡΟΩΡΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ;


 
Μια άλλη ανάγνωση των σκληρότατων μέτρων που ετοιμάζουν, εν μέσω καρατόμησης λαϊκών εισοδημάτων και δικαιωμάτων είναι ότι απεφάσισαν σε πολύ υψηλά κλιμάκια της εξουσίας να επιταχύνουν την ταξική σύγκρουση και στη βάση της απελπισίας των λαϊκών μαζών ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΩΡΗ, ΤΥΦΛΗ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ τώρα που έχουν ακόμη όλους τους μηχανισμούς υπό έλεγχο και το μέτωπο του λαού στα κάτω του. 

Μήπως εκείνοι οι ανεγκέφαλοι που έστηναν θεωρίες «αριστερής διακυβέρνησης» και πανηγύρισαν την πτώση του ποσοστού του ΚΚΕ στο 4,5% κατάλαβαν γιατί ακριβώς πανηγύριζαν;  Η καμπάνα χτυπάει και γι αυτούς και αν δεν κατάλαβαν τότε θα καταλάβουν τώρα ότι Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

15 σχόλια:

  1. Οντως αυτα ολα που αναφερεις ειναι για προβληματισμο...
    Η πρωτη παραγραφος της αναρτησης με προβληματιζει εντονα, οσον αφορα την δευτερη με βρισκει απολυτα συμφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά δε θα συμφωνήσω... Και όχι γιατί χάρηκα με την πτώση του ΚΚΕ -κάθε άλλο- (αν και πλήρωσε δικά του κρίματα, πολιτικά κι επικοινωνιακά), αλλά γιατί η λαϊκή αντίσταση δεν περιορίζεται μόνο στο ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Φίλε Δείμο,
    Αυτός είναι ένας προβληματισμός από τους πολλούς. Όχι πως δεν έχουν ανάγκη τα μέτρα και ότι τα βάζουν έτσι για να προκαλέσουν. Όμως ορισμένες φορές τα αξιοποιούν για να προκαλέσουν πρόωρες και ελεγχόμενες εκρήξεις όπως τις θέλουν αυτοί πχ κίνημα πλατειών σε Ελλάδα και Ισπανία. Ή κάνω λάθος ότι εκεί εκτονώθηκε η λαϊκή οργή και από εκεί ξεπετάχτηκαν με τη συνδρομή και των μμε όλες οι νέες εφεδρείες του συστήματος;

    Τώρα πως σου ήρθε να πεις ότι «η λαϊκή αντίσταση δεν περιορίζεται μόνο στο ΚΚΕ» δεν ξέρω. Μπορεί αυτό να βγαίνει συνειρμικά αλλά δεν είχα αυτό κατά νου ούτε γι αστείο. Αστείο μου φαίνεται επίσης να ταυτίζονταν η λαϊκή αντίσταση με ένα κόμμα όσο μαζικό και αν θα ήταν. Αντίθετα ένα κόμμα μπορεί κάλλιστα να ταυτίζεται με τη Λαϊκή αντίσταση στο σύνολό του ποτέ το αντίστροφο. Είναι εξω από την κομμουνιστική φιλοσοφία.

    Την αντίσταση δεν την κάνουν τα κόμματα, την κάνουν οι λαοί. Τα κόμματα (της εργ. Τάξης) οργανώνουν, καθοδηγούν, στελεχώνουν, θυσιάζονται, μάχονται αλλά ποτέ δεν υποκαθιστούν. Αυτό που λέω εγώ είναι ακριβώς αυτό το τελευταίο. Ότι η λαϊκή (και όχι κάποια κομματική) αντίσταση είναι ευθέως ανάλογη με την ισχύ του κόμματος της εργατικής τάξης που στην Ελλάδα εκπροσωπείται από το ΚΚΕ. Μικρές είναι οι άλλες δυνάμεις, ιστορικά και τώρα, για να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στη λαϊκή αντίσταση. Αν όμως βγουν στον αγώνα θα έχουν αναλογικό μερίδιο στους συσχετισμούς. Το λαϊκό κίνημα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και το καθοδηγεί ο πλέον σωστός και μαχητικός. Και για να πάμε λίγο στην ιστορία δεν νομίζω να προέκυψε από τη δεκαετία του 1920 άλλο κόμμα που ήταν πρωτοπορία του λαϊκού κινήματος από το ΚΚΕ. Όσο και αν αυτό ζορίζει δεν γίνεται να διαγράψουμε και να ξαναγράψουμε την ιστορία.

    Όσο για σήμερα τα έχουμε πει. Φυσικά έγιναν επικοινωνιακά λάθη από το ΚΚΕ. Όμως άλλες αιτίες έπαιξαν τον κύριο ρόλο και μη κάνουμε ότι δεν ξέρουμε την πίεση των μέσων ενημέρωσης και των αστικών μηχανισμών. Και τώρα τα πληρώνει ο ίδιος ο λαός. Γιατί μη μου πεις ότι το ΚΚΕ το αντικατέστησε στην πρωτοπορία του λαϊκού κινήματος ο ΣΥΡΙΖΑ του 27% και έχουμε, επιτέλους, λαϊκό κίνημα χωρίς το ΚΚΕ! Είναι εμφάνιση αριστερού κόμματος που να διεκδικεί πρωτοπορία στο λαϊκό κίνημα αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ; Σε ικανοποιεί εσένα; Και μη δίνεις τόσο καθοριστική σημασία στα εκλογικά ποσοστά γιατί τα πράγματα αλλάζουν εν ριπή οφθαλμού και τότε δεν αναδεικνύεται αυτός που λέει τα λόγια και παίρνει ψήφους αλλά αυτός που θα σηκώσει τα βάρη. Και αυτά είναι γνωστό ποιοι τα σηκώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τάσο,
    όπως γράφω και στον Δείμο αυτός είναι ένας προβληματισμός από τους πολλούς. Όχι πως δεν έχουν ανάγκη τα μέτρα και ότι τα βάζουν έτσι για να προκαλέσουν.

    Η αστική τάξη έχει γίνει πολύ ικανή στο να προβοκάρει τα λαϊκά κινήματα σχεδιάζοντας διάφορες «φιλολαϊκές» εξεγέρσεις! Δυστυχώς έχει και άπειρους συμβούλους που κάποτε θήτευαν στο ΚΚΕ και στο λαϊκό κίνημα ή σε μικροαστικά δήθεν αριστερά κινήματα και δίνουν μπόλικες αργυρώνητες συμβουλές. Πάντα υπήρχαν αυτοί…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα, ρε συ, εσύ ο ίδιος γράφεις Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. νομιζω οτι η πρωτη παραγραφος ειναι λαθος ερμηνεια. δε τιθεται θεμα "σκοπιμων μετρων για προκληση προωρης εξεγερσης", απλα τα πραγματα βαδιζουν τη φυσιολογικη τους πορεια. Τα μετρα πρεπει να παρθουν γιατι ετσι ειναι ο καπιταλισμος, ας μη σπερνουμε και εμεις "υποψιες" οτι κατι αλλο μπορει να γινει.
    οσο αφορα τη δευτερη παραγραφο αρχιζουν και το καταλαβαινουν αργα-αργα ειναι η αληθεια και με μια δοση δυσθυμιας-"οχι ρε γαμωτο, παλι τα λεγανε οι ΚΚΕδες- αλλα θα λαβουμε ολοι τα επιχειρα της ψηφου.
    φιλικα σε παραπεμπω: http://stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/2012/07/blog-post_27.html

    Υ.Γ πολυ καλη η προηγουμενη σου αναρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι πληροφορίες είναι αυτές που έχεις σύντροφε?? απο "υψηλά κλιμάκια της εξουσίας"."Σκόπιμα μέτρα για πρόκληση εξέγερσης".θα χαρακτηρίσω προβοκατόρικο το κείμενο,γιατί είναι φτιαγμένο να προκαλέσει φόβο.Οσο για την δύναμη του ΚΚΕ και τη συμβολή του στο κίνημα ,κάναμε αρκετές βόλτες στο Γκάζι για να καταλάβουμε την αναλογία.Τα" σκληρότατα μέτρα που ετοιμάζουν" είναι σαφεστατα προσδιορισμένα απο το Μαιο του 2010,το τελεσίγραφο του ταξικού πολέμου(μνημονιο) είναιξεκάθαρο.Εχουμε πολεμο ταξικο απο το 2010 το ΚΚΕ τοχει καταλάβει? Εμεις το ζούμε, απολύσεις ,φτωχεια, χωρις διακοπες,χωρις φάρμακα,με αδειο ψυγειο και απληρωτους λογαριασμους.Περιμένουμε το πρωτο συνιάλο,ειμαστε δυο,ειμαστε τρεις...ειμαστε χιλιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι βρε Δείμο αυτό λέω αλλά πού βρίσκεις το λάθος; Σε όλη την ιστορία αυτό ίσχυε. Και τώρα ισχύει. Μήπως στην αναφορά στο όνομα; Μα εννοείται ότι αν υπάρχουν 2-3 κόμματα παρόμοια με το ΚΚΕ, είναι δλδ κόμματα της εργατικής τάξης και του λαού το ίδιο θα ίσχυε για το καθένα και με όλα μαζί. Ομοίως αν είχαν μέτωπο, το αξίωμα θα ίσχυε για το μέτωπο. Αυτό που λέω δεν ταυτίζει το λαϊκό κίνημα με το ΚΚΕ αλλά συνδέει διαλεκτικά την άνοδο της δύναμης του ενός με το άλλο. Μα αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές με χαρακτηριστικές περιπτώσεις το ΕΑΜ και τα τελευταία χρόνια της χούντας (αντιδικτατορικές οργανώσεις – λαϊκό κίνημα) , το ένα πήγαινε με το άλλο, τι να λέμε τώρα.
    Δεν ξέρω πως δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, το θεωρώ απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. salot sor,
    στον καπιταλισμό κατά κανόνα αυτό που γίνεται είναι και στα μυαλά των καπιταλιστών και των υπηρετών τους. Άλλοτε απλώς λειτουργούν νομοτέλειες άλλοτε συνειδητές ενέργειες. Δεν υπάρχει τίποτα «άλλο». Θα ήταν ευτύχημα γι αυτούς ό,τι αποδυναμώνει το λαϊκό κίνημα. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν κέντρα που σχεδιάζουν και ενέργειες, ας μην τους υποτιμάμε τόσο. Έχουν σπουδάσει την προβοκάτσια γιατί να μην αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία για να υπονομεύσουν το λαϊκό κίνημα; Έχω υπόψη μου από το παρελθόν πάμπολλες περιπτώσεις σε πολλές χώρες με κύριο την κήρυξη πρόωρων απεργιών από «υπερεπαναστάτες» συνδικαλιστές που συνεννοούνταν με την εργοδοσία και τα κέντρα της εξουσίας να κάνουν πρόωρες ή άκαιρες απεργίες για να τις χάσουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να απεργήσουν έτσι ή αλλιώς λόγω μέτρων. Έτσι υπονομεύονταν το ηθικό και κάθε μελλοντική κινητοποίηση. Πανέξυπνες αστικές κινήσεις…

    Η συγκεκριμένη σκέψη μου προήλθε ακριβώς από αυτή την πείρα αλλά κύρια προσέχοντας τον ωμό τρόπο που πλασάρουν τα μέτρα ώστε ο άλλος να αγανακτεί. Θέλουν έτσι ή να τον κάνουν ή να προσκυνήσει τελείως ή να εξεγερθεί εκνευρισμένος την ώρα που η οργάνωση του λαϊκού κινήματος δυστυχώς υστερεί ώστε να σχεδιάσει σε βάθος και με κλιμάκωση την αντίσταση και τη αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των πολιτικών. Ο καιρός περνάει δουλεύει για το λαϊκό κίνημα και υπέθεσα ότι ίσως θέλουν να προλάβουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να το ξεκαθαρισουμε το ζητημα, οσον αφορα τα μετρα παιρνονται γιατι ετσι δουλευει ο καπιταλισμος και ειδικα εν μεσω της μεγαλυτερης κρισης και ειδικα απο μια χωρα που ειναι "ουραγος" των ανεπτυγμενων χωρων. Τα μετρα δεν εχουν στοχο την "εξεγερση" του λαου αλλα τη διασωση τμηματος του ελληνικου κεφαλαιου. Ας μη φτιαχνουμε και θεωριες συνομωσιας εκει που δεν υπαρχουν. Τωρα με δεδομενη τη νωπη λαϊκη ετυμηγορια η "εξεγερση" εχει παει περιπατο . . .

      Διαγραφή
  10. Την ιδια σκεψη εδω και αρκετο καιρο.
    Προσθεσε στο σκηνικο και τις ανοιχτες πια προκλησεις των Χρυσαυγιτων απεναντι στους κομμουνιστες(βλεπε προχθεσινες δηλωσεις στον Γραμμο εκπροσωπου Χρυσης Αυγης περι εξοντωσης των κομμουνιστων).

    Για αυτο το μυαλο στην θεση του
    και
    η γροθια σφιγμενη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. salot sor
    Ποτέ δεν ξέρεις. Μη κλείνεις πόρτες που άνοιξαν από καιρό. Έχω πολλές δεκαετίες στον αγώνα και είδα να γίνονται πράγματα που τα απέκλεια στα σίγουρα. Δεν είμαι οπαδός συνωμοσιολογικών θεωριών αλλά αυτό δεν είναι συνωμοσίολογία. Άλλωστε το εφάρμοσαν ήδη στις πλατείες δεν το κατάλαβες το σχέδιο; Την επομένη της πρώτης συγκέντρωσης των «αγανακτισμένων» το επεσήμανα αφού παρακολούθησα με λεπτομέρεια όλες τις προηγούμενες κινήσεις της αστικής τάξης και των μέσων ενημέρωσης καθώς και τις ίδιες τις συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων». Από 26 ως 31/5 έχω σειρά αναρτήσεων που αποκάλυπτε τους ενορχηστρωτές των πλατειών. Δεν ήταν καμία θεωρία συνομωσίας. Ήταν πολιτική της άρχουσας τάξης για να εκτονώσει την αγανάκτηση και το πέτυχε. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο τότε ότι κυκλοφορούσαν τις πλέον κυνικές προτάσεις με μεγάλες δόσεις αλαζονείας και θράσους ώστε η αγανάκτηση να κτυπήσει «κόκκινο» όπως και έγινε.
    Αυτές οι κινήσεις δεν πρέπει να τις υποτιμάμε. Ούτε και να τις θεωρούμε βασικούς σκοπούς της άρχουσας τάξης. Τις κάνουν στο πλαίσιο χρήσης δεκάδων άλλων μέσων ιδεολογικού και ψυχολογικού πολέμου. Νομίζω πως θα ήταν λάθος και να τις υποτιμήσουμε και να τις υπερτιμήσουμε.
    Από κει και πέρα ο καθένας με τις απόψεις και τις εκτιμήσεις του, δεν θα σου επιβάλω την άποψή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  12. Ανώνυμος28 Αυγούστου 2012 7:29 μ.μ.

    Είσαι απόλαυση με στοιχεία υποψίας λόγω του ανωνύμου. Τώρα εσύ τι ακριβώς θέλεις να μάθεις και κόπτεσαι; Είσαι και ανώνυμος τρομάρα σου, ίσως γιατί κάνεις καλή «συνωμοτική δουλεία»!

    Εκτιμήσεις κάνω στην ανάρτηση, και γι αυτές κρίνομαι δεν κάνω πολιτική κατασκοπεία και ντετεκτιβολογία στα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας. Άλλωστε δεν χρειάζεται και με λίγη πείρα μπορείς να καταλάβεις.

    Χαρακτήρισε όπως θέλεις το κείμενο προβοκατόρικο, αντικομουνιστικό, αντιλαϊκό, φιλοβασιλικό, φιλοχρυσαυγίτικο λόγω πρόκλησης φόβου, υπονομευτικό όπως θες! Ό,τι θέλεις μπορείς να πεις αυτό δεν αλλάζει καθόλου το ίδιο το κείμενο ούτε εμένα με αλλάζει. Χαρακτηρίζει όμως αυτόν που κάνει την κριτική. Το εννόησες;

    Λες «Έχουμε πόλεμο ταξικό από το 2010 το ΚΚΕ τοχει καταλάβει?» Πόσα θαυμαστικά θα ήθελες για την «ανακάλυψή» σου την οποία… δεν την έκανε το ΚΚΕ; Μα είσαι τόσο ντιπ για ντιπ και τα λες αυτά; Από το 2010 άρχισε βρε καημένε ο ταξικός πόλεμος εργατικής τάξης - κεφαλαίου ή από την αυγή του καπιταλισμού; Το ότι αλλάζει μορφές κάθε τόσο δεν σημαίνει ότι τώρα «έχουμε ταξικό πόλεμο», πριν δηλαδή δεν είχαμε; Που ζούσες, σε ποιες αταξικές πολιτείες όταν τρώγαμε τα τις παρακολουθήσεις της Ασφάλειας, το χτύπημα των απεργιών, τα φακελώματα, το ξύλο, τα βασανιστήρια και οι παλιότεροι τις εκτελέσεις; Τότε δεν είχαμε ταξικό πόλεμο;

    Λες ότι «Εμεις το ζούμε, απολύσεις ,φτωχεια, χωρις διακοπες, χωρις φάρμακα, με αδειο ψυγειο και απληρωτους λογαριασμους». Σεβαστή η κραυγή αγωνίας αλλά εμείς δηλαδή που ζούμε; Στην Ελβετία; Ξέρουμε τι ξημερώνει αύριο στη δουλειά μας ή δεν έχουμε παιδιά, φίλους και συγγενείς στην ανεργία; Εγώ πληρώνω τα φάρμακα και τους γιατρούς μια στις εισφορές και μια στο φαρμακείο, λες να μη σκέφτομαι κάτι σκέφτεσαι εσύ; Είσαι αλλού γι αλλού!

    Λες «Περιμένουμε το πρωτο συνιάλο, ειμαστε δυο, ειμαστε τρεις...ειμαστε χιλιάδες». Α, επιτέλους βρέθηκαν οι επαναστάτες που θα κάνουν την επανάσταση που δεν κάνει το ΚΚΕ; Μπράβο παιδιά θα σας χειροκροτήσω. Είναι μεγάλη απόλαυση να κάνουν την επανάσταση άλλοι για σένα. Το ακούω δεκαετίες τώρα από σούπερ επαναστάτες ότι θα κάνουν την επανάσταση γιατί όλα είναι ώριμα αλλά ποτέ δεν την είδα. Μετά μου έλεγαν ότι έφταιγε το ΚΚΕ που δεν έκανε αυτό την επανάσταση και τους παρεμπόδιζε και αυτούς! Ήθελαν δηλαδή να κάνει το ΚΚΕ την επανάσταση που δεν έκαναν αυτοί. Τώρα εσείς που δεν ξέρω ποιοι είστε δηλαδή, ελπίζω να κάνετε την επανάσταση και να μην γίνετε κι εσείς ξευτίλες. Το καλό θα ήταν να είχα τρόπο να τα πούμε ξανά για να σου τα θυμίσω μετά από καιρό όταν θα αποδειχτεί ότι με λόγια επανάσταση και εξέγερση δεν γίνεται. Από εκδίκηση το έκανα μετά δεκαετίες σε κάποιον φίλο, αγωνιστή κατά τα άλλα, της ΟΜΛΕ αυτό για να του θυμίσω το ίδιο. Επανάσταση με λόγια δεν γίνεται και ούτε μπορείς να την παραγγείλεις στο ΚΚΕ!

    Άντε καλή επανάσταση πριν από μας για μας!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ακριβής ημερομηνία της έναρξης του πολέμου ανακοινώθηκε απο την ΓΓ του κόμματος.Την άκουσα και τρόμαξα ,μεχρι να καταλάβω οτι μιλάει για πολεμο εργασιας-κεφαλαιου,νομιζα οτι μπηκαν οι Τουρκοι.Πιστευα οτι ειχε επελθει ειρηνη αλλη εικονα ειχα,κοινοβουλια,ευρωκοινοβουλια,παπαδες,αρχιεπισκοποι,γιορτες της δημοκρατιας, συναντησεις για ενημέρωση με παπανδρεου ,παπαδημο,βενιζελο, χειραψιες χαμογελα,μισολογα στο ποπολο και υπονοουμενα,(διαβασε τα πρακτικα συναντησης με παπουλια )κτλ,κτλ.Συντροφε δεν ειμαστε ντιπ για ντιπ, ουτε ακαπνοι. Εδω και πολυ καιρο σε διαβαζω,γιατι δεν κυκλοφορουν και πολλοι κομμουνιστες στο διαδυκτιο και ζητω συγνωμη για το χαρακτηρισμο "ποβοκρατορικο".Τα κειμενα σου δειχνουν βαθεια συνειδηση και γνωση.Η εκτιμηση σου αυτη με εκανε να σκεφτω "αναποδα",παρακατω σε απαντηση αλλου συντροφου γινεσαι κατανοητος,συνωμη και παλι.Η ανωνυμια ειναι γιατι δεν απαντω σε αναρτησεις, ετυχε. Το διαδυκτιο το εχω μονο για ενημερωση και να δεχομαι αλληλογραφια. Να συστηθω με μια προταση.Επειδη η απαιτηση για κοινωνικη δικαιοσυνη δεν ειναι δυνατον να εκλειψει στην ταξικη κοινωνια,επειδη αυτο που εγινε στην Σοβ. Ενωση ηταν μια προβα τζενεραλε,επειδη η ιστορια οτι γραφει δεν ξεγραφει,το εργο θα ξαναπεχτει,οχι βεβαια με την ιδια διανομη,αλλα ας ελπισουμε με καλυτερη σκηνοθεσια και πολυ κομμουνισμο.Η επανασταση συνεχιζεται???

      Διαγραφή

  13. Ανώνυμε,
    Χαίρομαι για την αποκατάσταση καλού διαλόγου. Ψωμί κι αλάτι!

    Δεν θυμάμαι πως ακριβώς το είπε η Αλέκα (γιορτάζει σήμερα…) αλλά νομίζω είπε «έχουμε (ταξικό) πόλεμο» όχι «άρχισε (ταξικός) πόλεμος». Η διαφορά είναι ότι στη μια λειτουργεί ως υπενθύμιση εντατικότερης έκφρασης του πολέμου σε όσους τον ξέχασαν (έτσι το κατάλαβα εγώ που ξέρω ότι κανένας κομμουνιστής δεν δέχεται ότι σταμάτησε ποτέ) και στην άλλη ότι δεν υπήρχε και ξεκίνησε. Φυσικά δεν πιστεύω ότι δεν γνώριζε ότι ο πόλεμος αυτός από τη στιγμή που άρχισε στη γέννηση του καπιταλισμού και πήρε συνδικαλιστικές και πολιτικές μορφές από τον 19ο αι. δεν θα τελειώσει ποτέ παρά μόνο με την εξάλειψη του καπιταλισμού. Τέλος πάντων δεν θα κάνουμε τους μάντεις εγώ έχω δική μου άποψη και δεν κολλάω να τη πω αν η Αλέκα έλεγε κάτι άλλο.

    «το εργο θα ξαναπεχτει,οχι βεβαια με την ιδια διανομη,αλλα ας ελπισουμε με καλυτερη σκηνοθεσια και πολυ κομμουνισμο.Η επανασταση συνεχιζεται???». Και θα ξαναπαιχτεί με άλλους όρους, άλλα δεδομένα και άλλες μορφές και η επανάσταση συνεχίζεται. Συνεχίζεται όμως με διάφορες μορφές που δεν ταυτίζονται με εικόνες που οι περισσότεροι έχουν κατά νου και νομίζουν ότι η επανάσταση είναι μόνο οι στιγμές της επαναστατικής κατάληψης της εξουσίας. Και η πρώτη ομάδα κομμουνιστών είναι επαναστατική πράξη, και η Διεθνής, και η Παρισινή Κομμούνα και τη Οκτωβριανή Επανάσταση και η δημιουργία νέου τύπου ΚΚ και οι σοσ. εθνικοποιήσεις…

    Η επανάσταση, με την πλατιά έννοια, είναι μια μακρά διαδικασία απορύθμισης, υπονόμευσης ανατροπής του παλιού συστήματος από τις οργανωμένες και συνειδητές δυνάμεις της εργατικής τάξης και μάλιστα συνεχίζεται και μετά την κατάληψη της εξουσίας μέχρι την εγκαθίδρυση του κομμουνισμού (όχι απλά του σοσιαλισμού). Πχ οι αλλαγές στις παραγωγικές σχέσεις μέσα στον σοσιαλισμό είναι η πλέον πραγματικά επαναστατική πράξη διότι δεν αρκεί να καταλάβεις την εξουσία πρέπει να αντικαταστήσεις τις παραγωγικές σχέσεις του καπιταλισμού με αυτές του νέου συστήματος. Μεγάλη υπόθεση και η πλέον επαναστατική πράξη ενός επαναστατικού κινήματος. Αν δεν το κάνει θα πισωγυρίσει… το παράδειγμα των σοσ. χωρών είναι διδακτικότατο πάνω σε αυτό το λάθος.

    Και για να μη παρεξηγηθώ, δεν μιλάω για «διαρκή επανάσταση» με τη στενή έννοια της εντατικής καθημερινής ένοπλης εξέγερσης αλλά για μια διαρκή επαναστατική διαδικασία που ποτέ δεν σταματά παρότι έτσι μπορεί να φαίνεται και παίρνει τις πλέον διαφορετικές μορφές από την λευκή εργασία (λευκή απεργία στην παραγωγή) και το απλό διάβασμα επαναστατικών κειμένων ή ταξικών συζητήσεων για οργάνωση αντίστασης μέχρι την επαναστατική οργάνωση και την ανατροπή του καπιταλισμού στην πολιτική και στην οικονομική εξουσία.

    Να μη σε γελάει η πολιτική συμπεριφορά των ΚΚ και των ηγετών τους σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας ή σε τυπικές πολιτικές σχέσεις. Ούτε οι διάλογοι με τους ταξικούς αντιπάλους σε αυτές τις συνθήκες φανερώνουν κανένα ξεπούλημα. Στο βάθος κανένας δεν ξεχνά τον βασικό ταξικό σκοπό του. Ιστορικά αυτό επιβεβαιώθηκε πάντα εκτός όταν οι κομμουνιστές ξεχνούσαν την αποστολή τους και προσχωρούσαν στην αστική τάξη. Τότε όμως έπαυαν να είναι ή να λειτουργούν σαν κομμουνιστές. Δυστυχώς αυτό έχει γίνει πολλές φορές και ας μη βουτάμε και πνιγούμε τώρα στα ποτάμια της προδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή