Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

ΣΦΕΑ: Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος τώρα από την Ελλάδα!

2ο ψήφισμα της Γ.Σ. του Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974

Η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων, Εξορισθέντων, Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), κατά τη Γενική Συνέλευση που συνήλθε, στις 26 Μαΐου 2024 στην Αθήνα, απαίτησε ομόφωνα την άμεση αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης από την κυβέρνηση, όπως αποφάσισε ομόφωνα η ελληνική βουλή, καταδικάζοντας και την γενοκτονία που συντελείται στη Γάζα. Διαφορετικά, «η συνέχιση της εμπλοκής της χώρας μας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς θα την καταστήσει συνένοχη στη διάπραξη ενός εγκλήματος σε βάρος της ανθρωπότητας».

 

 ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

 «Η νέα διαταγή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης προς το κράτος του Ισραήλ είναι σαφής και νομικά δεσμευτική, όχι μόνο για να σταματήσει τη στρατιωτική επιδρομή του εναντίον της Ράφα και κάθε επέμβαση που θα μπορούσε να επιφέρει τη μερική ή ολική καταστροφή της, αλλά και να ανοίξει εκ νέου ανθρωπιστική δίοδο στην περιοχή και να επιτρέψει την πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας στους ερευνητές του Δικαστηρίου.

 Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όλα τα κόμματα, σεβόμενα την ομόφωνη απόφαση της Βουλής στις 22 Δεκεμβρίου 2015, όχι μόνο να καταδικάσουν την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, αλλά και να απαιτήσουν να συστρατευθεί η χώρα μας με όσες χώρες προχωρούν στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση οφείλει να υποβάλει επίσημο αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επιβολή κυρώσεων στο κράτος του Ισραήλ.

 Μετά και την τελευταία αυτή διαταγή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης δεν χωρούν πλέον υπεκφυγές για την αναγνώριση του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού να έχει το δικό του ανεξάρτητο κράτος, με πρωτεύουσα  την Ανατολική Ιερουσαλήμ  και στα σύνορα του 1967.

 Η συνέχιση της εμπλοκής της χώρας μας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς θα την καταστήσει συνένοχη στη διάπραξη ενός εγκλήματος σε βάρος της ανθρωπότητας.

 Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη!»

Αθήνα 26-5-2024

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου