Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974: ΨΗΦΙΣΜΑ καταδίκης του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών πολέμων

Η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων, Εξορισθέντων, Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), κατά τη Γενική Συνέλευση που συνήλθε, στις 26 Μαΐου 2024 στην Αθήνα, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα καταδίκης του ΝΑΤΟ, των πολέμων, των σφαγέων του Παλαιστινιακού λαού, προειδοποιεί για τον κίνδυνο παγκοσμίου πολέμου και απαιτεί καμία εμπλοκή της χώρας και των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στους πολέμους των ιμπεριαλιστών:

«Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», «Λαϊκή Κυριαρχία», «Εθνική Ανεξαρτησία», «Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις  του θαΝΑΤΟυ».

          Αυτά ήταν τα κύρια συνθήματα στο Πολυτεχνείο το 1973 και στους αγώνες κατά τη διάρκεια της στρατιωτικο-φασιστικής δικτατορίας. Και, δυστυχώς, παραμένουν όλα επίκαιρα.

Ο Σύνδεσμός μας  δεν έχει μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση, λόγω της ιστορίας του, των αγώνων του, των σκοπών, των αξιών και του Καταστατικού του, να καταγγείλει τη συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές συρράξεις σε Ανατολή και Δύση.

Να καταγγείλει τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο ναρκοπέδιο, με νάρκες τις βάσεις του θανάτου, με τα λιμάνια που έχουν παραχωρηθεί σε 'ξένους' για 'αλλότρια συμφέροντα' και όχι για την υπεράσπιση της πατρίδας και του ελληνικού λαού, μετατρέποντας έτσι τη χώρα και τους κατοίκους της σε στόχους αντιποίνων.

Να καταγγείλει την αποστολή κοντέινερς με οπλικά συστήματα στην Ουκρανία, όπου διεξάγεται η κρίσιμη, σφοδρή και αιματηρή σύγκρουση Δύσης – Ρωσίας, με κίνδυνο να εξελιχθεί και να γενικευθεί σε Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Να καταγγείλει την αποστολή της φρεγάτας 'Ύδρα' στην Ερυθρά Θάλασσα, για προστασία των σφαγέων του λαού της Παλαιστίνης, ενώ ετοιμάζονται να στείλουν και στρατιώτες για να πολεμήσουν στις θερμές εστίες πολέμου.

Ο Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974 καταγγέλλει και απαιτεί την απεμπλοκή της Ελλάδας απο τις επικίνδυνες επιχειρήσεις «για του αφέντη (δυνάστη, εκμεταλλευτή, κεφαλαιοκράτη) το φαΐ»  = κέρδη. Για τις επεκτατικές βλέψεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, των μονοπωλιακών κολοσσών.

Απαιτεί να επιστρέψουν όλα τα πλοία και τα πληρώματά τους στη βάση τους. Να επιστρέψουν όλοι οι  στρατιώτες και οι στρατιωτικοί στην πατρίδα.

Οι λαοί μπορούν και απαιτούν να ζήσουν ειρηνικά και αδελφωμένοι! Αφήστε τους!

 

Αθήνα, 26 Μαΐου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου