Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Πόλεμος ΝΑΤΟ - Ρωσίας: Νεκρανάσταση της Β’ Διεθνούς και των «καλών ιμπεριαλιστών»

Διαβάζω διάφορα άρθρα, σχόλια και αναρτήσεις «αριστερών» και «κομμουνιστών» που επιλέγουν την… στρατηγική κατά των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και την τακτική υπέρ της Ρωσίας. Όχι δεν λένε υπέρ του λαού της Ρωσίας, πολύ δε περισσότερο υπέρ του, εν συνόλω,  λαού της Ουκρανίας, αλλά θεωρούν αυτονόητο ότι αυτοί οι λαοί, μαζί με τους λαούς του κόσμου, προστατεύονται με νίκη της Ρωσίας, καθότι θεωρούν πως χωρίς αυτή τη νίκη, δεν θα υπάρχουν λαοί της Ρωσίας, της Ουκρανίας και άλλοι!  Τόσος απύθμενος μηδενισμός της δύναμης των λαών!

 

 Μετά από αυτό αρχίζουν τις εκβιαστικές θεωρίες περί αφανισμού των πάντων χωρίς νίκη της Ρωσίας κλπ, κλπ, και θεωρούν τους κομμουνιστές που ξέρουν καλά να ξεχωρίζουν τα καπιταλιστικά ταξικά καθεστώτα από τους λαούς και να τάσσονται με τους τελευταίους χωρίς παραβίαση αρχών και κολοτούμπες τακτικής, ως συνυπεύθυνους της επερχόμενης καταστροφής, ως σιωπηρό «πλυντήριο» του ΝΑΤΟ, ως στήριγμα των… ναζί της Ουκρανίας και κάποιοι, πιο προχωρημένοι, ως στρατευμένους στη γραμμή του… ΝΑΤΟ!!! Εννοείται πως δεν σκέφτονται ότι αυτή η σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει, δήθεν για την Ουκρανία, στον Γ΄ΠΠ και δισεκατομμύρια νεκρούς και τότε όλα τα επιχειρήματα «νίκης» θα θαφτούν μαζί τους. Μάλλον η λέξη ειρήνη ως όπλο και δύναμη πάλης των λαών κατά του πολέμου έχει εξαφανιστεί από τον ορίζοντα και αντικαταστάθηκε με τη λέξη «νίκη».

«Μιλάνε για νίκες που το μέλλον θα φέρει...» (Μπρεχτ)!

 


Βυθίζονται στα βαθιά νερά του «ντε φάκτο» ιμπεριαλιστικού δικαίου της δύναμης και αφού διαπιστώνουν το πασιφανές σε όλους, ότι μεταξύ ιμπεριαλιστών η Ρωσία βρίσκεται σε θέση περικύκλωσης και ιμπεριαλιστικού δικαίου άμυνας, βαφτίζουν τη νίκη της Ρωσίας σωτηρία των λαών από τους ιμπεριαλιστές και στρατεύονται μαζί της! Κυνικός καιροσκοπισμός που τον λένε και… μαρξισμό! Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα καπιταλιστικά – ιμπεριαλιστικά καθεστώτα από τους λαούς, καταγγέλλοντας όσους τα ξεχωρίζουν ως… ισαποστάκηδες από το ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ και το ολιγαρχικό μονοπωλιακό καπιταλιστικό (ιμπεριαλιστικό) καθεστώς της Ρωσίας!

 Πίσω από όλα αυτά, νάσου και η καθηκοντολογική επίθεση κατά του ΚΚΕ για την ταξική θέση του έναντι του πολέμου στην Ουκρανία: «Είμαστε με τους λαούς και όχι με τους ιμπεριαλισμούς». Αυτό το λένε… «ίσες αποστάσεις»! Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, ισχυρίζονται ότι το ΚΚΕ πάει κόντρα στον Λένιν και στον Στάλιν γιατί αυτοί… διάλεγαν τον «καλό ιμπεριαλιστή» για το καλό της… επανάστασης και του σοσιαλισμού!

 Τα κόκαλα των προδοτών δευτεροδιεθνιστών, «αριστερών» εθνικιστών, σοσιαλδημοκρατών του 1914, ξεπεσμένων τροτσκιστών  κ.ά. θα τρίζουν γιατί βρέθηκαν άλλοι μεγαλύτεροι  προδότες από αυτούς και τους παίρνουν την… «πρωτιά» στην ιστορία!

1 σχόλιο: