Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Προετοιμασία για νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση των Δυτικών στην Κεντρική Ασία

Ανακαλύπτουν ξανά το Αφγανιστάν! Ζεσταίνεται νέα επέμβαση των Δυτικών με πρόφαση την «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών και κοριτσιών» που διαπιστώνουν μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ και ο ΓΓ Α. Γκουτιέρες!

 Μετά το Ιράν και το Αφγανιστάν. Τα «ανθρώπινα δικαιώματα» αποτελούν την πρόφαση σχεδιασμού νέων ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων και επεμβάσεων των Δυτικών, για την αντικατάσταση των εχθρικών καταπιεστικών καθεστώτων με φιλικά καταπιεστικά καθεστώτα, που παράλληλα θα υπονομεύουν και τη Ρωσία! 

 

 

Τα επιχειρήματά τους ίδια περίπου με αυτά που χρεώνουν στη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, προσαυξημένα με τον διευρυμένο «καλό σκοπό» την… «σωτηρία» πολλών λαών της κεντρικής Ασίας, ιδίως των πρώην σοσιαλιστικών δημοκρατιών της ΕΣΣΔ και του Ιράν, με έμμεση ισχυρή πίεση προς το Πακιστάν και την Ινδία! Και η επιλογή είναι καίρια: Το Αφγανιστάν είναι στο κέντρο όλων αυτών των χωρών, πώς να μη το επιλέξουν να χαρίσουν παντού… «ελευθερία και δημοκρατία»; Το έχουν ξανακάνει πολλές φορές, το έχουν «ψωμοτύρι»! Άλλωστε και οι Ταλιμπάν προβοκατόρικα παιδιά της cia είναι, παίζουν καλά τον ρόλο τους!

 

    Εντελώς αποκαλυπτικός στην προετοιμασία νέας επέμβασης είναι ο τίτλος της  «Ναυτεμπορικής» και τον έχουν με μικρές παραλλαγές τα ελληνικά και διεθνή ιμπεριαλιστικά μμε της Δύσης: «Αφγανιστάν: Εξαντλείται η υπομονή της διεθνούς κοινότητας με τους Ταλιμπάν»! Στον επόμενο τόνο δεν αποκλείεται να διαβάσουμε ότι… «εξαντλήθηκε» αυτή η υπομονή!

 

Με προμετωπίδα τον ΟΗΕ και σχετική εισήγηση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, νομιμοποιεί τις «ανησυχίες» της Δύσης για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικά των γυναικών και κοριτσιών, αλλά και τους δεσμούς των Ταλιμπάν με την Αλ Κάιντα, ζεσταίνονται οι μηχανές μιας νέας επέμβασης στο Αφγανιστάν. Στην πραγματικότητα ψάχνουν ευκαιρία να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας, όπου διάφορες κινήσεις τύπου «χρωματιστών επαναστάσεων» και πολεμικών συγκρούσεων εμφανίζονται αυξημένες σε χώρες που περιβάλουν τη Ρωσία και «ακουμπούν» την Κίνα και τους φιλόδοξους οικονομικούς «Δρόμους του Μεταξιού» της τελευταίας.

 

Η ιμπεριαλιστική σύγκρουση διευρύνεται σε νέα μέτωπα και η λέξη ειρήνη είναι πολύ πιθανόν να απαγορευθεί στους λαούς να την εκστομίζουν και να την απαιτούν.

 

  ****

Αφγανιστάν: «Εξαντλείται η υπομονή της διεθνούς κοινότητας με τους Ταλιμπάν»

 https://www.naftemporiki.gr/story/1909599/afganistan-eksantleitai-i-upomoni-tis-diethnous-koinotitas-me-tous-talimpan

 

Ασαφή» χαρακτηρίζει εξάλλου τη στάση των Ταλιμπάν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην τριμηνιαία έκθεσή του, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα. Ειδικότερα, αναφέρει ότι η ανακοίνωση της Ουάσινγκτον για την εξόντωση του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, «υπογραμμίζει τους συνεχιζόμενους δεσμούς μεταξύ της τρομοκρατικής οργάνωσης και των Ταλιμπάν, που έρχονται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας». Επιπλέον, καταγγέλλει τους «σοβαρούς περιορισμούς» που εξακολουθούν να επιβάλλουν σε βάρος των γυναικών, τις οποίες έχουν αποκλείσει από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

 Τα δέκα μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και οι πέντε χώρες που θα εκπροσωπηθούν την επόμενη χρονιά στο Σ.Α. αξίωσαν από τους Ταλιμπάν «να ανακαλέσουν αμέσως αυτήν την απόφαση». «Η διεθνής κοινότητα δεν έχει ξεχάσει και δεν πρόκειται να ξεχάσει τις γυναίκες και τα κορίτσια στο Αφγανιστάν», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση. 

 Η πρέσβειρα της Νορβηγίας στα Ηνωμένα Έθνη Μόνα Γιουλ εξέφρασε την πικρία της για το γεγονός ότι δεν υπήρξε μια κοινή δήλωση που να εκπροσωπεί σύσσωμο το Συμβούλιο, υποδηλώνοντας την αντίθεση τουλάχιστον ενός από τα μόνιμα μέλη που έχουν δικαίωμα βέτο. 

 Σύμφωνα με διπλωματική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), η Κίνα και η Ρωσία αντιτάχθηκαν σε μια κοινή δήλωση που δεν θα περιελάμβανε αίτημα για την αποδέσμευση των αφγανικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό που «πάγωσαν» στο πλαίσιο των κυρώσεων της Δύσης μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία. 

 Ο πρεσβευτής της Κίνας Τζενγκ Σουάνγκ υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης των δικαιωμάτων των κοριτσιών στο Αφγανιστάν, τονίζοντας επίσης πως «τα περιουσιακά στοιχεία που δεσμεύτηκαν στο εξωτερικό θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν γρήγορα για τη βελτίωση της ζωής των Αφγανών και την ανοικοδόμηση της οικονομίας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου