Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Μανώλης Γλέζος αλώνει την αντικομουνιστή στρούγκα του ευρωκοινοβουλίου

Το Ευρωκοινοβούλιο τίμησε τον Μανώλη Γλέζο για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του!

 

Τι; αυτοί που ψήφισαν το Αντικομουνιστικό Μνημόνιο, αυτοί που εξίσωσαν τον κομμουνισμό με τον φασισμό, αυτοί που εγκρίνουν το ξήλωμα των μνημείων των παρτιζάνων και ελευθερωτών των λαών από τον φασισμό και στη θέση τους βάζουν τους δολοφόνους των vaffen SS, αυτοί που διαθέτουν πακτωλό κονδυλίων για να ξαναγραφεί ανάποδα η ιστορία… αυτοί τίμησαν τον «Πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης», τον Μανώλη Γλέζο που ήταν σκέτος κομμουνιστής παρτιζάνος;;; 

 

 

Τι τιμή είναι αυτό; Τους ξέρουμε, ο,τι δεν μπορούν να νικήσουν το υιοθετούν για να το διαστρέψουν!

Θα τρίζουν τα κόκαλα των παρτιζάνων του κόσμου και τα ποτάμια αίματος των αντιστασιακών και των θυμάτων του φασισμού θα ξεχύνονται στις ιστορικές μνήμες των ανθρώπων και θα θυμίζουν στους αστούς ευρωβουλευτές ότι όταν έγραφε τους ηρωισμούς που υποκριτικά τιμάνε, ήταν κομμουνιστής, όπως ο Λάκης Σάντας, ο Μίκης και τόσοι άλλοι. 

 Έδωσαν και το όνομά του σε μια αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου! Θα στοιχειώνει πάνω τους όπως το φάντασμα του κομμουνισμού! Ο πρώτος Κομμουνιστής Παρτιζάνος του 1941 δεν θα γίνει ποτέ δικός τους!

Αυτή την αλήθεια δεν θα μπορέσουν να τη διαγράψουν ποτέ!

 

 

Ευτυχώς ήταν εκεί και ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και τους είπε ποιος είναι στη συλλογική μνήμη των λαών ο Γλέζος: «Η ζωή και δράση του συνδέθηκε με τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και τους αγώνες του λαού μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως σύμβολο του αγώνα ενάντια στο φασισμό - ναζισμό, για τη λευτεριά και την ειρήνη»

Οι φωτογραφίες είναι από αντιφασιστική εκδήλωση στις φυλακές Ωρωπού, το 2017, για την επέτειο πτώσης της Χούντας όπου αντάμωσαν 3 γενιές αντιφασιστών αγωνιστών.

 





 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου