Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Χρέος από γέννα: Το "γοητευτικό όνειρο του καπιταλισμού" που… μας κρύβουν!

 Περί βοήθειας της κυβέρνησης στους νέους να σπουδάσουν, (*) να κατοικήσουν (**) και μαζί να λυθεί το… δημογραφικό πρόβλημα της χώρας…

Εντελώς λάθος αυτή η νεοφιλελέ πολιτική της ΝΔ για τους νέους. Μισή, κουτσή, αναποτελεσματική και κοστοβόρα, με πολύτιμα κεφάλαια που μπορούν να αποδώσουν πολλαπλάσια κέρδη «σε όλους», να ρίχνονται σε βαρέλι δίχως πάτο με δηθενιές κοινωνικών πολιτικών!!! 

 

 Κανονικά κάθε παιδί, από την ώρα που είναι στην κοιλιά της μάνας του (όχι στις εκτρώσεις είναι χάσιμο μελλοντικών κερδών) πρέπει να αποκτάει έναν κεντρικό, προστατευόμενο και απαραβίαστο λογαριασμό μέσα στον όποιο θα περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία του και θα είναι πλήρως ασφαλισμένος σε αυτόν μέχρι να πεθάνει. Πολύ ευγενικός στόχος για όσους δεν καταλαβαίνουν. Αυτός ο νέος [Διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες] είναι ένα μηδενικό μπροστά του! (***)


 Έχουμε και λέμε:

-Θα περιέχει πρώτα απ όλα το μερίδιο του δημόσιου χρέους που με τη σύλληψη στη μήτρα της μάνας του οφείλει στο κράτος. Σήμερα  πχ όποιο παιδί έχει συλληφθεί στη μήτρα δικαιούται να αποκτήσει μερίδιο ατομικής οφειλής από το δημόσιο χρέος Γενικής Κυβέρνησης περί τις 33.600+€.

-Θα περιέχει το χρέος της οικογένειας προς όλους, «εις όλον», αλληλέγγυα γιατί πιθανόν να μη μπορεί κάποιο μέλος της οικογένειας να πληρώσει ή και πεθάνουν όλοι οι άλλοι από την οικογένεια.

-Θα περιέχει την άνετη, ελεύθερη και «επαρκή» δανειοδότηση του παιδιού από τράπεζες με ελεύθερο, κοινωνικής αντίληψης, τραπεζικό επιτόκιο για όλα, από γυναικολόγο, μπεϊμπιλινο, μωροδιακά, γιατρούς, σχολεία, σπουδές, τροφές κλπ μέχρι να γίνει 25 ετών, όποτε αρχίζει να αποπληρώνει όσα χρεωστάει, να πληρώνει την εφορία και να αποταμιεύει υποχρεωτικά «ένα κάτι» για την κηδεία του.

-Θα περιέχει και κοινό επασφάλιστρο στο επιτόκιο, ώστε όλοι οι άλλοι πολίτες να συμβάλουν μέσω αυτού στην αποπληρωμή των δικών του οφειλών αν πεθάνει πριν αποπληρώσει και δεν υπάρχει κληρονόμος χρεών.

-Θα περιέχει και… διαθήκη με την οποία αφήνει, εξ αδιαιρέτου,  τα πάντα στις τράπεζες που τον βοήθησαν από γεννησιμιού μέχρι θανάτου και στο κράτος που φρόντισε να αποκτήσει τα χρέη από γεννησιμιού μέχρι θανάτου.

-Θα δωρίσει και το σώμα του για ανταλλακτικά (δωρητής σώματος λέγεται στην ευγενική εμπορο-καπιταλιστική) στις εμπορικές εταιρείες μεταμοσχεύσεων, θυγατρικές των τραπεζών, για μεταμοσχεύσεις σε ανάπηρους εργάτες για να συνεχίσουν αυτοί τις δικές τους αποπληρωμές δανείων ή για πώληση σε «καλές τιμές» για να αποσβεστεί μέρος του δικού του χρέους και της… κηδείας!

Πως είπατε; Δίνω ιδέες; Δεν περίμεναν εμένα, αυτά είναι γραμμένα στο DNA του κεφαλαίου από τη γέννα του, εκεί τα «διάβασα» . Σκεφτείτε τα ψάχνοντας στη βαθιά ψυχή του και θα βρείτε αυτά και άλλα πολύ χειρότερα στη δική του «Ονειρεμένη Πολιτεία του Κεφαλαίου»! (****). Η άβυσσος της Κόλασης είναι Παράδεισος μπροστά της!

Αυτή είναι η «σωστή πλευρά» της καπιταλιστικής ιστορίας! Και μη σας επηρεάζουν ανάποδα αυτοί που λένε τραγουδιστά:

«Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά

Πέσαν επάνω στην εργατιά

Άγρια κράζουν και αίμα ζητούν…»

Αυτό είναι το τραγούδι μας, το τραγούδι του κεφαλαίου. Να το ασπαστείτε γιατί οι κομμουνιστές λένε πάντα την αλήθεια και δεν έχουμε κανέναν, μα κανέναν λόγο να τους διαψεύσουμε. Μας συμφέρει άλλωστε τώρα που νεκρανασταίνονται τα νικημένα παιδιά του Αδόλφου για να πάρουν εκδίκηση!

https://www.youtube.com/watch?v=mJLizth1ZgA&list=RDmJLizth1ZgA&start_radio=1&rv=mJLizth1ZgA&t=76

 (*)Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Από φέτος η αύξηση του 50%

https://www.proson.gr/oikonomia/17506_foititiko-stegastiko-epidoma-apo-fetos-i-ayxisi-toy-50

 (**)6 μέτρα για φθηνή στέγη στους νέους

https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1905287/6-metra-gia-fthini-stegi-stous-neous

 (***)Δάνεια: Διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες

https://www.imerisia.gr/oikonomia/52465_daneia-diplos-teiresias-gia-hrei-se-dimosio-kai-trapezes

 (****) «Η Ονειρεμένη Πολιτεία του Κεφαλαίου», ανέκδοτες σημειώσεις.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου