Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

«Χρηματιστηριακό Προϊόν»

Μα το ηλεκτρικό ρεύμα, τα καύσιμα, τα σιτηρά, τα μέταλλα, τα μεταφορικά… είναι παγκόσμια «χρηματιστηριακά προϊόντα» δεν είναι στο κέφι του κάθε μπακάλη να ορίσει την τιμή τους!  Έχουν κανόνες ελεύθερης διαμόρφωσης, κανόνες ελεύθερης αγοράς, κανόνες ελεύθερης επιλογής, κανόνες ελεύθερης  προσφοράς και ζήτησης, 4 ελευθερίες δηλαδή, που ωθούν στην ανάπτυξη! Δεν είναι δυνατόν κάθε κράτος να επεμβαίνει και να ορίζει, όπως στις κομμουνιστικές χώρες (φθηνές) τιμές κατά βούληση, απαγορεύοντας σε όσους είχαν καλό εισόδημα να πληρώνουν περισσότερα για την ευχαρίστησή τους… 

 Αν όμως το κράτος θέλει, μπορεί και έχει δημοσιονομικό  απόθεμα που πήρε από εσάς και δεν κινδυνεύει το Έθνος, θα δώσει κάτι τις, ένα επίδομα αναπλήρωσης του 5-6% της χασούρας σας. Από το τίποτα αυτό είναι υπέροχο!  Δεν φταίει η κάθε κυβέρνηση για το τι κάνουν «εκεί» στα χρηματιστήρια, ελεύθερη διαμόρφωση έχουν, τι να κάνουμε! Άλλωστε εσείς ψηφίσατε δημοκρατικά την κάθε κυβέρνηση να εγκρίνει αυτές τις επιλογές, δεν είμαστε υπό τον… Πούτιν!

 Μελέτημα:

 Όταν το νερό γίνει χρηματιστηριακό προϊόν (καλομελετάτε)  και η τιμή εκκίνησης είναι η κατώτερη τιμή της… Σαχάρας, πχ στο 1€ το ποτήρι, τότε θα καταλάβετε όλοι οι οπαδοί της ΕΕ, τςη «δημοκρατίας του χρηματιστηρίου», του νεοφιλελευθερισμού, της τρόικας, της ελευθερίας εμπορίου, των "υγειών επιχειρήσεων" και των δημοκρατικών κυβερνήσεων που εκλέγετε να κυβερνούν, τι εστί ένα ποτήρι ένα ευρώ!

 

Στην φωτογραφία η "κοπιαστική εργασία" των σύγχρονων καπιταλιστών να βγάλουν τα αναγκαία κεφάλαια για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη!

Δεν ανησυχώ όμως. Θα σας πουν αυτό που λένε και σήμερα: «μα είναι χρηματιστηριακό προϊόν δεν ορίζεται η τιμή του αυθαίρετα, ούτε έχουμε κομμουνισμό για να ορίζουμε την τιμή που συμφέρει στον καθένα που ονομάζει τον εαυτό του λαό».

 Ξέρω και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στις επόμενες εκλογές. Τα κόμματα που υποστηρίζουν την ΕΕ και τον ελεύθερο «Χρηματιστηριακό καθορισμό των τιμών» με την απείρου κάλους αρχή της ελεύθερης «προσφοράς και ζήτησης», βάζοντας και διάφορους μπλε, ροζέ και μαύρους «αστερίσκους» αριστερής» και δεξιάς «κοινωνικής ευαισθησίας», θα πάρουν το 90%! Όσο έπαιρναν  και προ «χρηματιστηριακών προϊόντων». Τα «γκρουπούσκουλα» που δεν καταλαβαίνουν τους κανόνες της ανεπτυγμένης οικονομίας του σύγχρονου καπιταλισμού, θα «κυκλοφορούν» στο 5-7%, μαζί με κάτι χαμένους στο διάστημα, κάποιου δήθεν ευτυχισμένου καπιταλιστικού παρελθόντος.

 Αυταπάτες δεν έχω.

 Για όσους δεν κατάλαβαν, το σύστημα δεν παίρνει διόρθωση με ή χωρίς αστερίσκους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου