Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

Σύνοψη:

1. Ο λαός της Ουκρανίας πληρώνει τους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία.

2. Τα γεγονότα αποδεικνύουν το ιστορικό πισωγύρισμα που συντελέστηκε πριν 30 χρόνια με την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

3. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία κρίκος στην αλυσίδα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των προηγούμενων χρόνων. Ο κίνδυνος μιας πιο γενικευμένης πολεμικής αντιπαράθεσης είναι σήμερα πιο ορατός.

4. Τα πολεμικά διαγγέλματα των ηγετών της ΕΕ που είναι συνένοχοι στο έγκλημα στην Ουκρανία φανερώνουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της λυκοσυμμαχίας.

5. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με ουσιαστική συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, κλιμακώνει την εμπλοκή της χώρας που γίνεται θύτης και ο λαός μας θύμα.

6. Καμιά εμπλοκή! Να μην πληρώσει ο λαός τον πόλεμο! Αυτό είναι το πατριωτικό και διεθνιστικό καθήκον. Ανοίγουμε τον δρόμο για να δώσει τη διέξοδο η εργατική - λαϊκή πάλη!

 9-3-2022

 ************

Εδώ δεν έχει «δεν ξέρω». Ή είστε κατά των ιμπεριαλιστών και των πολέμων τους ή είστε με έναν από τους ιμπεριαλιστές, νεροκουβαλητές των εγκληματικών σχεδίων του. Τα υποκριτικά δάκρυα για τον ουκρανικό λαό είναι υλικό ξεπλύματος των ιμπεριαλιστών με τους οποίους συμπαραταχθήκατε. 


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου