Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Ένα βίντεο, αποκάλυψη των Ουκρανών φασιστών

 Δεν είναι  βίντεο από την εισβολή των Ρώσων με τανκς και μισθοφόρους στη Μαριούπολη! Είναι βίντεο από την εισβολή μισθοφόρων και ουκρανών φασιστών με τανκς και όπλα, στις 9/5/2014, κατά του λαού της Μαριούπολης! Όταν ο λαός της θέλησε να γιορτάσει, όπως πάντα, την Ημέρα της Νίκης κατά του ναζισμού – φασισμού, επέτειο της 9ης Μαΐου 1945. Ο λαός της Μαριούπολης αντιστάθηκε μαχητικά και στα επόμενα χρόνια, μέχρι σήμερα 14/2/2022, το πληρώνει ακριβά με την φασιστική καταπίεση που επιβλήθηκε από τα τάγματα των ναζί.

 

 



  Όπως λέει το κείμενο, [στόχος (των εισβολέων) ήταν να διαλύσουν με κάθε τρόπο το συλλαλητήριο αφιερωμένο στην 9η Μαΐου, επειδή οι νέες αυτοεκλεγμένες αρχές της Ουκρανίας (με το πραξικόπημα του 2014), ξεκίνησαν τη διαδικασία αποκομμουνισμού που προβλέπει άρνηση από τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης και ξαναγράφει την ιστορία.

 Ωστόσο, οι νόμοι αποκομμουνιστοποίησης έγιναν δεκτοί μόλις στις 31 Μαρτίου 2015 από το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας, πρέπει να επισημάνουμε, έναν χρόνο μετά την τραγωδία.

 Έχοντας φτάσει στη Μαριούπολη, οι φασίστες επέδειξαν όχι λιγότερη σκληρότητα από ό,τι στην Οδησσό στις 2 Μαΐου 2014 (με το κάψιμο δεκάδων ζωντανών αντιπάλων τους). Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τραυματίες, πυροβόλησαν κατά του ασθενοφόρου και πυροβολούσαν ανθρώπους κοντά στα σπίτια τους. Η τραγωδία της 9ης Μαΐου στη Μαριούπολη αφαίρεσε επισήμως 9 ζωές και 42 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ωστόσο, στην πραγματικότητα, περίπου 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αλλά τα ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια δεν το μετέδωσαν καθόλου.]

 ****

Αυτοί οι φασίστες σήμερα στη Μαριούπολη συγκεντρωμένοι στο «Τάγμα Αζόφ» παριστάνουν τους μαχητές της ελευθερίας και δημοκρατίας καταπιέζοντας τους αμάχους και έχοντας τους ως ανθρώπινη ασπίδα. Κατά τους δυτικούς οι ναζί αυτοί, είναι ανύπαρκτοι, δεν υπάρχουν!

 Σημειώνω πως αυτό είναι μόνο ένα επεισόδιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για την Ουκρανία που ξεκίνησε από το 1991 και περνώντας από διάφορα επεισόδια, κατέληξε στην εισβολή των Ρώσων με θύμα τον ουκρανικό λαό. Και ακόμη δεν ξέρουμε τι μπορεί να περιμένει την ανθρωπότητα δεδομένου ότι μιλάμε για ιμπεριαλιστική σύγκρουση και όχι για μια σύγκρουση Ουκρανίας – Ρωσίας.

 Το βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=PjdAPRe2bwc&fbclid=IwAR3cl8DfYmhDkS8XsUcbvg9e__ymyrQps0qM9zBum3wpDegHFcz2N3ZWShQ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου