Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Το "ωράριο – μπάσκετ" εργασίας σε εφαρμογή!

Σε ανύποπτο χρόνο είχα διατυπώσει την θέση ότι το τέλος των ευελιξιών εργασίας της ΕΕ και καπιταλιστών θα είναι η εφαρμογή «ωραρίου μπάσκετ», ώστε να πληρώνεται μόνο ο κερδοφόρος χρόνος εργασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.

 Ήρθε!!!

 Διαβάζουμε (Ριζοσπάστης 19/3/2021) ότι οι εργαζόμενοι της «UBER» στη Μεγάλη Βρετανία πέτυχαν να πληρώνονται ως μισθωτοί, με το κατώτερο ωρομίσθιο, αντί να είναι… «αυτοαπασχολούμενοι» εργάτες! Η χαρά τους όμως δεν κράτησε πολύ, αφού η εταιρεία τούς ενημέρωσε ότι θα εφαρμόσει τη διάκριση του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό και ανενεργό, με τον δεύτερο βέβαια να μην πληρώνεται. Αυτό σημαίνει ότι οι χιλιάδες ταξιτζήδες της «UBER» θα αμείβονται έως και 50% λιγότερο από έναν συνηθισμένο μισθωτό του κλάδου!

 *****


  Επιθυμητό σενάριο για τους καπιταλιστές

Να δείτε που τώρα θα σκέφτεται ενδόμυχα η «UBER» να εφαρμόζει ειδικούς αλγόριθμους για να κάνει με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης αναδρομικούς υπολογισμούς για τον «ανενεργό» χρόνο που για χρόνια πλήρωνε στους ταξιτζήδες. Αμέσως μετά θα επιθυμούσε να απαιτήσει την επιστροφή αυτών των ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, και… «παράνομο πλουτισμό» των ταξιτζήδων σε βάρος της εταιρείας και με τους τόκους και τα πρόστιμα θα τους πάρει και τη… μελλοντική ζωή τους για να ξεπληρώσουν όσα της «χρωστάνε»!!!

 Χωρίς αστεία, οι καπιταλιστές είναι έτοιμοι όχι μόνο να εφαρμόσουν αυτό το ωράριο παντού όπου οι νέες τεχνολογίες και οι τεχνητές νοημοσύνες θα χωρίζουν τον χρόνο σε ενεργό και ανενεργό, όπως στο μπάσκετ, και όχι μόνο θα μειώσουν κατακόρυφα τους μισθούς, αλλά και να απαιτήσουν για όλα τα χρόνια ύπαρξης των επιχειρήσεων να υπολογιστούν οι ανενεργοί χρόνοι σε ποσά αχρεωστήτως καταβληθέντα, απαιτώντας την επιστροφή τους!

 Αν δε η αστική τάξη, ως σύνολο, κάνει, με την τεχνητή νοημοσύνη, αναδρομικό υπολογισμό 400 χρόνων ανενεργών χρόνων πληρωμών, θα απαιτήσει από την εργατική τάξη, ως σύνολο, την αναδρομική επιστροφή τους με τόκους και πρόστιμα!!! Εκτός του ότι θα σκάψουν τα μνήματα των εργατών της μανιφατούρας, του Σικάγου, του Σάκο και Βαντσέτι κ.α. για να ζητήσουν πίσω τα ποσά, θα χρεώσουν στους σημερινούς κληρονόμους της εργατικής τάξης άπειρα τετράκις εκατομμύρια ανενεργών ωρών, τις οποίες οφείλουν συλλογικά στην Αστική τάξη!

 Με αυτό τον τρόπο η αστική τάξη θα… τινάξει στον αέρα τη θεωρία του Μαρξ περί υπεραξίας (!), θα την αντιστρέψει και θα καταγγείλει την εργατική τάξη ως… εκμεταλλεύτρια των κεφαλαιοκρατών, για κλοπή και για παράνομο πλουτισμό σε βάρος τους!

 Όχι δεν είναι αστείο.

 Όταν έγραψα ένα (ανέκδοτο) βιβλίο για την «Ονειρεμένη Πολιτεία του Κεφαλαίου» οι φίλοι έπεσαν επάνω μου να με φάνε! Ανατρίχιασαν με τις ανομολόγητες, ακόμη, ονειρώξεις κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας. Είπα βέβαια ότι αυτά δεν είναι δικά μου είναι παράγωγα της βαθιάς κολασμένης ψυχής του κεφαλαίου, αλλά τελικά το έθαψα και πολλοί δεν τις έμαθαν ούτε τις έχουν φανταστεί.

 Τώρα βλέπουμε σταδιακά να εμφανίζονται κάποιες από τις ανατριχιαστικές «βαθιές επιθυμίες», όπως το ωράριο μπάσκετ, η διάφορες επιλογές «ευθανασιών» με τον κορονοϊό, οι απόψεις «Καιάδα» για τους «γέρους», οι ολικές ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, οι ανακυκλώσεις των ζώων που προδιαγράφουν μελλοντικές ανακυκλώσεις ανθρώπων, η γεννητική μεταλλαγμένων ανθρώπων τεχνητής σκέψης, λειτουργίας και χρήσης όπως τα ρομπότ…. Τίποτα δεν θα πάει χαμένο!

 Εν αναμονή χειροτέρων.

 Λεπτομέρειες για το «ωράριο μπάσκετ» παρακάτω:

 http://aristeripolitiki.blogspot.com/2012/09/6-13-78-1692012.html

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου