Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Εργατική τάξη. Η περίπτωση MEGA είναι απλώς συμπτωματική!



Ο ενάρετος κύκλος των μεγαλομετόχων


Πτωχευμένες εταιρείες, πλουσιότατοι μέτοχοι! 

15 θαυμαστικά και… που να σας κρεμάσω!

Η περίπτωση MEGA είναι απλώς συμπτωματική!


 
  1. Οι μέτοχοι ουδεμία ευθύνη φέρουν για την τύχη της MEGAλοεταιρείας τους!
  2. Η εταιρεία ουδεμία ευθύνη φέρει αν πτώχευσε, κρίση έχουμε!
  3. Στην κατάσχεση και πλειστηριασμό της εταιρείας πρώτες παίρνουν λεφτά οι τράπεζες!
  4. Αν περισσέψει(;;;!!!) από τα δάνεια των τραπεζών θα πάρουν και οι εργαζόμενοι!
  5. Οι μέτοχοι μπορούν άνετα να κάνουν νέα εταιρεία χωρίς χρέη και απλήρωτους εργαζόμενους.
  6. Η κυβέρνηση «δεν μπορεί» να απαγορέψει τη νέα εταιρεία!
  7. Η νέα εταιρεία (ή και «συγγενής καπιταλιστής» μπορεί και να είναι η πλειοδοτούσα στον πλειστηριασμό της πτωχευμένης και να έχει το την MEGAλοεταιρεία ξανά, χωρίς να χρωστάει!
  8. Η νέα εταιρεία, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μπορεί να θεσπίσει μπόνους προτεραιότητας στην πρόσληψη για τους απλήρωτους άνεργους του MEGAλοεταιρείας με βάση αμοιβή στο 1/3 του προηγούμενου μισθού!
  9. Η νέα εταιρεία, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, θα ζητήσει να υπογραφεί νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ, από αυτές που προωθεί το πολυνομοσχέδιο ως υπερισχύουσες όλων των άλλων ΣΣΕ, για να κατοχυρώσουν(!) το νέο τους μισθό με την υποσημείωση ότι δέχονται το «μηδενικό έλλειμμα» και αν οι λογιστές των μετόχων βγάλουν ζημία, θα μειωθούν ανάλογα οι μισθοί! 
  10. Στη σύμβαση θα υποσημειώνεται ότι για να μειωθεί ο μισθός αρκεί να συμφωνήσει το 15% των εργαζομένων, ενώ για να γίνει απεργία κατά της μείωσης του μισθού θα πρέπει να ψηφίσει το 50%+1 των εργαζομένων του σωματείου, ως οι νόμοι ορίζουν!.
  11. Στη σύμβαση θα περιγράφεται ότι θα γίνονται άνευ αντιρρήσεων ή σχολίων, οι δικαστικές αποφάσεις που θα βγάζουν τις απεργιακές αποφάσεις του 50%+1 της ΓΣ του Σωματείου, παράνομες και καταχρηστικές!
  12. Στη ΣΣΕ θα περιγράφεται ότι οι εργαζόμενοι θα είναι σε «εργασιακή ετοιμότητα» (όπως οι γιατροί) από 60 ως 100 ώρες τη βδομάδα, αλλά θα πληρώνονται μόνο για όση ώρα θα τους ανατίθεται συγκεκριμένη δουλειά με καθορισμένη ώρα και λεπτά (ωράριο μπάσκετ)!
  13. Η εταιρεία  μπορεί κατά παρέκκλιση της επιχειρησιακής ΣΣΕ να υπογράφει ατομικές συμβάσεις εργασίας με μεγαλο-δημοσιογράφους ή συμβάσεις με μπλοκάκια με φτωχοδημοσιογράφους!  
  14. Στη σύμβαση, στο πλαίσιο της δημοκρατικής  ισότητας κεφαλαίου και εργασίας, θα περιγράφεται ρητώς ότι όση ώρα οι εργαζόμενοι κατέχουν θέση εργασίας αλλά δεν εργάζονται παραγωγικά, η εταιρεία  για την χωρίς λόγο απασχόληση της κεφαλαιουχικής επένδυσης θα καθορίζει «διαφυγόντα κέρδη, παραγωγή και απόσβεση» και θα τα συμψηφίζει με την αμοιβή των ωρών που δούλεψαν παραγωγικά, σε εβδομαδιαία βάση!
  15. Τέλος, στο πλαίσιο της ισότητας ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, θα απαγορεύεται κάθε συκοφαντική δυσφήμιση της εταιρείας τόσο από τους εργαζόμενους, όπως πχ «ο μισθός, είναι μισθός πείνας», όσο και από τους μετόχους ιδίως τους μεγαλομετόχους, όπως ότι «τα κέρδη, είναι κέρδη πείνας»!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου