Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Περί ποσοστών και δικαίωσης πολιτικών




Ρώτησε μια φίλη, στο Facebook, τι ποσοστό υπολογίζει ο καθένας ότι θα πάρει το ΚΚΕ.


Οι απαντήσεις ποικίλες και κάποιες απαξιωτικές για το ΚΚΕ. 


Αν και είναι γνωστό ότι για το ΚΚΕ το ποσοστό και η πραγματική επιρροή του στην κοινωνία από το 1918 μέχρι σήμερα, δεν έχουν και πολύ σχέση, αλλιώς θα είχε διαλυθεί στη δεκαετία του ’20, μπορούμε να πούμε μερικά πράγματα που δείχνουν την ισχυρή εξάρτηση του λαού μπροστά στην κάλπη από το σύστημα, το ψέμα, τον φόβο και την αυταπάτη. Έτσι διάλεξα ψηφοφορίες κρίσιμες που το ΚΚΕ είχε εμφανώς δίκαιο για να δείξω τη δύναμη επιβολής της εξουσίας του κεφαλαίου στις συνειδήσεις των ψηφοφόρων.



Όταν ψηφίζονταν η Συνθήκη του Μάαστριχτ το ΚΚΕ ήταν μόνο (κόμμα της βουλής) κατά της Συνθήκης και στις εκλογές του 1993 πήρε μόνο 4,54%! Όλοι οι άλλοι είχαν τη… σωστή πολιτική υπέρ της Συνθήκης. Η αιτιολογία ήταν ίδια. Το ΚΚΕ «δεν μπορούσε να καταλάβει» την αλλαγή των καιρών γιατί ήταν «δογματικό» και ο λαός το… καταδίκασε!!! Τελικά καταδικάστηκε ο ίδιος ο λαός από τους παραπλανητές του.



Το 2000, όταν ψηφίζονταν η ΟΝΕ και η ευρωζώνη το ΚΚΕ ήταν μόνο κατά της νέας ΕΕ και πήρε μόνο 5,52%! Η αιτιολογία ήταν ίδια. Δεν καταλαβαίνει τους καιρούς το δογματικό ΚΚΕ!



Το 2012, όταν τα μνημόνια ήταν στο φόρτε τους το ΚΚΕ που ήταν το μόνο γνήσιο αντιμνημοιακό και αντί-ΕΕ κόμμα που έλεγε τη σκληρή αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπεί σε διαχειριστής του συστήματος, «τιμωρήθηκε» από το λαό παίρνοντας μόνο 4,51%.






Το 2015 στο Δημοψήφισμα όταν το ΚΚΕ είπε ότι το ΟΧΙ είναι παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ και στο τέλος θα γίνει ΝΑΙ, το ΚΚΕ «τιμωρήθηκε» από τον λαό και η επιλογή του απέσπασε λίγες προτιμήσεις. Λουστείτε τώρα τις συνέπειες, όσοι χυδαιολογούσατε κατά του ΚΚΕ



Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 «τιμωρήθηκε» επίσης το ΚΚΕ, για τη συνεπή αντιμνημονιακή και αντι-ΕΕ θέση του παίρνοντας 5,55%!



Αν το σωστό πήγαινε σύμφωνα με τα εκλογικά ποσοστά, τότε το ΚΚΕ είχε δίκαιο μόνο κατά 5%! Οι άλλοι είχαν δίκαιο κατά 95%!



Χαίρονται όλοι όσοι ψήφισαν Μάαστριχτ, ΟΝΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΌΧΙΝΑΙ, ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ γιατί οι ψήφοι τους δικαίωσαν στο… σωστό! Έχουν και αποδείξεις, ανήκουν στο 95% του λαού που λέει (το ποσοστό) πόσο «λάθος» ήταν οι θέσεις του ΚΚΕ για όλα τα παραπάνω θέματα!



Έτσι είναι; Είχε το ΚΚΕ άδικο; Όσοι το πιστεύετε άντε μέσα τα κεφάλια γιατί και αύριο θα σας έχουν ψάρια πιασμένα στο αγκίστρι.





Κόντρα στο ρεύμα και σε πολύ δυσκολότερες εποχές, επιλέγω ΚΚΕ με όλες τις συνέπειες. Συνέπειες που δεν είναι εύκολο να ακολουθεί ο καθένας. Και δυστυχώς κάποιοι την αδυναμία τους να κοντράρουν το σύστημα την κάνουν αντι-ΚΚΕ φιλοσοφία και ξαμολάνε διάφορες θεωρίες και χυδαιολογίες για να την καλύψουν. Έτσι ήταν πάντα. Τα ίδια έλεγαν πάντα. 54 χρόνια στους δρόμους του αγώνα και της πίκρας κουβαλώ στην πλάτη μου τις χυδαιολογίες τους. Απόντες από κάθε αγώνα και σύγκρουση με το σύστημα που έχει προσωπικό κόστος. Το βρίσιμο του ΚΚΕ όμως δεν έχει κανένα προσωπικό κόστος. Έχει και μπόνους από την εξουσία άμα λάχει. Απλώς ποτέ δεν είχαν ούτε έχουν το θάρρος να το ομολογήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου