Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Δ. Κουτσούμπας: Ο καπιταλισμός ούτε αιώνιος είναι ούτε ανίκητος...




ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ 43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ


Με ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο, ένα βίντεο με τη φωνή του Λένιν, να προβάλλεται από τη γιγαντοοθόνη της κεντρικής εξέδρας, ξεκίνησε η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στην οποία μίλησε ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και χαιρέτισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος. 






Στο ντοκουμέντο ο Λένιν εξηγεί τι είναι η Σοσιαλιστική εξουσία και σημειώνει ότι η ουσία της συνίσταται στο ότι για πρώτη φορά το κράτος διοικείται από τις τάξεις που καταπίεζε ο καπιταλισμός. Ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα...

Το βίντεο συνεχίζεται με πλάνα από την εξέγερση, από την οικοδόμηση του σοσιαλιστικού κράτους, με το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» το οποίο αναγράφει «Ελπίδα η πάλη των λαών»... Το μήνυμα είναι σαφές: Συνεχίζουμε για τη νίκη, το Σοσιαλισμό – το Κομμουνισμό.

Η προβολή τελειώνει και οι χιλιάδες επισκέπτες ξεσπούν σε συνθήματα: «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο Σοσιαλισμός»

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Αμπατιέλος απηύθυνε χαιρετισμό και ακολούθως, στο βήμα ανέβηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Παραβρέθηκαν και την παρακολούθησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των πρεσβειών της Παλαιστίνης, Κούβας, Βενεζουέλας και Βιετνάμ, οι Δήμαρχοι Καισαριανής, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου, άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο.



Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του είπε:

«Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Το μέλλον είναι εδώ! Είναι εδώ στο 43ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή", σ' αυτή την όμορφη εικόνα από το φωτεινό μέλλον του κόσμου που αντικρίζουν οι χιλιάδες επισκέπτες του.

Το μέλλον είναι εδώ, στο πάρκο "Τρίτση", τον πνεύμονα της Δυτικής Αττικής, που τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, με το μεράκι, την εθελοντική δουλειά και τον επαναστατικό τους ενθουσιασμό, μετέτρεψαν σε πραγματική κόκκινη πολιτεία.

Είναι εδώ, στα πρόσωπα των χιλιάδων νέων που δηλώνουν την απόφασή τους να παλέψουν για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά, τη μόρφωση, τη ζωή, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Κι από δω μπορεί να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα: "η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ επίθεση και πάλι".

Η καρδιά των νέων χτυπά δυνατά εδώ και τρεις μέρες, και αποδεικνύει ότι το Φεστιβάλ αυτό - το μοναδικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός στη νεολαία - συνεχίζει να αποτελεί τόπο συνάντησης, αναζήτησης και ψυχαγωγίας για χιλιάδες νέους, αναβαθμίζεται χρόνο με το χρόνο.

Το Φεστιβάλ όπως λέει και το "δέντρο", το τραγούδι του Μάνου Λοΐζου, το οποίο θα ακούσουμε σε λίγο στη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα που ακολουθεί, "δε λυγάει, κι όλο φυλλωσιές πετάει" με δεκάδες εκδηλώσεις σε πόλεις, κωμοπόλεις, νησιά, συνοικίες και χωριά της χώρας μας.

Και φέτος, χιλιάδες νέοι ήρθαν σε επαφή με το μήνυμα της ΚΝΕ προς τους νέους ότι "πρέπει να πάρουμε και μεις μέτρα" για να "έρθει το μέλλον" που μας αξίζει. Για να πάρουν οι νέοι τη θέση που τους αξίζει, στο εργατικό κίνημα, στη μεγάλη κοινωνική συμμαχία, που θα σαρώσει τους εκμεταλλευτές του λαού.

Το μέλλον είναι εδώ! Τιμώντας την Οκτωβριανή Επανάσταση, το κορυφαίο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ού αιώνα, που πριν 100 χρόνια άνοιξε το δρόμο. Ώστε εμείς, η εργατική τάξη, οι λαοί όλου του κόσμου να πάρουμε τα μέτρα μας στον 21ο αιώνα, να τον κάνουμε τον αιώνα της τελικής νίκης του "νέου" πάνω στο "παλιό", να αφήσουμε το στίγμα μας στην ιστορία, να κατακτήσουμε το μέλλον του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Το μέλλον είναι εδώ, και βρίσκεται στην επαναστατική, τη μοναδική ανατρεπτική πολιτική πρόταση, αυτή που το ΚΚΕ καταθέτει καθημερινά σε χιλιάδες εργαζόμενους και νέους. Με την πρωτοπόρα, την ακούραστη δράση των μελών και των φίλων του παντού, για το δίκιο!

Γιατί η ιστορία δεν τελείωσε. Γιατί έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη, κόκκινη από ζωή! Το πιστεύουμε, το παλεύουμε καθημερινά οπλισμένοι με τη σχεδόν 100χρονη ιστορική πείρα του ΚΚΕ, με το σύγχρονο επαναστατικό Πρόγραμμά του, με τις Αποφάσεις του 20ού Συνεδρίου του.

Ο δρόμος για το σοσιαλισμό άνοιξε

Το Συνέδριό μας, επιβεβαίωσε την ακλόνητη ιδεολογικοπολιτική ενότητα του Κόμματος, την απόφαση και τη θέληση των στελεχών και μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ, να το κάνουμε πιο ικανό, πιο αποτελεσματικό στην πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

Κι αυτός ο δρόμος, ο δρόμος για το σοσιαλισμό άνοιξε πριν από 100 χρόνια με την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία, το κορυφαίο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ού αιώνα, που όπως έγραψε και ο Λένιν:


"Εμείς αρχίσαμε αυτό το έργο. Πότε ακριβώς, σε πόσο χρονικό διάστημα, οι προλετάριοι οποιουδήποτε έθνους θα αποτελειώσουν το έργο αυτό δεν είναι το ουσιαστικό ζήτημα. Το ουσιαστικό είναι ότι ο πάγος έσπασε, ο δρόμος άνοιξε, ότι ο δρόμος χαράχτηκε".

Από εκείνες τις μέρες του Οκτώβρη περάσαμε οριστικά στην εποχή της ανατροπής του καπιταλισμού, περάσαμε στην εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων. Κι αυτό ισχύει ανεξάρτητα από τα πισωγυρίσματα, τις νέες δυσκολίες στο συσχετισμό της ταξικής πάλης.

Καλούμε τη νεολαία να ψάξει, να ρωτήσει, να μάθει για τη δράση των κομμουνιστών, να διαβάσει, να μελετήσει, για τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, για την Οκτωβριανή Επανάσταση και να βρει όσα το σύστημα της κρύβει για το σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε.

Να δει πίσω από τη διαστρέβλωση, τη συκοφαντία για το σοσιαλισμό του 20ού αιώνα. Να προβληματιστεί από την ένταση του αντικομουνισμού και να σκεφτεί γιατί άραγε ασχολούνται τόσο πολύ, καθημερινά, ο τύπος, οι τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, γράφουν βιβλία, κάνουν δηλώσεις, με το σοσιαλισμό που, όπως λένε, απέτυχε, κατέρρευσε;

Γιατί αλήθεια, επιμένουν να γράφουν, να μιλάνε και να επιτίθενται σε ένα κοινωνικό σύστημα όπως λένε ξεπερασμένο, το οποίο μάλιστα το θεωρούν και ανεφάρμοστο;

Καλούμε τη νεολαία να διαβάσει, να μελετήσει την πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη. Ήδη, από το 1914, το Κόμμα των Μπολσεβίκων (το μετέπειτα ΚΚ), με επικεφαλής τον Λένιν, πήγε κόντρα στην προδοσία της σοσιαλδημοκρατίας, που στήριξε τον Α' Παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Οι μπολσεβίκοι δεν στήριξαν αστικές κυβερνήσεις. Ούτε αυτήν που διαμορφώθηκε από την επανάσταση του Φλεβάρη του '17, ανατρέποντας τον τσάρο. Με την πάλη των μπολσεβίκων, έγινε δυνατό, η φτωχή αγροτιά και οι στρατιώτες να συμμαχήσουν με την επαναστατική πρωτοπορία της εργατικής τάξης.

Με αυτές τις προϋποθέσεις, τον Οκτώβρη του 1917, πραγματοποίησαν τη σοσιαλιστική επανάσταση. Με αυτές τις προϋποθέσεις, προετοιμάστηκαν θεωρητικά, ιδεολογικά, οργανωτικά, μέσα στις σκληρές ταξικές συγκρούσεις και νίκησαν, όταν δημιουργήθηκαν συνθήκες επαναστατικής κατάστασης. Σε συνθήκες δηλαδή που τεράστιες μάζες εργατών, αγροτών, στρατιωτών, γύρισαν την πλάτη στην αστική τάξη που αδυνάτισε και ηττήθηκε στην τελική αναμέτρηση.

Οι εργάτες, που παρήγαγαν τον πλούτο, έγιναν ιδιοκτήτες του.

Η χώρα βγήκε από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Θεσπίστηκε το 8ωρο, η κοινωνική ασφάλιση, η δωρεάν υγεία και πρόληψη, εξαλείφθηκε οριστικά η ανεργία.

Εκατομμύρια στρέμματα γαιοκτημόνων πέρασαν στα χέρια των σοβιέτ, των εργατών και αγροτών.

Η γενική εκπαίδευση έγινε υποχρεωτική και δωρεάν, εξαλείφθηκε η αγραμματοσύνη.

Καταργήθηκε η ανισοτιμία της γυναίκας στο οικογενειακό δίκαιο, στα εκλογικά δικαιώματα, άνοιξε ο δρόμος για το δικαίωμα στην εργασία, στη συμμετοχή στην κοινωνική δράση.

Ίδια δικαιώματα απέκτησαν όλα τα έθνη της πολυεθνικής τότε Ρωσίας.

Η Σοβιετική Ένωση συνέβαλε καθοριστικά στη συντριβή της πολεμικής μηχανής του ναζισμού - φασισμού με 20 εκατομμύρια νεκρούς, με 1.700 πόλεις και 70.000 χωριά κατεστραμμένα από τους χιτλερικούς.

Σ' αυτό τον τιτάνιο αγώνα για το σοσιαλισμό, έπαιξαν τεράστιο ρόλο τα κομμουνιστικά κόμματα σε όλες τις χώρες, τα μέλη, τα στελέχη, οι ηγέτες σε κάθε χώρα.

Οι κομμουνιστές είχαν επίσης τεράστια προσφορά για τους λαούς, για τα επαναστατικά κινήματα σε όλες τις χώρες. Το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, ο ΔΣΕ, ήταν τα ηρωικά δημιουργήματα του ΚΚΕ στη χώρα μας. Όσες φορές ο λαός μας δέχτηκε και πάλεψε, στηριγμένος στην ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ, είχε επιτυχίες και νίκες.

 


Δεν πετάμε το μωρό μαζί με τα απόνερα

Η Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, απέδειξε ότι ο καπιταλισμός ούτε αιώνιος είναι, ούτε ανίκητος. Μπορεί να οικοδομηθεί μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Βέβαια, ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας ένα προοδευτικό, ανώτερο κοινωνικό σύστημα δεν εδραιώθηκε μια κι έξω. Ο σημερινός καπιταλισμός μπόρεσε να εδραιωθεί έναντι της φεουδαρχίας ως νέο ανώτερο κοινωνικό σύστημα, σε διάρκεια αιώνων: Από το 1400 που εμφανίστηκε, μόνο στον 19ο αιώνα, ανέπτυξε πλήρως τα δικά του χαρακτηριστικά.

Η εργατική εξουσία εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα και κράτησε μόλις 70 μέρες στη Γαλλία, με την Κομμούνα του Παρισιού. Τη δεύτερη φορά, συγκριτικά πιο ώριμη, με την Οχτωβριανή Επανάσταση το 1917 και κράτησε περίπου 70 χρόνια.

Την τρίτη φορά, στον αιώνα μας, θα νικήσει οριστικά και αμετάκλητα, και μόνο έτσι θα μπορέσει να σωθεί η ανθρωπότητα από την πείνα, την καταστροφή του περιβάλλοντος, την εκμετάλλευση, την ανεργία, τους πολέμους.

Εμείς έχουμε μελετήσει και έχουμε βγάλει συμπεράσματα για τις αιτίες ανατροπής, με τη διαφορά ότι εμείς "δεν πετάμε το μωρό μαζί με τα απόνερα", δεν μηδενίζουμε την προσφορά του σοσιαλισμού, όπως κάνουν οι απολογητές του καπιταλισμού.

Στην ανατροπή οδήγησε η σταδιακή διολίσθηση σε λειτουργίες, με την αποδοχή της δυνατότητας για απόθεμα από την κάθε επιχείρηση χωριστά, με τη θεωρία του λεγόμενου σοσιαλισμού με αγορά, αδυνατίζοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα του παραγόμενου προϊόντος, τον κεντρικό σχεδιασμό.

Το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ, το 1956, ήταν σημείο στροφής, γιατί, με όχημα τη λεγόμενη προσωπολατρία, υιοθέτησε μια σειρά οπορτουνιστικές θέσεις κυρίως για τα ζητήματα στρατηγικής του κομουνιστικού κινήματος, των διεθνών σχέσεων, εν μέρει και της οικονομίας. Η περεστρόικα το 1985 έγινε πλέον το τελικό όχημα της αντεπανάστασης.

Τα όσα έχουν μεσολαβήσει, από τις ανατροπές μέχρι και σήμερα, για πολλούς δικαιολόγησαν την παραίτηση. Για το ΚΚΕ όμως, τα 26 αυτά χρόνια που μεσολάβησαν, έκαναν ακόμα πιο κατηγορηματική, την επικαιρότητα του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Αυτό που είναι όμως ακόμα πιο καθαρό είναι η αλήθεια των στίχων του Μαγιακόφσκι που μας καλούσε να ξελασπώσουμε το μέλλον. "Το μέλλον δεν θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς".

Και το μέλλον δεν είναι πίσω μας, δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός.

Δεν έχει όρια η υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αποκαλύπτονται περισσότερο, μας παραδίδουν και μαθήματα υπεράσπισης του καπιταλισμού.

Πότε με την "υγιή επιχειρηματικότητα", πότε με την "κοινωνική οικονομία", πότε με την "καινοτομία και την έρευνα", ο κ. Τσίπρας κάνει καλά αυτό που κάνει ο οποιοσδήποτε πλασιέ. Πασχίζει να πιάσει τους στόχους για να πάρει και το μπόνους, στη συγκεκριμένη περίπτωση, την ανανέωση της στήριξης του κεφαλαίου.

Προσπαθεί να αθωώσει ένα ολόκληρο κοινωνικό σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, η οποία είναι κατοχυρωμένη με αμέτρητους αντεργατικούς νόμους, που φυσικά τηρούν οι υγιείς επιχειρήσεις.

Προσπαθεί να βγάλει λάδι ένα σάπιο σύστημα που έχει ως βασικό κίνητρο το κέρδος. Αυτό το κίνητρο ισχύει, ακόμα κι όταν τα κράτη, οι κυβερνήσεις στον καπιταλισμό, ξεγελούν τους εργαζόμενους, λέγοντάς τους ότι υπάρχουν και μη κερδοσκοπικές δήθεν επιχειρήσεις, κοινωφελείς, ΜΚΟ και άλλες.

Η έρευνα και η καινοτομία αξιοποιούνται προς όφελος της καπιταλιστικής συσσώρευσης, όχι προς όφελος της ικανοποίησης των αναγκών της εργατικής τάξης, του λαού.

Βέβαια δεν είμαστε στο 2015, πολύ περισσότερο στο 2012. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρώσει τη μετάλλαξή του σε ένα αστικό κόμμα και μετρά ήδη δυόμισι χρόνια αστικής διαχείρισης.

Μπορεί τώρα να απευθύνεται στο κεφάλαιο, διαφημίζοντας την κυβέρνησή του ως τον καλύτερο "ντίλερ" των επιχειρηματικών ομίλων και των επενδυτών, και μπορεί πότε πότε να βγάζει το αριστερό προσωπείο του, να αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπό του, ως υπηρέτη των μονοπωλιακών ομίλων, της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη, παρά τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν απευθύνεται στο λαό, δεν μπορεί να είναι δίκαιη. Γιατί δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει.

Τα παραδείγματα αμέτρητα και πιο πρόσφατο, το ναυάγιο στη Σαλαμίνα. Από τη μία πανηγύρια για το ότι ο Πειραιάς γίνεται "πύλη εισόδου", "διεθνής κόμβος" και από την άλλη πλοία -επιπλέοντα φέρετρα καταστρέφουν την υγεία και το περιβάλλον, στερούν από το λαό της Αθήνας ακόμα και μια βουτιά στο Σαρωνικό.

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους.

Να καίγεται όλη η Ελλάδα από τις πυρκαγιές, να πλημμυρίζουν λαϊκές κατοικίες από τις βροχές, να τρέμουν όλοι μη γίνει κανένας μεγάλος σεισμός.

Γιατί η ανάπτυξή τους έχει ως κίνητρο το κέρδος και όχι την προστασία της ζωής της εργατικής τάξης, του λαού.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η επέκταση των μνημονιακών ρυθμίσεων για τις ΣΣΕ, η ουσιαστική νομοθέτηση του lockout, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, μέσω της διευκόλυνσης για να βγαίνει παράνομη και τόσα άλλα, που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και όσα ετοιμάζεται να ψηφίσει με την 3η αξιολόγηση, στρώνουν το έδαφος για την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Κι όλα αυτά τα αντεργατικά, όπως και να τα βαφτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι βαθιά ταξικά και άδικα!

Αυτός είναι ο καπιταλισμός! Στην Ελλάδα και στον κόσμο όλο. Βαρβαρότητα, ανεργία, αθλιότητα για τη ζωή των εργαζομένων.

Το ίδιο ταξικά και άδικα είναι τα όσα υπόσχεται η ΝΔ η οποία βέβαια υποστηρίζει ότι, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη και ξέρει και θέλει και μπορεί να κάνει καλύτερα τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Μάλιστα για να ξεπεράσει το ΣΥΡΙΖΑ σε αντιλαϊκότητα και διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο ξαναζεσταίνει όλα τα αντιδραστικά "έξω τα κόμματα από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια", "έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα από τους τόπους δουλειάς".

Φτάνει στο σημείο να λέει ότι οι κοινωνικές ανισότητες πηγάζουν από την ανθρώπινη φύση αναπαράγοντας αντιδραστικές θεωρίες βγαλμένες από τα εγχειρίδια του ναζιστή Μένγκελε.

Και οι δυο τους απευθύνονται ιδιαίτερα στη νεολαία και καμώνονται ότι πασχίζουν για το μέλλον της. Η υποκρισία τους δεν έχει όρια.

Η "δίκαιη" ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ και η "βιώσιμη ανάπτυξη που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω" της ΝΔ είναι η ιστορικά ξεπερασμένη πλέον καπιταλιστική ανάπτυξη, που συνοδεύεται από εντεινόμενη ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους και στις γυναίκες, που επιβάλλει από πολύ νωρίς στα νέα παιδιά να ζουν την αδικία της ανεργίας, την αδικία των μισθών πείνας, της ανασφάλιστης εργασίας, της απληρωσιάς, να μην μπορούν να δουλέψουν στο αντικείμενο που σπούδασαν, να ζουν την αδικία της μετανάστευσης στο εξωτερικό. Είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που αφήνει πίσω τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας και τα δικαιώματά τους.

Δεν λένε κουβέντα ούτε για το ελάχιστο. Να μην πληρώνεται κανένας κάτω από 751 ευρώ.

 

Λύση υπάρχει! Με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Σε μια κοινωνία που προβάλλεται από παντού το "ο θάνατός σου η ζωή μου", το "κοίτα την πάρτη σου", το ότι "το καπιταλιστικό σύστημα είναι ανίκητο και το τέλος της ιστορίας και είναι μάταιο οτιδήποτε κι αν κάνουμε", ξέρουμε ότι υπάρχουν νέα παιδιά -και θα γίνουν πολύ περισσότερα το επόμενο διάστημα- που δεν τρώνε κουτόχορτο, που προβληματίζονται.

Έχουν οργή και "τα παίρνουν στο κεφάλι" με τα δικαιώματα και τη ζωή που τους στερεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και δικαιολογημένα λένε ότι "κάτι πρέπει να γίνει, να αλλάξει η κατάσταση". Αναρωτιούνται και προβληματίζονται για το πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Απευθυνόμαστε σε όλα αυτά τα παιδιά και σας λέμε: "Λύση υπάρχει! Με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής"! Η νεολαία χόρτασε σωτήρες που κάθε φορά "τη σώζουν", κουράστηκε από "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" που λένε κάθε φορά οι κυβερνώντες για να αρπάξουν την καρέκλα και να καθίσουν στο σβέρκο μας, από τα ψέματα και τις υποσχέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και τα άλλα κόμματα το μόνο δικαίωμα που αναγνωρίζουν στη νέα γενιά είναι να μην έχει δικαιώματα, να μη διεκδικεί δικαιώματα. Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο κι ο κ. Μητσοτάκης μιλούν συνέχεια για τη νέα γενιά, την ίδια στιγμή που τσακίζουν τη ζωή της. Δώστε τους την απάντηση τώρα!

Ήρθε η στιγμή της δράσης! Η ΚΝΕ, η Νεολαία του ΚΚΕ, είναι εδώ για όλους εσάς! Έχει ξεκάθαρη πρόταση αγώνα, έχει προτάσεις και θέσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους νέους και τις νέες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Όμως, για να γίνουν πράξη αυτές οι προτάσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, χρειάζονται τη στήριξή σας, την πάλη όλων μας στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, στις γειτονιές.

Γι' αυτό ας προσπεράσουμε όλοι τη βρώμικη προπαγάνδα του συστήματος, τους δισταγμούς που ο καθένας πιθανόν έχει!

Κάθε ένας από εμάς μετρά στο μεγάλο αγώνα που έχουμε μπροστά μας!

Κάθε ένας νέος που οργανώνεται στην ΚΝΕ, σημαίνει μία μεγάλη αποτυχία του συστήματος να τον βάλει στο χέρι, να τον εξουδετερώσει ψυχή τε και σώματι! Σημαίνει ότι κανένας δεν θα είναι μόνος του, να τον εκμεταλλεύονται, να τον περιγελούν και να τον εξαπατούν.

Σημαίνει όμως και κάτι πολύ περισσότερο... Κάθε ένας νέος που αποφασίζει να οργανωθεί στην ΚΝΕ στην πραγματικότητα δεν είναι ένας, μα χιλιάδες. Κάνει πράξη το σύνθημα "ένας για όλους κι όλοι για έναν" κι όλοι μαζί για τον ίδιο, τον πιο ιερό σκοπό, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Κάθε νέος που οργανώνεται στην ΚΝΕ, εντάσσεται στη συλλογική πάλη, στην προσπάθεια για να αλλάξουμε τη ζωή μας, για "να ανθρωπέψει ο άνθρωπος".

Η οργάνωση πολλαπλασιάζει τη δύναμη του καθένα και της καθεμιάς!

Σκεφτείτε... Θα μπορούσαν οι μεγάλοι επαναστάτες, τους οποίους θαυμάζουμε και τιμάμε φέτος - αφιερώνοντας το Φεστιβάλ στην επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση - όπως ο Λένιν, ο Στάλιν και τόσοι άλλοι, να είχαν κάνει πράξη τις σκέψεις τους χωρίς τη συνειδητή δράση και την οργάνωση χιλιάδων και εκατομμυρίων ανθρώπων;

Η λαϊκή πάλη είναι παντοδύναμη, κι εμείς οι κομμουνιστές της έχουμε εμπιστοσύνη, ακόμη κι όταν ο αντίπαλος φαντάζει αυτός να είναι παντοδύναμος, ακόμη κι όταν το κίνημα δεν είναι στα πάνω του.

Λέμε δηλαδή σε κάθε νέο το εξής πολλάκις επιβεβαιωμένο από την ιστορική πείρα: Ο αγώνας της νεολαίας, του λαού, στη χώρα μας συνδέεται με ένα κόκκινο νήμα με όλες τις επαναστάσεις και τις εξεγέρσεις που γνώρισε η ανθρωπότητα, για να ζήσουν οι λαοί καλύτερες μέρες.

Αν βγουν συμπεράσματα από αυτή την τιτάνια πάλη που ενισχύουν την πάλη σήμερα, αν "πάρουμε μέτρα κι εμείς" θα γίνουν βήματα, "κι όσα δε φέρνει ο χρόνος όλος θα τα φέρει η στιγμή".

Είμαστε οι συνεχιστές αυτής της πορείας των λαών προς την τελική νίκη! Πότε ανηφορικής και πότε κατηφορικής, πότε με στροφές και στάσεις και πότε με τεράστια άλματα προς τα εμπρός! Εμείς όμως δεν στεκόμαστε μουδιασμένοι, προσπαθούμε συνεχώς να κατακτούμε τη γνώση, να κατανοούμε τις εξελίξεις και να φτιάχνουμε το δικό μας σχέδιο μάχης, με έναν και μόνο σκοπό: "Η ανάγκη να γίνει ιστορία"!

Το μέλλον θα 'ρθει! Η νέα γενιά θα το ζήσει!

Αυτό είναι αναμφισβήτητο. Το θέμα είναι αν θα κρατήσει πολύ ακόμα το μαύρο μέλλον όπου οι καπιταλιστές θα συνεχίζουν να έχουν την εξουσία, να τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας, να διεξάγουν πολέμους... Ή θα 'ρθει σχετικά πιο σύντομα το φωτεινό μέλλον, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός!

Ο αγώνας μας είναι μέρος του αγώνα που δίνουν οι λαοί όλου του κόσμου! Και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός, ότι σήμερα, ανάμεσά μας, έχουμε συντρόφους, νέους κομμουνιστές από όλες τις άκρες της Ευρώπης, από την Ασία, την Αφρική, την Αμερική.

Έχουμε συντρόφους από την Παλαιστίνη, τη Συρία, την Τουρκία και τόσες άλλες χώρες που δίνουν τη μάχη μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Χαιρετίζουμε επίσης τους εκπροσώπους των πρεσβειών που βρίσκονται σήμερα μαζί μας εδώ στο χώρο του Φεστιβάλ: της Κύπρου, της Παλαιστίνης, της Κούβας, της Βενεζουέλας, του Βιετνάμ.

Ο νους μας και η καρδιά μας βρίσκεται μαζί με όλους τους λαούς που αγωνίζονται. Συντονίζουμε τη δράση μας και στρέφουμε όλοι μαζί τα χτυπήματά μας στον ίδιο στόχο, τον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, που τσακίζει τα δικαιώματά μας σε όλο τον κόσμο.

Η ελπίδα, η διέξοδος για την εργατική τάξη βρίσκεται μακριά και έξω από το γήπεδο της αστικής διαχείρισης

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Απευθυνόμαστε σε όσους σήμερα μελετούν και αξιοποιούν σωστά την πείρα τους. Την πείρα που λέει πως οι "σωτήρες" μας τέλειωσαν, σε όσους έχουν βγάλει το συμπέρασμα πως το μικρότερο κακό οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο.

Απευθυνόμαστε σε όσους νιώθουν απογοητευμένοι, εξαπατημένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε όσους, αντί να κοιτάξουν μπροστά, κοιτούν πίσω στις προηγούμενες επιλογές τους.

Τους λέμε καμιά εμπιστοσύνη στη ΝΔ, που διεκδικεί συγχωροχάρτι για την αντιλαϊκή πολιτική της, ζητάει εκ νέου τη στήριξη του λαού για να πάρει τη σκυτάλη της αντιλαϊκής διαχείρισης, αυτή που πριν δυόμισι χρόνια έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Καμιά εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα τα οποία μέσα από την αναβάπτιση της κεντροαριστεράς, τα επιτελεία του συστήματος επιχειρούν να τα ξεπλύνουν για τη διαχρονική προσφορά τους στο σύστημα, για το τσάκισμα του λαού στο οποίο έβαλαν πλάτη τα προηγούμενα χρόνια.

Θυμηθείτε: Κάθε νέα κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί χειρότερο γίνεται το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Δεν είναι λύση για το λαό και τη νεολαία η συνεχής εναλλαγή κομμάτων και κυβερνήσεων, που όταν χρεοκοπεί ο ένας ετοιμάζουν τον άλλον να τον αντικαταστήσει και να κάνει τα ίδια άθλια με τον προηγούμενο στο λαό.

Η ελπίδα, η διέξοδος για την εργατική τάξη, βρίσκεται μακριά και έξω από το γήπεδο της αστικής διαχείρισης εκεί που τα αστικά κόμματα, πότε ένα ένα, πότε σε συνεργασία ανταλλάσσουν τη σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ελπίδα, η διέξοδος βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Για να απαλλαγούμε από τις αιτίες που δημιουργούν την αθλιότητα.

Για να ανατρέψουμε και να καταργήσουμε οριστικά τη βαρβαρότητα.

Σας καλούμε τώρα, ανεξάρτητα τι επιλογές κάνατε μέχρι χτες, να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ.

Εδώ είναι η θέση σας, η θέση του άνεργου, του εργάτη, του υπάλληλου, του αυτοαπασχολούμενου αγρότη, επαγγελματία, επιστήμονα, των φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών, όλων των γυναικών των λαϊκών οικογενειών.

Τώρα με το ΚΚΕ, γιατί είπε την αλήθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν χαρίστηκε σε κανέναν.

Προειδοποίησε ιδιαίτερα όσους ένιωθαν αριστεροί, στήριξαν τις ελπίδες τους στην "πρώτη φορά αριστερά", σε μια αστική κυβέρνηση που ανεξάρτητα το όνομα, τα πρόσωπα, τη φρασεολογία έκανε καλά τη βρώμικη δουλειά για το κουαρτέτο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το μεγάλο κεφάλαιο.

Τώρα με το ΚΚΕ γιατί στο εργατικό λαϊκό κίνημα, έχει γραμμή της ρήξης και σύγκρουσης με το καπιταλιστικό σύστημα.

Με το ΚΚΕ για το κίνημα που ανασυντάσσει τις δυνάμεις του, που προετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τον πραγματικό αντίπαλο.

Γι' αυτό και δεν υποχωρεί, δεν τα διπλώνει, δεν σκοντάφτει στις τρικλοποδιές της κοινωνικής συναίνεσης, της πολιτικής αστάθειας, δεν ζητάει θυσίες για να ανακάμψουν τα κέρδη των καπιταλιστών, αλλά θυσίες στον ταξικό αγώνα που φέρνουν πιο κοντά την προοπτική.

Καλούμε την εργατική τάξη, τη νεολαία, να μην παγιδευτεί για μια ακόμα φορά σε αναχώματα που ετοιμάζονται. Να μην υποταχθεί στους σχεδιασμούς του συστήματος και της ΕΕ για τη νέα διάταξη του πολιτικού τους προσωπικού.

Τώρα με το ΚΚΕ

Τώρα με το ΚΚΕ γιατί η πραγματικά ελπιδοφόρα πολιτική συμμαχιών του, δεν βρίσκεται στις συναντήσεις και τις συμφωνίες κορυφών και διαφόρων αλαλούμ συνιστωσών, αλλά στη συμμαχία όλων των καταπιεσμένων, στην κοινωνική συμμαχία εκεί όπου μπορούν να συναντηθούν οι εργάτες με τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, με τα παιδιά και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και μαζί να βαδίσουν στο δρόμο της σύγκρουσης για να βρεθούν πραγματικά όλοι αυτοί στην εξουσία.

Σε αυτή την κοινωνική συμμαχία, το ΚΚΕ, μέσω των μελών και στελεχών του Κόμματος και της ΚΝΕ, όπως και κάθε δύναμη που κινείται σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, μέσω των ανθρώπων της, μπορεί να βρει τη θέση της.

Τώρα με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή ετοιμότητα και πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, στα σενάρια αλλαγής συνόρων, σε κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτά τα σχέδια. Αυτά τα σχέδια υπηρετεί η λεγόμενη "γεωστρατηγική αναβάθμιση", του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, η οποία στην ουσία είναι η αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή.

Με το ΚΚΕ για να κλείσει επιτέλους η δολοφονική στρατιωτική βάση της Σούδας. Να μη μεταφερθούν ξανά πυρηνικές κεφαλές του ΝΑΤΟ στον Άραξο, τη βάση του οποίου επισκέπτονται αμερικάνικα στρατιωτικά κλιμάκια, επιθεωρώντας τις εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού των υποδομών της, προκειμένου να φιλοξενήσουν πυρηνικά στις εγκαταστάσεις τους.

Με το ΚΚΕ γιατί η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για την εργατική εξουσία που είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Για να γίνει πράξη το σύνθημα "ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών". Να μην μπει ο λαός "κάτω από ξένη σημαία", να μην χύσει το αίμα του για ξένα συμφέροντα.

Για να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική οργάνωση των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, αυτά τα τσιράκια των αφεντικών.

Αυτοί που αρνούνται και καταψηφίζουν στη Βουλή, ακόμα και το αυτονόητο, ότι ο εργαζόμενος πρέπει να πληρώνεται τα δεδουλευμένα του, προφανώς γιατί ιδανικό τους είναι τα ναζιστικά στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, που πρόσφεραν τζάμπα εργάτες - δούλους στα γερμανικά και άλλα μονοπώλια.

Αυτοί που κάνουν δολοφονικές επιθέσεις σε συνδικαλιστές εργάτες του ΠΑΜΕ, αυτά τα τσιράκια των ξένων που στηρίζουν στρατιωτικές πολεμικές επιχειρήσεις που δημιουργούν πρόσφυγες και μετανάστες τους οποίους σε συνέχεια δολοφονούν οι ρατσιστές εγκληματίες της ΧΑ στα σοκάκια της πατρίδας μας, τα ηγετικά τσιράκια που σπέρνουν το μίσος, το δηλητήριο και τη διχόνοια μέσα στο λαό μας από το βήμα της Βουλής και έξω απ΄ αυτή, αφήνοντας νεκρούς αγωνιστές, όπως ο Παύλος Φύσσας πριν τέσσερα χρόνια, τέτοιες μέρες.

Γι' αυτό βροντοφωνάζουμε για μία ακόμα φορά: Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Η εργατική, λαϊκή διακυβέρνηση είναι το αντίπαλο δέος απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα

 


Φίλες και Φίλοι

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που ακόμα κι αν θόλωσε προσωρινά μπροστά σας η προοπτική, δεν πιστέψατε ποτέ, πως η καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι το τέλος της εξέλιξης της ανθρώπινης κοινωνίας.

Σε όλους εσάς που αγανακτείτε με τον ωμό αντικομουνισμό του κονσερβοκουτιού, με το μεθοδικό, καλυμμένο αντικομουνισμό της συκοφάντησης του σοσιαλισμού, αλλά και με τον αντικομουνισμό της ηλιθιότητας που έχει κυριεύσει ορισμένους τελευταία.

Σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, να μάθουν τα παιδιά σας για την πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να ανθρωπέψει ο άνθρωπος, που θέλετε να ζήσουν τα παιδιά σας σε μια κοινωνία χωρίς ανεργία, φτώχεια και πολέμους.

Για αυτή την κοινωνία παλεύει το ΚΚΕ. Με την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία. Αυτή η εργατική, λαϊκή διακυβέρνηση, είναι το αντίπαλο δέος απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Γιατί με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό έλεγχο, μπορεί να καλύψει σύγχρονες ανάγκες στην εργατική τάξη, το λαό και τα παιδιά του.

Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ γιατί δεν εγκατέλειψε ποτέ την επαναστατική πάλη. Δεν αποκήρυξε το σοσιαλισμό του 20ού αιώνα. Δεν έκρυψε ότι απέναντι στη στυγνή δικτατορία του κεφαλαίου, υπάρχει μόνο η "δικτατορία του προλεταριάτου", δηλαδή η εξουσία της εργατικής τάξης που μαζί με τους κοινωνικούς πολύτιμους συμμάχους της αποτελούν τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία, που είναι η μόνη ικανή να ανοίξει το δρόμο της πραγματικής ελευθερίας, της ειρήνης, της ικανοποίησης των μεγάλων σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Θυμηθείτε: Το ΚΚΕ, την κρίσιμη στιγμή, τη μέρα που κατέβαινε η κόκκινη σημαία από το Κρεμλίνο το 1991, είχε τη δύναμη να απευθύνει μέσω του "Ριζοσπάστη" στους κομμουνιστές, το κάλεσμα: "Σύντροφοι, ψηλά τη σημαία! Η ελπίδα τώρα βρίσκεται στην πάλη των λαών"! Είμαστε περήφανοι γι' αυτό.

Αυτή την κόκκινη σημαία συνεχίζουμε να κρατάμε ψηλά!

Συνεχίζουμε στο δρόμο που άνοιξε η Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Για τη νίκη. Το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Οι μέρες που θα ξανά-συγκλονίσουν τον κόσμο, θα έρθουν. Παίρνουμε τα μέτρα μας γι' αυτό!».


Δείτε το εισαγωγικό βίντεο για την Οκτωβριανή επανάσταση και την ομιλία του Δ. Κουτςσούμπα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου