Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Να καώσι, να καώσι! Το βιβλίο για τις θρησκείες




Η ακροδεξιά προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί το θρησκευτικό αίσθημα του λαού καλεί τους γονείς να συμμετάσχουν σε ένα πρώτο βήμα στον θρησκευτικό φανατισμό και στον θρησκευτικό ρατσισμό με αφορμή τα σχολικά βιβλία για τις θρησκείες.


Κυκλοφορεί στον ευρύ χώρο της Παιδείας, ένα κείμενο και καλεί τους γονείς να απευθύνονται στο υπ. Παιδείας και να δηλώνει ο καθένας (ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ / ΦΑΚΕΛΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ) την επιστροφή του βιβλίου… («ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ») γιατί είμαι… «ορθόδοξος χριστιανός»… το επιστρέφω στο όνομα του συντάγματος, των Διεθνών Συνθηκών, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα δικαιώματα του Ανθρώπου, της ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης»(!!!) … γιατί … «επιφέρει σύγχυση στη Ορθόδοξη θρησκευτική διαπαιδαγώγηση του παιδιού μου, η οποία επιθυμώ να του παρέχεται», και γιατί … «παρουσιάζει μονόπλευρα άλλες θρησκείες ή θρησκευτικές ομάδες, αποκρύπτοντας επιμελημένα διδασκαλίες τους που ωθούν σε φανατισμό, ρατσισμό και μίσος και έρχονται σε αντίθεση με τα χρηστά ήθη και τον πολιτισμό μας»!!!

Ναι, προάγει τον… ρατσισμό και έρχεται σε αντίθεση με τον «πολιτισμό τους»! Τον γνωστό «πολιτισμό τους»!

Και το σχόλιο – απάντηση μιας φίλης: «Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι το ΚΑΨΙΜΟ του βιβλίου των Θρησκευτικών, όπως έκαναν ο Χίτλερ και ο Μεταξάς» !!!






Τη δόξα των ηγετών του φασισμού ποτέ δεν απεμπόλησαν οι νεοφασίστες και οι ακροδεξιοί, όποια μορφή ελλονοπατριώτη και αν έπαιρναν, αντίθετα, σταθερά την υμνούν και την επαναφέρουν.

Το 1936, στις αρχές Αυγούστου, λοιπόν ήταν η «καλή μέρα» αυτών που σήμερα δήθεν θίγονται από το βιβλίο για τις θρησκείες. Έτσι έβγαλαν στεντόρεια φωνή «Να καώσι, να καώσι» όλα τα βιβλία που έθιγαν τον «πολιτισμό τους»! «τους»!

Και το έκαναν γιορτή σε όλη την Ελλάδα του «πολιτισμού τους»!

Και κάλεσαν νέους και γέρους στη γιορτή του «πολιτισμού τους»:
 «Η Εθνική Φοιτητική Νεολαία Πειραιώς προβαίνουσα εις την εξαφάνισιν δια πυράς ολοκλήρου σειράς κομμουνιστικών εντύπων την προσεχή Κυριακήν και ώραν 8μμ και εν τη πλατεία Πασαλιμανίου Πειραιώς προσκαλεί άπαντας τους εθνικόφρονας νέους, όπως προσέλθουν εν τη πλατεία Τερψιθέας 7μμ ίνα εν σώματι μεταβούν και συμμετέχουν εις την τελετήν».

 

Και ποτέ δεν ξεχάστηκαν αυτές οι πρακτικές είτε από το εμφιλιοπολεμικό κράτος είτε από τη δικτατορία (να πολτοποιηθώσιν») είτε από όψιμους εμπρηστής βιβλίων όπως οι νεοφασίστες στη Θεσσαλονίκη μετά τη μεταπολίτευση.

Το θέμα είναι πως θα οργανωθεί ο λαός να τον τσακίσει. Δεν βρίσκει απέναντί του ένα πολιτικό φασιστικό μόρφωμα αλλά ένα ολόκληρο σύστημα, μη εξαιρουμένων και αστών πολιτικών, με μηχανισμούς βίας και ασφαλείας και τεράστια οικονομική και πολιτική δύναμη. Αυτά πρέπει να νικηθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου