Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Το σωσίβιο του Χατζηδάκη

.
Τα «κανάλια» δεν άντεξαν την μεγαλειώδη απεργία με τις πορείες και τις διαδηλώσεις της 15ης του Δεκέμβρη. Δεν μπορούσαν όμως και να την αποσιωπήσουν για να μη γίνουν τελείως ρεντίκολα.


Όπως και κάθε άλλη φορά βρήκαν σωσίβιό τώρα στον Χατζηδάκη! Έτσι από το πρωί σχεδόν όλα τα κανάλια και τα Ρ/Φ αρχίζουν με την επωδό «μεγάλη απεργία χθες αλλά σημαδεύτηκε….» Ένα δευτερόλεπτο για τη πορεία με μια φωτο - αστραπή και αμέσως μετά ο βομβαρδισμός για την επίθεση κατά του Χατζηδάκη. Αναλύσεις επί αναλύσεων κατά της βίας, κατά της βίας «από όπου και αν προέρχεται», κατά του… διασυρμού της χώρας, πόσα διεθνή κανάλια έδειξαν το αίμα να ρέει με τις φωτιές για φόντο! Παράλληλα περί τις 10 επαναλήψεις του ίδιου βίντεο με τον Χατζηδάκη και το αίμα. Αναλύσεις για το πώς ο εισαγγελέας θα συλλάβει αυτούς που έκαναν την επίθεση. Άντε μετά πάλι από την αρχή με μολότοφ, ξανά Χατζηδάκη, ξανά καταδίκες της βίας και ξανά μια φωτο αστραπή από τις πορείες των εργαζομένων και δέκα λεπτά Χατζηδάκης!.


Αυτή είναι η εξουσία του κεφαλαίου στα μέσα ενημέρωσης. Αυτοί που καταγγέλλουν τον κρατισμό της ΕΡΤ και απαιτούν «ελεύθερα» μέσα έχουν κατά νου την αντικατάσταση της δικτατορίας της κρατικής εξουσίας στη πληροφόρηση από τη ιδιωτική δικτατορία των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης. Η Σκύλα απαιτεί από τη Χάρυβδη για λογαριασμό της το θύραμα δηλαδή τον λαό.


Δεν είναι χωρίς νόημα ούτε η επιχείρηση διαγραφής των χρεών των μέσων ενημέρωσης, ούτε οι διακρίσεις σε βάρος της πλέμπας των απλών δημοσιογράφων που θα δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται ή θα απολύονται, ούτε ο μελλοντικός «Καλλικράτης», ούτε η συρρίκνωση και αποκλεισμός της ΕΡΤ από τη πίτα της διαφήμισης και η εκχώρησή της όλη στους ιδιώτες - καπιταλιστές. Η τεράστια αυτή συναλλαγή είναι ωφέλιμη και για τους δυο σε βάρος του λαού και φυσικά της πληροφόρησης.


Με τέτοιες «αλλαξοκωλιές» όπως τις λέει ο λαός μας, πώς να μη πνίξουν τις διαδηλώσεις και τις απεργίες με έναν Χατζηδάκη!


Μετά απορούν γιατί είναι από τους πρώτους σε αναξιοπιστία. Τα ίδια σκ@.. είναι με τα κόμματα εξουσίας τα οποία τους άνδρωσαν.


Παρατήρησα μια αδιόρατη θλίψη των μέσων ενημέρωσης γιατί αυτοί που επιτέθηκαν στον Χατζηδάκη ήταν άνθρωποι με ανοιχτά μέτωπα και όχι κουκουλοφόροι. Ήθελαν πολύ να είναι κουκουλοφόροι. Για να μην αναγνωρίζονται και να πολλαπλασιάζουν τον φόβο των πολιτών. Για να μπορεί να λάβει η εξουσία και άλλα αστυνομικά μέτρα δήθεν κατά της κουκούλας που κάποτε θα καταργούσε. Ίσως ήθελαν να αποδείξουν ότι οι κουκουλοφόροι δεν είναι ασφαλίτες και προβοκάτορες αλλά αντικοινωνικά - ανατρεπτικά στοιχεία που κατοικοεδρεύουν στην Αριστερά. Ίσως επειδή γέμισε το διαδίκτυο από φωτογραφίες ασφαλιτών που παριστάνουν τους κουκουλοφόρους διαδηλωτές και ήθελαν να μας πουν ότι «καμιά σχέση» με την Ασφάλεια οι... (κακοί!) κουκουλοφόροι…



 ΥΓ. Μόλις τώρα η κ. Μπακογιάννη (09.35΄) ενταγμένη στο συρμό της συκοφαντίας, είπε στο ΣΚΑΪ ότι «υπάρχει βιομηχανία μολότοφ και πρέπει να βρεθεί αυτή η βιομηχανία». Καλά δεν ξέρει την Λεωφόρο Αλεξάνδρας να πάει να ψάξει; Μάλιστα ορισμένες μολότοφ δεν είναι και τόσο.. . «μολότοφ» αφού τα υλικά τους δεν φαίνονται και τόσο αθώα που κυκλοφορούν στο εμπόριο…

3 σχόλια:

  1. Εγώ ένα έχω να πω: Ο κόσμος χάνεται, αλλά ακόμη και η αριστερά βρίσκεται σε σχετική απραξία, πέρα από τα μεγάλα λόγια που ακούμε. Οι αντιδράσεις είναι τόσο μικρές από όλες τις πλευρές και δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση για όλα αυτά τα δικαιώματα δεκαετιών που γκρεμίζονται. Αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά και με κινητοποιήσεις διαρκείας τώρα πότε θα το κάνουμε; Δηλαδή, για κάθε Μνημόνιο που θα περνάει θα κάνουμε απλά ένα μεγάλο συλλαλητήριο και θα περιμένουμε τις νέες περικοπές για να ξανακάνουμε; Ή θα τα ρίχνουμε όλα στην αδράνεια της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ και θα κλαίμε τη μοίρα μας; Ξέρετε, σύντροφοι, είναι πολύ δύσκολο όταν ο λαός φτωχύνει να σηκώσει κεφάλι. Δείτε π.χ. τι έγινε στη Γουατεμάλα: Το 60% είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και όλοι έχουν αφεθεί στη μοίρα τους! Νομίζετε ότι εδώ θα γίνει κάτι διαφορετικό αν συνεχίσουμε έτσι; Μιλάμε θεωρητικά για ανατροπές, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να το παλεύουμε με πράξεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Μήπως πιστεύουμε ότι θα γίνει αυτό μέσω εκλογών ή με τη συναίνεση των καναλιών; Ή μήπως περιμένουμε οι μισθοί να πάνε στα 200 ευρώ για να ξυπνήσουμε; Τότε θα είναι πολύ αργά. Και ok, συμφωνώ ότι οι συνθήκες μπορεί να μην έχουν ωριμάσει ακόμη για να αλλάξουμε το σύστημα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά τουλάχιστον ας ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ όπως πρέπει, βρε αδερφέ. Αυτό που γίνεται τώρα όχι δεν είναι αντίδραση, αλλά πιο πολύ τη συναίνεση πλησιάζει. Μπορεί σίγουρα πολύ καλύτερα η αριστερά, αλλά δεν ξέρω γιατί δεν το παλεύει!! Η θέση μας είναι στο δρόμο και πρέπει να καταρρεύσει το σύμπαν! Δεν υπάρχει άλλη λύση. Και όχι μόνοι μας, αλλά όλοι μαζί: ΚΚΕ, ΣΥΝ, αριστεριστές, αναρχικοί, οι πάντες μια γροθιά!! Αυτή η διάσπαση εξυπηρετεί πολύ καλά τους κυβερνώντες, δεν το βλέπετε; Η στιγμή είναι ιστορική και δεν μπορούμε να μπαίνουμε σε διαδικασία να μετράμε τις δυνάμεις μας τώρα. Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον του λαού, αλλά των κομμάτων. Και κανέναν από εμάς δεν πρέπει απασχολεί αυτό το πράγμα στην παρούσα φάση. Αλλιώς, θα είμαστε κι εμείς μερικά κομματόσκυλα όπως κάποιοι άλλοι που κοροϊδεύουμε. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους! Τώρα είναι η ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά τα λες αλλά ποιος σε ακούει;;; Απορώ πόσοι κουφοί κυκλοφορούν στην Ελλάδα αυτό τον καιρό. Κουφοί και τυφλοί σε σημείο αγανάκτησης και απελπισίας….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ακούσει η κοινωνία και ας μην ακούσουν τα κόμματα. Στην επόμενη μεγάλη πορεία να μην το βάλουν στα πόδια οι διαδηλωτές και πάνε σπίτι τους, φεύγοντας δεξιά στο Σύνταγμα. Εγώ άφησα το μπλοκ του ΠΑΜΕ και πήγα εκεί που πρέπει ΟΛΟΙ να βρισκόμαστε: ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Εκεί είναι η θέση μας σε όποια παράταξη κι αν ανήκουμε. Αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή