Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Μας δουλεύουν αλλά ως πότε;

Το ότι οι πολίτες δεν τρέφουν καμία πλέον εκτίμηση σε όσα λένε και υπόσχονται οι πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας και των παρατρεχάμενων δεν είναι μυστικό. Αντίθετα όλοι σχεδόν θεωρούν πως όχι μόνο δεν κάνουν αυτά που υπόσχονται αλλά κάνουν ακριβώς τα αντίθετα!

Όλοι θυμούνται παλιότερες διακηρύξεις για «επανίδρυση του κράτους» και πάταξη της διαφθοράς που κατέληξαν στο ακριβώς αντίθετο. Όλοι επίσης θυμούνται το «λεφτά υπάρχουν για το λαό» που κατέληξε στο «παίρνουμε τα λεφτά από το λαό»!

Η σύνοδος των ευρωπαίων σοσιαλιστών στη Βαρσοβία, στις 2 Δεκεμβρίου 2010, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και στη διαφύλαξη του κοινωνικού κράτους μας επιφύλαξε μια ακόμη παρόμοιας αναξιοπιστίας δήλωση από τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Ξεχνώντας αυτό που κάνει στην Ελλάδα, επέμενε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ότι «λεφτά υπάρχουν για την αντιμετώπιση της κρίσης»(!) λέγοντας ότι «οι Σοσιαλιστές προτείνουν νέα αποτελεσματικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης». Τα νέα αυτά εργαλεία είναι (και πάλι!) η πάταξη της φοροδιαφυγής, η φορολογία των (εχόντων) χρηματοοικονομικών συναλλαγών η έκδοση ευρωομόλων (νέα δάνεια) τα οποία μπορούν όχι μόνον να εξυπηρετήσουν δανειακές ανάγκες αλλά να… αναδειχθούν και σε αναπτυξιακούς μοχλούς! Όπως μέχρι τώρα δηλαδή που πλούτιζαν την οικονομική ολιγαρχία.

Κάνοντας πως ζει σε άλλη χώρα δήλωσε ότι «Η απάντησή μας στην πολιτική λιτότητας των Συντηρητικών, είναι υπεύθυνη δημοκρατία, υπεύθυνη πολιτική ισότητας, υπεύθυνη πολιτική για το περιβάλλον» και αναφέρθηκε στην ανάγκη διαφύλαξης του κοινωνικού κράτους (κοίτα ποιος μιλάει!) ενώ υπεραμύνθηκε της κοινωνικής δικαιοσύνης, λέγοντας ότι «το να διασώζουμε τις τράπεζες σε βάρος των φτωχότερων πολιτών δεν είναι μόνον οικονομικά μη βιώσιμο, είναι κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτο». Είναι να τρελαθούμε τελείως! Θα νόμιζε κάποιος ξένος εκεί στη νεοκαπιταλιστική Βαρσοβία, που πεθαίνουν σωρηδόν αλλά ελεύθεροι (!) από το κρύο, ότι στην Ελλάδα ακριβώς αυτή τη πολιτική εφαρμόζει και όχι την ακριβώς αντίθετη.


Για να μην έχουμε αμφιβολία για τη συνέπεια λόγων και έργων παραθέτουμε το πλέον απίστευτο αποσπάσματα της ομιλίας του: «Οι συντηρητικοί είδαν την κρίση σαν χρυσή ευκαιρία να εξασθενήσουν το κοινωνικό κράτος, να μειώσουν τα εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν μετά από σκληρούς αγώνες. Ευθύνη μας είναι να τα διαφυλάξουμε με κάθε κόστος. Πρέπει να βοηθήσουμε τα εκατομμύρια των άνεργων νέων Ευρωπαίων να βρουν δουλειά, να βοηθήσουμε τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων που ζουν στη φτώχεια», υπογράμμισε δε ότι «το να διασώζουμε τις τράπεζες εις βάρος των φτωχότερων πολιτών δεν είναι μόνον οικονομικά μη βιώσιμο, είναι κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτο»! Είναι μετά να μη τον αναδείξουν οι τοκογλύφοι του κόσμου και τα τσιράκια τους στον μεγαλύτερο λαοπλάνο του κόσμου και στις 100 μεγαλύτερες προσωπικότητες;;; Αύριο και στον καπιταλιστικό ΟΗΕ θα τον θέλουν για να βομβαρδίζει τους λαούς με πράσινες απεμπλουτισμένες  βόμβες και να κατακεραυνώνει τους συντηρητικούς οτι θέλουν να βομβαρδίσουν τους λαούς με... κοινές βόμβες!!! 

Άραγε για ποιους τα λέει; Και παρακάτω:
«Λένε ήρθε η ώρα της λιτότητας αλλά τι εννοούν; Τις συντάξεις, το κράτος πρόνοιας, τα επιδόματα ανεργίας, την εκπαίδευση. Αν τα κόψουμε θα προκύψει μεγαλύτερη ανισότητα»!!! Ναι, ναι αυτό είπε ενώ τα έχει καρατομήσει όλα! Τι ξεδιαντροπιά!!!

Ο καθένας μας ξέρει επακριβώς την αλήθεια . Ωστόσο κάποιοι πολιτικοί νομίζουν ότι θα μπορούν αιωνίως να μας δουλεύουν. Είναι κρίμα που ακόμη τους αφήνουμε να μας κοροϊδεύουν και δεν τους έχουμε στείλει νύχτα και με ελικόπτερο στον αγύριστο…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου