Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

«Δεν γίνεται τίποτα» και μια ματιά στον Ρίζο

Δέχτηκα δυο τρία ερωτήματα,  πακέτο  μαζί με την απάντηση του στυλ «τίποτα δεν κινείται, τίποτα δεν γίνεται»! Από κάποιους άλλους ακούω μηδενιστικές κριτικές «τίποτα δεν κουνιέται, που είναι το ΚΚΕ» με το ερώτημα αν πρέπει να περιμένουμε την… ανατροπή και τη Δευτέρα Παρουσία για να γίνει κάτι!

 Παρόμοιες μηδενιστικές, μοιρολατρικές αλλά και εχθρικές χλευαστικές απόψεις κυκλοφορούν κάθε φορά που κάποιοι βλέπουν μόνο αδιέξοδα και νομίζουν ότι ο κόσμος και η γη έπαψε να κινείται!

 Κι όμως κινείται!

 Για να μη πολυλογώ μάζεψα τη «γη που κινείται» σε μια ημέρα από τον Ριζοσπάστη, τις 13/10/2022. Και αντί να απαντάω με φιλολογίες σε όσους καλοπροαίρετους ρωτούν και κακοπροαίρετους πολεμούν, παραθέτω  τα αποτελέσματα από τον Ρίζο:

 


  Στον Ριζοσπάστη της 13/10/2022 θα δούμε: Στη σελ 3 έχει την ετοιμασία συγκέντρωσης κατά του ΝΑΤΟ στην Πάτρα στις 15/10, στη σελ 10 θα δείτε  10 μαζεμένες δράσεις, στη σελ. 11 κινητοποίηση υγειονομικών στις 20/10, στις σελ 12-13 δισέλιδη ενημέρωση από την προετοιμασία της απεργίας 9/11 σε όλη την Ελλάδα με μηνύματα, συσκέψεις, συναντήσεις, στη σελ 13 κινητοποίηση διαμαρτυρίας για το μεταλλείο Ολυμπιάδος, διαδήλωση για ΣΣΕ στην εταιρεία skroutz και στάση εργασίας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στη σελ 14 αγροτική κινητοποίηση μπλόκων ετοιμασία για 22/10 στη Θεσσαλονίκη,  στη σελ 15 έχει 8 προγραμματισμένες κινητοποιήσεις συνταξιούχων σε διάφορες πόλεις. Στη σελ 16 στάση εργασίας στο Μητέρα και παιδουπόλεις, στη σελίδα 17 συλλαλητήριο σπουδαστών 24/10  και παρεμβάσεις για στέγη - σίτιση φοιτητών σε Λάρισα και Δ.  Μακεδονία και 3 εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε Αθήνα και Λάρισα.

 Όταν μου λένε ότι τίποτα δεν κινείται, τίποτα δεν γίνεται, αγανακτώ. Απέχουν από δράσεις και από στοιχειώδη ενημέρωση και κάνουν μηδενιστικές παρατηρήσεις. Μα είναι δυνατόν μια τζάμπα ηλεκτρονική ενημέρωση από 902 και Ρίζο (που κανονικά πρέπει να τον αγοράζουν αλλά το αφήνω) να την αποφεύγουν ;;; Αντί κάποιοι φίλοι να τους τρίψουν στα μούτρα τις καθημερινές δράσεις και  να τους ρωτήσουν «εσείς που είστε;» ασπάζονται και αναπαράγουν το «τίποτα δεν γίνεται»!

 Ανάλογες είναι οι δράσεις που δημοσιεύονται στον Ρίζο κάθε μέρα. Αγοράστε τον Ρίζο του Σαββατοκύριακου να τα καλύψετε όλα και μετά ρωτήστε.  

 Αυτό το «5%» που πολλοί χλευάζουν και εύχονται γρήγορα να εξαφανιστεί, είναι το μόνο που κάνει δράσεις ικανές να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα. Ποιο κόμμα έχει να επιδείξει τέτοια οργάνωση και στήριξη τόσων και τέτοιων αγωνιστικών  κινητοποιήσεων;

  Το θέμα είναι με ποιες δυνάμεις γίνονται όλα αυτά; Με όσες έχουμε. Και όσοι πιστοί προσέλθετε. Ξέρουν όμως όλοι οι πληκτρόπληκτοι ότι είναι σκληρός ο αγώνας και απαιτεί θυσίες. Έτσι προτιμούν την μηδενιστική κριτική από το πληκτρολόγιο! Κι όταν τους πεις για κινητοποίηση ή απεργία θυμούνται τη δουλειά που έχουν να κάνουν για την αγαπημένη τους… πεθερά!

 Και μη μου πει τώρα κάποιος «και τι κάνει το ΚΚΕ;» γιατί θα τον παραπέμψω με το ερώτημα της διαγραφής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου