Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Μια «στιγμή», ένα ποτάμι αίματος…

Διαβάζω,  ανάμεσα σε πολλά άλλα, από ρωσική ανακοίνωση:

 «Υπάρχουν μεγάλες απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων για μια μάχη που χάθηκε σχετικά εύκολα. Στις περιοχές Verkhnekamenka και Zolotarevka τρία τάγματα της 10ης και της 72ης μηχανοποιημένης Ουκρανικής Ταξιαρχίας έχασαν περισσότερο από το 50% του προσωπικού τους σε μόλις μια μέρα μάχης.

Το Ουκρανικό 108ο τάγμα ηττήθηκε ολοκληρωτικά στην περιοχή του διυλιστηρίου πετρελαίου Lisichansk, από τα 350 άτομα επέζησαν μόνο 30 στρατιώτες. Συνολικά 4 Τάγματα διαλύθηκαν».

 

 Αν είχαμε και αντίστοιχα στρατιωτικά ανακοινωθέντα από Ουκρανικής πλευράς και όχι μόνο ότι «οι Ρώσοι σημαδεύουν αμάχους» σκοτώνοντας 3 ,5, 10, 20 εδώ κι εκεί, σίγουρα θα βλέπαμε και μια εικόνα των ρωσικών απωλειών, όσο και αν τα ψέματα βασιλεύουν σε τέτοια ανακοινωθέντα.

 

-Τι να πεις γι αυτά τα παιδιά που έγιναν κρέας για τα κανόνια;

-Τι να πει στα αδέλφια και στις μανάδες τους;

-Τι να πεις για τους καπιταλιστές της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ που με τον πόλεμο γέμισαν χρήμα τα ταμεία τους;

-Τι να πεις για τους λαούς που πνίγονται στο αίμα και για εκείνους που πληρώνουν πανάκριβα τον πόλεμο με την ευκαιρία που δόθηκε στους καπιταλιστές δύσης και ανατολής να εκτινάξουν τις τιμές;

 Και όταν τελειώσει ο πόλεμος και οι 350 νεκροί είναι 350 χιλιάδες, οι μεγαλοκαπιταλιστές από τις δύο πλευρές, θα βρουν ότι «οι λαοί με τα μίση τους φταίνε για τον πόλεμο» (!) και πρέπει να πληρώσουν την ανοικοδόμηση χάνοντας κάθε εργατικό και δημοκρατικό δικαίωμα για χάρη της ανόρθωσης του Έθνους! Κι όπως λέει και το γνωστό τραγούδι για τον Γ΄ΠΠ, θα διακηρύξουν και πάλι ότι για όλα φταίει ο… Μαρξ για να κόψουν και τον δρόμο της απελευθέρωσης των λαών από τον καπιταλισμό, ετοιμάζοντας τον νέο  πόλεμο!

 Ποτέ να μη ξεχνάμε την πιο τρανή αλήθεια των πολέμων: «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

 
 Πηγή:

https://warnews247.gr/ektakto-teleiosan-lisichansk-kai-lougkansk-o-rosikos-stratos-eisilthe-sto-kentro-tis-polis-terastia-apoleia-gia-tin-oukrania-se-ypodomi-kai-stratiotes/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου