Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Τύμπανα παγκοσμίου πολέμου…

Υπάρχουν ακόμη αφελείς που πιστεύουν ότι ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας, είναι τοπικός πόλεμος μεταξύ μεγάλου θύτη και μικρού θύματος;

 Μετά την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με το σύνολο των στρατιωτικών τους κέντρων να εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον τεράστιο ποταμό υπερσύγχρονων δυτικών οπλικών συστημάτων στις πεδιάδες της και την άμεση καθοδήγηση από αμερικανικούς δορυφόρους του πολέμου στα μέτωπα, όπως τα κτυπήματα με πυραύλους από MLRS HIMARS, στην εξαγγελθείσα αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού, ο πόλεμος αποκαλύφθηκε ολοκάθαρα ως ιμπεριαλιστική σύγκρουση Ρωσίας – ΝΑΤΟ. 

 


  Η ανατριχιαστική φράση ότι οι δυτικοί θα πολεμήσουν «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό» με όλα τα πολεμικά μέσα που παρέχουν γι αυτόν τον σκοπό, στοιχειώνει τους λαούς και ιδίως τους Ρώσους και τους Ουκρανούς που δεν είχαν να χωρίσουν τίποτα και τους έμπλεξαν στα αιματηρά γεωπολιτικά σχέδια που χωρίζουν τους ιμπεριαλιστές. Όμως δεν θα σταματήσουν εδώ.

 Το τέρας του ιμπεριαλιστικού πολέμου που κρύβονταν πίσω από διάφορα αφηγήματα Ρωσίας και Ουκρανίας άρχισε να φανερώνει το φρικιαστικό του πρόσωπο. Οι προπαγάνδες υπέρ του πολέμου κατέπνιξαν κάθε φωνή ειρήνης και κάθε σπαραγμό των λαών που σκοτώνονται ή και αυτών που πληρώνουν τα απίστευτα κόστη του πολέμου. Παντού ακούγεται η φωνή των υποψήφιων νικητών αυτού του πολέμου. Οι «πατρίδες» πήραν και πάλι τη θέση τους στο «καπέλωμα» του ιμπεριαλιστικού πολέμου, δικαιολογώντας τα πάντα. Σε όλο τον πλανήτη απλώνεται βουβός ο φόβος του πολέμου που στην αρχή έρχεται με την αποδοχή των οικονομικών και άλλων δεινών της κρίσης και σε συνέχεια με το αίμα.

 Η φωνή των λαών εξαφανίστηκε και αντικαταστάθηκε σε όλα τα μέσα από τη φωνή των κορακιών. Άνοιξαν και ανανέωσαν  τα τεφτέρια των προπαγανδιστών του Α΄ και Β΄ Παγκοσμίων Πολέμων για να δικαιολογήσουν και πάλι τους ατελείωτους νεκρούς και τις απίστευτες καταστροφές με τους «ευγενείς» ιμπεριαλιστικούς σκοπούς των «πατρίδων»!

 «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», λέει το λαϊκό σύνθημα. Και είναι ακριβέστατο, δυστυχώς. Καμία σωτηρία για τους λαούς αν οι ίδιοι δεν σώσουν τον εαυτό τους από τον πόλεμο, απαιτώντας και επιβάλλοντας την ειρήνη. Τη δύναμη την έχουν, η απόφαση χρειάζεται.

 Αυτοί που στην αρχή πιάστηκαν στην προπαγάνδα των εθνικιστών της κάθε πλευράς, μιλώντας για τοπικό πόλεμο θύτη και θύματος, και σε συνέχεια επιτέθηκαν σε όσους κράτησαν αποστάσεις από τις «πατρίδες» και κατάγγειλαν τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του πολέμου, καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και να δουν την καταστροφή που μας απειλεί όλους. Σε λίγο, αν ξεφύγουν τα πράγματα, κανένας δεν θα θυμάται την αφορμή του πολέμου όπως ξέχασαν τις αφορμές των δύο Π.Π. Κανένας δεν θα θυμάται τους «ευγενείς» ιμπεριαλιστικούς σκοπούς περί «ελευθερίας και δημοκρατίας», «απελευθέρωσης» κλπ που οδήγησαν σε αίμα και θρήνο. Όλοι θα σπαράζουν για τους νεκρούς και τις καταστροφές που θα είναι πολλαπλάσιες όλων των πολέμων του κόσμου. Μόνο οι μεγάλοι καπιταλιστές νικητών και ηττημένων θα τα βρουν κάπου, στο όνομα των κοινών κερδών και των κοινών εχθρών – λαών!

 Είναι ώρα για περισυλλογή και δράση. Αν δεν έρθει η «αντεπίθεση των λαών» κατά του ιμπεριαλισμού κάθε χρώματος και «πατρίδας», ο θάνατος παραμονεύει.

 «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους». Μπέρτολτ Μρεχτ

 

13 Ιουλίου 2022

Στέργιος Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου