Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Το 70% δεν πληρώνει φόρο!(;)

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι το 53% των δηλώσεων έχει μηδενικό φόρο και το 17% περιέχει  επιστροφή! Σύνολο 70% = κανένας φόρος, συν ένα δώρο της κυβέρνησης που επιστρέφει χρήμα στο 17%!

 Ας το δούμε από την πλευρά των τα υποζυγίων της φορολογίας: Στο 70% περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, κάποια εκατομμύρια δηλαδή,  δεδομένου ότι ο φόρος παρακρατείται στην πηγή κατά τον χρόνο πληρωμής. Αυτοί του 70% δηλαδή, πληρώνουν κανονικά φόρο, και ο κ. υπουργός τον εισπράττει μεν, το αποκρύπτει δε! Μάλιστα το 17% πλήρωσε περισσότερο φόρο από αυτό που τους αναλογούσε, το κράτος τον εισέπραξε και επωφελήθηκε και τώρα επιστρέφει το υπερβάλλον ποσό σαν να το κάνει δώρο! Τη μεγαλοψυχία με τα λεφτά τους!

  Πώς να μη ξεσαλώσουν μετά οι Πορτοσάλτες και πώς να μη πουν ότι μόνο «το 30% πληρώνει τους φόρους» δηλαδή οι επιχειρηματίες και οι εισοδηματίες! Όλοι οι άλλοι αφορολόγητοι, ή είναι φοροφυγάδες και ζουν σε βάρος «μας»!!!

 Ας δούμε όμως τι λέει ο φορολογικός νόμος του κ. Υπουργού:

 Τα ακόλουθα πρόσωπα υποχρεούνται να παρακρατούν φόρο σύμφωνα με το σύστημα φορολόγησης στην πηγή:

α) κάθε φυσικό πρόσωπο που αποκτά κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που διενεργεί πληρωμές ή δίνει παροχές σε είδος στους εργαζομένους τους ή υπαλλήλους τους,

β) κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που καταβάλλει συντάξεις σε φυσικά πρόσωπα, 

γ) ταμεία κοινωνικής ασφάλισης ή παρόμοιες οντότητες που διενεργούν πληρωμές στους ασφαλισμένους τους.

Επίσης οι ελεύθεροι επαγγελματίες υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου 20% επί της αμοιβής τους.

 

Να πιστέψουμε ότι ο κ. υπουργός δεν ξέρει τον νόμο του και έτσι δεν… υποπτεύθηκε ότι το 70% πλήρωσε φόρο εισοδήματος;

 

Για να μη πούμε ότι εκτός από τον φόρο εισοδήματος στον όποιο πληρώνουν τη μερίδα του λέοντος αυτοί του 70%, πληρώνουν και κάθε είδους έμμεσο φόρο, από το 24% ΦΠΑ μέχρι το 60% φόρους στη βενζίνη!

 

Κ. Κεραμέως, μάλλον κάποιοι άλλοι «άριστοι», πολύ κοντά σας, πρέπει να απορριφθούν ως «ανεπίδεκτοι μαθήσεως» και όχι οι υποψήφιοι των ΑΕΙ με τα πολλά μόρια! Και μη τον ρωτήσετε ποιος πληρώνει τους φόρους γιατί θα σας παραπλανήσει! Εκτός αν άριστους θεωρείτε τους κουτοπόνηρους!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου