Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Η κατάργηση της αστικής δικαιοσύνης. Υπόθεση Κουφοντίνα.

Η δεξιά και ακροδεξιά αντίληψη της δικαιοσύνης σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας είναι ότι ο αντίπαλος της εξουσίας, όποιος και αν είναι, δικάζεται και καταδικάζεται καθημερινά σε ποινές που αποφασίζει η πολιτική ηγεσία και τα υποκείμενα όργανα υλοποίησης της πολιτικής της, ανεξάρτητα από την τυπική - θεσμική δίκη και την τυπική καταδίκη, ανεξάρτητα από τα δικαιώματα των τυπικών κρατουμένων και καταδικασθέντων, ανεξάρτητα από κάθε έννοια δικαιοσύνης, ή καλύτερα με βάση τη δικαιοσύνη των Σουλτάνων και του Αλή Πασά, του συνεχούς βασανιστηρίου.

Κι όποιος τολμήσει να αρθρώσει λέξη για δικαιώματα κρατουμένων πέφτουν πάνω του σαν τα κοράκια εξομοιώνοντας τον υπερασπιστή της δικαιοσύνης με το έγκλημα των κατάδικων των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται ασυστόλως. Για να επιτύχουν κοινωνική συναίνεση στο δικό τους έγκλημά, το οποίο τους εξομοιώνει στα ίσα ή και κάτω από τον εγκληματία, τον όποιο εγκληματία ή «εγκληματία», ενώ αυτοί επιμένουν ότι αποδίδουν δικαιοσύνη!(*)

Πίσω από επιχειρήματα υπερ-δικαιοσύνης του τύπου «είναι δολοφόνος, πρέπει να τιμωρείται» καταδικάζουν και την αστική δικαιοσύνη τους σε αχρηστία και το αστικό Δίκαιο σε αχρηστία και τις όποιες κατακτήσεις του λαού για δικαιοσύνη και τα αντικαθιστούν όλα με την καθημερινή αυτοδικία. Η γοητεία του θανάτου - δολοφονία με οποιοδήποτε τρόπο και αφορμή, του κρατουμένου, τους συνεπαίρνει, είναι η υπέρτατη δικαιοσύνης γι αυτούς. Τα «λευκά κελιά» της Δ. Γερμανίας και της Τουρκίας είναι οι μάρτυρες.

Οι κανόνες ότι ο καταδικασθείς δεν ξανακαταδικάζεται για το ίδιο αδίκημα και οι ποινές είναι ανάλογες του αδικήματος, πηγαίνουν περίπατο με όχημα τις ιδεοληψίες περί «διαρκούς εγκλήματος» που συνεχίζεται και μετά την καταδίκη με το επιχείρημα του "αμετανόητου", γνωστό αυτό από τις ατελείωτες διώξεις των κομμουνιστών και των μαχητών της Εθνικής Αντίστασης.(**)

Για να υπερασπίσεις τα δικαιώματα ενός κρατουμένου δεν υπάρχει κανένας λόγος να είσαι οπαδός της θεωρίας του ή να εγκρίνεις τις πράξεις του. Υπερασπίζοντας τα δικαιώματα υπερασπίζεις τη δημοκρατία και τα δικαιώματα τα δικά σου, όχι απλώς του κρατουμένου. Γιατί, τέτοιες εξουσίες, μας έχουν συνηθίσει να μεταφέρουν ευκόλως τις ασύστολες παραβιάσεις των δικαιωμάτων από τη φυλακή στην κοινωνία.

 

(*) Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν ενέκρινα ούτε τη δράση, ούτε τη «φιλοσοφία» ούτε τις πράξεις και πρακτικές της «17Ν». Η θέση μου είναι ίδια η θέση των κομμουνιστών για την ατομική τρομοκρατία η οποία όχι μόνο δεν φέρνει κανένα καλό στο λαό αλλά αποτελεί αντικειμενικά δεκανίκι στην ταξική εξουσία της αστικής τάξης να επιβάλει στον λαό και στην εργατική τάξη, διαρκώς και σκληρότερα μέτρα για να διαιωνίζει την εκμετάλλευση. Η καταδίκη όμως της ατομικής τρομοκρατίας, ποτέ δεν θα με κάνει σύμμαχο κάθε εξουσίας να επιβάλει το μέτρο της καθημερινής Κόλασης σε κρατουμένους και καταδικασμένους για ατομική τρομοκρατία και για κάθε πράξη που δικάστηκαν και καταδικάστηκαν.

 (**)Στην Ελλάδα οι ιστορικές μνήμες από τέτοιες συμπεριφορές ιδίως απέναντι στους κομμουνιστές που τους έλεγαν «εγκληματίες» ήταν καθημερινό φαινόμενο επί δεκαετίες, είτε ήταν καταδικασμένοι είτε όχι.

  

Από Giorgos Agapitos

 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΝΕΚΡΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!

Τα γεγονότα πλέον δείχνουν ΟΤΙ η μαφία με το ονομα οικογένεια Μ@τσοτ@κη μαζι με την πρεσβεία των ΗΠΑ και τους ακροδεξιούς αυτής της μπανανίας έχουν αποφασίσει την δολοφονία του Δ. Κουφοντινα με εργαλείο την απεργία πείνας που εχει ξεκινήσει ...Το ζητούμενο ειναι πλέον τι πρακτικά όσους/ες μας βρίσκει αντίθετους όλο αυτο μπορούμε να κάνουμε ;;;

 

 Σε πολύ κρίσιμη καμπή η κατάσταση υγείας του Δ. Κουφοντίνα

 Δύο γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην 37η ημέρα απεργίας πείνας. Σύμφωνα με τους Κατερίνα Ντουζέπη και Θοδωρή Σδούκο, η συνεχιζόμενη ασιτία, η προϊούσα νεφρική βλάβη και οι ηλεκτρολυτικές διαταραχές του έχουν προκαλέσει σοβαρές βλάβες στη χολή και στο στομάχι.

Οι γιατροί Κατερίνα Ντουζέπη, αναισθησιολόγος-εντατικολόγος (είχε επισκεφτεί και εξετάσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα στις Φυλακές Δομοκού στις 16 Γενάρη, 9η μέρα της απεργίας πείνας), και Θοδωρής Σδούκος, γενικός γιατρός - διευθυντής ΕΣΥ (είχε επισκεφτεί και εξετάσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα στις Φυλακές Δομοκού στις 24 Γενάρη, 17η μέρα της απεργίας πείνας), που ενημερώθηκαν σχετικά, αναφέρουν με κοινή ανακοίνωσή τους τα εξής:

«Από την ενημέρωση που έκαναν σήμερα οι συνάδελφοι του Γ.Ν. Λαμίας στην οικογένεια του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, μέσω της συνηγόρου του, οδηγούμαστε στο ασφαλέστατο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της υγείας του έχει φτάσει σε πολύ κρίσιμη καμπή.

Η συνεχιζόμενη ασιτία, η προϊούσα νεφρική βλάβη και οι ηλεκτρολυτικές διαταραχές έχουν προκαλέσει βλάβες στη χολή και στο στομάχι, που εκδηλώνονται εδώ και ενάμιση 24ωρο με εμέτους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσλάβει νερό. Η ενυδάτωσή του γίνεται πλέον αναγκαστικά με ορό.

Βεβαίως, η ενυδάτωση δεν αναιρεί οποιονδήποτε από τους κινδύνους ζωής ή μη αντιστρεπτής βλάβης, που απειλούν έναν απεργό πείνας, ο οποίος επί 37 ημέρες παίρνει μόνο νερό, χωρίς κανένα πρόσθετο.

Η κλινική του κατάσταση και πορεία πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να παρακολουθείται πλέον στενά σε επίπεδο Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, μέσω monitoring. Πληροί όλα τα κριτήρια εισαγωγής σε ΜΑΦ.

Είναι αυτονόητο, πως κάθε ιατρική πράξη πρέπει να έχει τη συναίνεση του απεργού πείνας, όπως επιβάλλει η ιατρική δεοντολογία και ηθική (βλ. Διακήρυξη για τους Απεργούς Πείνας, της Παγκόσμιας Ένωσης Ιατρών)».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για την εκδικητική πολιτική που ασκείται εις βάρος του, καθώς ενώ δικαιούται να μεταχθεί στον Κορυδαλλό, το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. του το αρνείται.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου