Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Οι ιμπεριαλιστές σπέρνουν θανάτους, θερίζουν θανάτους





Με αφορμή την πολύνεκρη επίθεση ισλαμιστών στη Γαλλία και την αντιισλαμικη υστερία που καλλιεργείται σκοπεύοντας σε νέες επιθέσεις μεγάλης κλίμακας κατά αθώων λαών. 
 



Μπορεί η αντίδραση των λαών κατά των ιμπεριαλιστών, να εκδηλώνεται με τυφλό θρησκόληπτο τρομοκρατικό τρόπο κάποιων ομάδων, ελλείψει επαναστατικών υποκειμένων (τα οποία εξοντώθηκαν από καιρό τόσο από τους εθνικούς δικτάτορες όσο και από τους ιμπεριαλιστές) αλλά το υπόβαθρο που τροφοδοτεί την τρομοκρατία είναι πάντα η αδικία, η δολοφονία και η καταλήστευση των λαών.



Το να θρηνούν οι δυτικοί ιμπεριαλιστές για το τέρας που εξέθρεψαν στους κόλπους τους, δεν μας συγκινούν. Το ότι η ισλαμική τρομοκρατία τους ξέφυγε και δεν δολοφονεί μόνο κομμουνιστές και προοδευτικούς δημοκράτες, αλλά όποιον βρει στο δρόμο της, δεν αναιρεί ούτε μικραίνει τα δικά τους εγκλήματα.



Μήπως οι ιμπεριαλιστές έκαναν διάκριση όταν βομβάρδιζαν αδιάκριτα τους λαούς με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, γέρους; Όταν προκαλούσαν ομαδικούς θανάτους από την πείνα, τη μετανάστευση και τους διωγμούς; Όταν βασάνιζαν με τα πλέον απάνθρωπα κι εξευτελιστικά βασανιστήρια υπόπτους και μη, αδιακρίτως; Όταν κατέκλεβαν και κατακλέβουν τον πλούτο αυτών των χωρών για να τον χαρίσουν στις πολυεθνικές τους, όταν εγκαθιστούν κυβερνήσεις μαριονέτες και κατακτούν και διαλύουν τις χώρες που αντιστέκονται, όταν εξοντώνουν ακόμη και τους ντόπιους καπιταλιστές νομίζοντας πως «καθάρισαν» από ανταγωνιστές πάνω στον εθνικό πλούτο των χωρών;


 



Τι να πει κανείς για το Γκουαντανάμο, τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τη Συρία και την καταπνιγμένη «Αραβική Άνοιξη» που προκάλεσαν μόνο για να επιβάλλουν μια νέα ληστεία χωρίς αντίτιμο;



Τι περίμεναν δηλαδή, όλα αυτά θα γινόταν χωρίς ποτέ κανένας να αντιδράσει;



Νομίζουν κάποιοι στη Δύση ότι μπορούν να βομβαρδίζουν και να ξεφτιλίζουν λαούς χωρίς αντίδραση; Ότι μπορούν να ανοίξουν κάτω από τα πόδια τους ένα λάκκο στον οποίο θα πέφτουν μόνο οι λαοί και οι ισλαμιστές;



Νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να προσβάλλον την πίστη (καλή ή κακή), κάποιων λαών με γελοιοποίηση του Θεού τους και να το θεωρούν δικαίωμά τους χωρίς αντίδραση και τιμωρία;



Μπορούν να οδηγούν σε γενοκτονία και εκρίζωση τους λαούς από την πείνα ή τον πόλεμο και να ουρλιάζουν για τους «λαθρομετανάστες»; Να τους βουλιάζουν και να τους πνίγουν έξω από τα λιμάνια τους ατιμώρητα; Να τους έχουν με μισθούς πείνας και με αυτούς να καρατομούν τους μισθούς και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και παράλληλα να υψώνουν τα σκιάχτρα του φόβου και του ρατσισμού για τους μετανάστες ώστε ποτέ να μη νοιώσουν άνθρωποι με ίσα ανθρώπινα και εργατικά δικαιώματα;

 





Όταν οι ιμπεριαλιστές άποικοι πήγαιναν απρόσκλητοι και υποδούλωναν τους ίδιους λαούς (που τώρα πνίγουν) κατακλέβοντας τον πλούτο τους (και τα αρχαία που ακόμη έχουν στα μουσεία τους) ήταν καλό και δίκαιο. Τώρα που το ρεύμα αντιστράφηκε από τα θύματά τους, με ειρηνική εισβολή ρακένδυτων και πεινασμένων, είναι φόβος και τρόμος από μετανάστες!



Από πότε νόμισαν ότι οι δικές τους ζωές αξίζουν περισσότερο από τις ζωές των άλλων λαών;



Όταν επέβαλλαν με τη βία τη δική τους (χριστιανική) θρησκεία ήταν πολιτισμός, τώρα η άλλη θρησκεία είναι φανατισμός!



Μπορούν να έχουν πίσω τους μια ιστορία αποίκησης, βίας, βασάνων, υποδούλωσης και εξανδραποδισμού ολόκληρων λαών και να απαιτούν οι λαοί αυτοί έτσι απλά να τα ξεχάσουν όλα και να μη τα επαναφέρουν στη μνήμη τους με την παραμικρή αφορμή; Πόσο μίσος άραγε έχουν συσσωρεύσει στους λαούς οι ιμπεριαλιστές με τις σφαγές και τα εγκλήματα αποίκησης, υποδούλωσης και δουλεμπορίου, δύο-τριών και πάνω αιώνων, κάνοντας σήμερα ότι δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα;


 Οι Γάλλοι δέχτηκαν στις 7/1/2015 μια επίθεση σε περιοδικό με πρόσχημα την προσβολή της πίστης των ισλαμιστών με υποτιμητικά  σχόλια και γελοιογραφίες κατά του Μωάμεθ, με αρκετούς (12) νεκρούς. Ανατριχιάζει η Γαλλία! 
 

Κάτω από την ιμπεριαλιστική γραφή της ιστορίας, έχει ξεχάσει τελείως τους βομβαρδισμούς που πρόσφατα συμμετείχε κατά της Λιβύης και παλιότερα τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα μουσουλμάνων στην Αλγερία, την Μαυριτανία, τη Σενεγάλη, τη Συρία κ.α., για να μη θυμηθούμε το Βιετνάμ και την Ινδοκίνα, όταν τις είχε αποικίες. Ξέχασε τους χιλιάδες αλγερινούς νεκρούς και δολοφονημένους στο δικό της έδαφος, ξέχασε τα βασανιστήρια και κάνει την έκπληκτη.



 Να θυμηθούμε μόνο για την ιστορία ότι ένας από τους εκτελεστές των Αλγερινών στη Γαλλία ήταν ο διοικητής της Αστυνομίας ο Μορίς Παπόν, ο οποίος προηγουμένως ήταν διοικητής του διαμερίσματος της Κωνσταντίνης στην Αλγερία, όπου η καταπίεση των ντόπιων ήταν τερατώδης και τα βασανιστήρια εξοντωτικά. Ποιος ήταν; Ένας φασίστας συνεργάτης των Ναζί υπεύθυνος για την απέλαση χιλιάδων Εβραίων της Γαλλίας, η πλειοψηφία των οποίων πέθανε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δεν είχαν καμία ντροπή να στείλουν έναν Ναζί εκτελεστή να εκτελεί το  λαό της Αλγερίας!



Τι δεν καταλαβαίνουν από την πρόσφατη ιστορία του γαλλικού ιμπεριαλισμού οι Γάλλοι που πιστεύουν στην προπαγάνδα του; Τους ήρθαν καλά τα τζάμπα πετρέλαια της Λιβύης όταν την βομβάρδιζαν και οι δημοσκοπήσεις ανέβαζαν στα ύψη τον βομβαρδιστή πρόεδρό τους; Γιατί κάνουν ότι δεν το ξέρουν; 

Γιατί ποτέ δεν βγήκαν  σε διαδηλώσεις κατά των ιμπεριαλιστικών βομβαρδισμών και της μαζικής δολοφονίας αθώων σε τόσες χώρες που βομβάρδισαν και τώρα ξεσηκώνονται και νομιμοποιούν κάθε αυριανή εφόρμηση του γαλλικού ιμπεριαλισμού κατά αθώων λαών στο εσωτερικό της Γαλλίας ή εκτός, με πρόσχημα τις δολοφονίες; Τάχα δεν ξέρουν το ανάλογο των ΗΠΑ  μετά την «11η Σεπτέμβρη»; Άραγε ποιά νέα πογκρόμ κατά μεταναστών, ισλαμιστών, μελαμψών ετοιμάζουν;

Και είναι όλοι εξ ορισμού ένοχοι κατά το πρότυπο της φασιστικής συλλογικής ευθύνης που εφαρμόζουν τόσο οι Τζιχαντιστές όσο και οι ιμπεριαλιστές;


Αν αντιστρέψουμε τη λογική τους και αντί αυτοί να βομβαρδίζουν, να εκτελούν, να αποικούν, να βασανίζουν  τους άλλους, οι άλλοι τους έκαναν τα ίδια δεν θα εξεγείρονταν; Δεν θα αποζητούσαν κάποιοι από αυτούς τυφλή εκδίκηση; Ξέχασαν ότι τα δικά τους όργανα εκτελούσαν εν ψυχρώ κάποτε, όχι πολύ μακριά κάπου το 1960, για κάθε έναν άποικο Γάλλο νεκρό 50 αλγερινούς; Αυτό δεν ήταν τυφλή εκδίκηση;




Οι ιμπεριαλιστές σπέρνουν παντού θανάτους και  τώρα θερίζουν θανάτους. Αν δεν ανατραπεί η εξουσία τους που παράγει αυτή τη βία, η εξουσία του μονοπωλιακού κεφαλαίου, ποτέ μα ποτέ οι λαοί δεν θα ζήσουν ειρηνικά. Είτε είναι Γάλλοι είτε λευκοί, είτε χριστιανοί, είτε μελαμψοί, μαύροι και μουσουλμάνοι, πάντα ο θάνατος θα τους παραμονεύει. Δεν έχει καμία σημασία το έδαφος του θανάτου. Σημασία έχει ότι γίνεται στο έδαφος του καπιταλισμού. Οι τζιχαντιστές, οι Αλκαντιστές, οι ιμπεριαλιστές βομβαρδιστές, οι βασανιστές και τα θύματά τους οι λαοί στο δικό του έδαφος απλώνονται.



Η Νέα αντιισλαμικη υστερία που καλλιεργείται στη Γαλλία και παγκοσμίως με εμπλοκή και λαϊκών στρωμάτων που τα εκφοβίζουν ρατσιστικά, δεν είναι απλώς μια αυθόρμητη αγανάκτηση κατά της τυφλής βίας. Είναι μια ψυχολογική  προετοιμασία για νέες επιθέσεις μεγάλης κλίμακας κατά των δικαιωμάτων αθώων λαών. Το έργο έχει παιχτεί το 2011 με τους δίδυμους πύργους και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κατά του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης και τώρα της Συρίας. Πριν από αυτές είχαμε τις γνωστές πολεμικές επιθέσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας όπου συμμετείχαν όλοι οι ιμπεριαλιστές, των ΗΠΑ και της ΕΕ, στη σφαγή του λαού της.



Όσο για τις δικαιολογίες των πολεμικών επιθέσεων, πάντα  αστείες και γελοίες. Ωστόσο,  εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι νεκροί για χάρη τους!



Ο ιμπεριαλισμός  όσο και αν μακιγιάρεται και αν παρουσιάζεται σαν θύμα των άτακτων δημιουργημάτων του, παραμένει πάντα αντιλαϊκός, πολεμικός, εγκληματικός, κατακτητικός, απάνθρωπος.



Αν κάποιοι πούροι οπαδοί της ΕΕ θέλουν να την αγιοποιήσουν μέσα από τη δήθεν δημοκρατία της, ας μη ξεχνάνε ότι τα μέλη της είναι αυτά που συμμετέχουν σε κάθε ιμπεριαλιστική επίθεση κατά των λαών και αυτοί που στηρίζουν την αναβίωση του αντικομουνισμού, του ρατσισμού και του φασισμού στο εσωτερικό της. Και ο ισλαμικός εξτρεμισμός τέκνο δικό τους είναι.

3 σχόλια:

  1. Ωραία η εξίσωση των σατιριστών με τους ιμπεριαλιστές.

    Πανέμορφο το τσουβάλιασμα στον ίδιο σάκο αυτών που σε κάνουν να σκεφτείς με αυτούς που δεν θέλουν κάν να έχεις εγκέφαλο.

    Μεγαλειώδες το συμπέρασμα ότι αν έχεις ελευθερία λόγου κακά πράγματα θα σου συμβούν.

    Απαστράπτουσα η επιχειρηματολογία υπέρ των πλέον οπισθοδρομικών, σκοταδιστικών, θεοκρατικών, πεινασμένων για πολιτική ισχύ, ανθρώπων στον πλανήτη.

    Αυτός που έγραψε το σεντόνι, μπήκε άραγε στον κόπο να ρίξει στο Google Images το Charlie Hebdo και να δει τι και ποιούς σατίριζε?

    Κατά τα φαινόμενα, μάλλον όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κείμενο είναι άψογο και εύχομαι να τύχει της δυνατόν μεγαλύτερης προβολής, γιατί του αξίζει!Πολλά μπράβο στον\στην συντάκτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η γελοιότητα ενός σχολίου

    Ο Ανώνυμος8 Ιανουαρίου 2015 - 1:19 μ.μ.
    κτύπησε και πάλι από την μικροαστική - αστικοδημοκρατική σκοπιά. Νόμισε ότι χειροκρότησα το έγκλημα με την εξίσωση. Κάνει και γελοίο χιούμορ. Με καλεί να δω τι σατίριζε το περιοδικό λες και η αιτία του εγκλήματος ήταν η σάτιρα του περιοδικού!!! Αυτή ήταν η αιτία; Αυτή ήταν και η αιτία του άρθρου μου; Δεν κατάλαβε ότι δεν μιλάω για το περιοδικό παρά μόνο σαν αφορμή μιας αφορμής; Όμως δεν συμφέρει το σύνολο του άρθρου γι αυτό κάνει πως δεν το κατάλαβε!!! Αυτοί οι μικροαστοί σκοπίμως δεν βλέπουν τους ελέφαντες και τις αιτίες. Βλέπουν μόνο τα μυρμήγκια και τις αφορμές.


    Κάνει και απίστευτες συγκρίσεις. Συγκρίνει αυτούς που δολοφονούν εκατοντάδες χιλιάδες με τα βομβαρδιστικά και βρίσκονται σε κατάσταση ημιαγριότητας με τους άλλους φανατικούς που βρίσκονται σε κατάσταση αγριότητας. Λες και αυτό πρέπει να είναι το ενδιαφέρον μας. κάτι σαν καλά κάνουν οι καλοί ημιάγριοι που σκοτώνουν τους κακούς άγριους. Ούτε που περνάει από το νου να δει ότι τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών είναι η κύρια αιτία αυτών των δεινών που πληρώνουν βέβαια και αθώοι όπως οι δημοσιογράφοι ή τα θύματα των τζιχαντιστών. Αυτό δηλαδή ακυρώνει τις ωμές δολοφονίες των ιμπεριαλιστών;;;

    Άσε που κάνει ότι δεν ξέρει ποιος αρχικά εξόπλισε τους μισθοφόρους τζιχαντιστές (όπως παλιά τους Ταλιμπάν και την Αλ Κάϊντα) νομίμως για να κτυπήσουν τη Συρία με το μανδύα των… εξεγερμένων δημοκρατών και παρανόμως συνεχίζουν να τους εξοπλίζουν και τώρα μέσα από το αλισβερίσι του παράνομου πετρελαίου που παρεμπιπτόντως μας βοηθάει να κτυπήσουμε οικονομικά και τη Ρωσία! Αν θέλουν αυτοί οι αρχηγοί που παρέλασαν στο Παρίσι δήθεν κατά της τρομοκρατίας, όντως συνένοχοι τρομοκράτες και οι ίδιοι μεταξύ των οποίων και Ισραηλινοί, Τούρκοι και Σαουδάραβες (!!!) δολοφόνοι των λαών, μέσα σε μια μέρα μπορούν να κόψουν την πώληση πετρελαίου. Μη μας κάνουν και το θύμα.

    Το ωραίο είναι ότι μιλάει και για ελευθερία του τύπου! Κι επειδή δηλαδή μπορεί το σατιρικό περιοδικό να σατιρίζει είτε τους Αγιατολαχ που σφαγιάζουν τους λαούς είτε τους ιμπεριαλιστές που επίσης σφαγιάζουν τους ίδιους και πάλι λαούς, άλλαξε σε τίποτα η ουσία του άρθρου;;;

    Όσο για τη γαλλική δημοκρατία, καλύτερα να απαντούσε γιατί βομβάρδιζε στην Βοσνία, στην Γιουγκοσλαβία, στη Λιβύη και να μας πει γιατί εξοπλίζει μαζί με τους άλλους ομογάλακτους τους τρομοκράτες στη Συρία, και μέχρι χθες και τους τζιχαντιστές, και ύστερα να μιλήσει.

    Επίσης καλύτερα να θυμηθεί και το 1,5 εκ. εξοντωμένους, βασανισμένους και εκτελεσμένους Αλγερινούς από τους Γάλλους στον πόλεμο της απελευθέρωσης, να μας πει γιατί η δημοκρατία τους κρατούσε πάνω από 100 χρόνια υπόδουλους τους Αλγερινούς και ύστερα ας κάνει και όποιους θέλει συσχετισμούς με τους Αλγερινούς δολοφόνους των δημοσιογράφων. Δεν θα έχει καμία αξία.

    Ας δει και αυτή την ανάρτηση στο τέλος για να ησυχάσει η ένοχη μικροαστική συνείδησή του.

    Οι Γάλλοι νεκροί και οι «Άλλοι Νεκροί»
    http://aristeripolitiki.blogspot.gr/2015/01/blog-post_13.html


    ΑπάντησηΔιαγραφή