Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε! Το 1% των πλουσίων της Γης με περισσότερο πλούτο από το 99%!





"Καλά νέα" για τον καπιταλισμό! Λειτουργεί "κανονικά" όπως ακριβώς στην αυγή του, όταν έκανε την «πρωταρχική συσσώρευση» και ξεπάστρευε ή ξερίζωνε εκατομμύρια ανθρώπους για να τους κάνει δούλους του κεφαλαίου ώστε να αυξήσει τον πλούτο του. Κάθε κρίση και καλύτερα! Κάθε κρίση κάνει το κεφάλαιο πλουσιότερο! Κι έπειτα εδώ τα παπαγαλάκια του, μας λένε ότι «όλοι πληρώνουμε την κρίση». Ναι, άλλος με πείνα και άλλος με αδυναμία να χωρέσει τα κέρδη στα χρηματοκιβώτια του.


 



 Όλοι μαζί πληρώνουμε την κρίση!!!


Τα νέα τα γράφουν αστοί δημοσιογράφοι και έρχονται από το Νταβός της Ελβετίας όπου πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Οι έρευνες που παρουσιάζονται καταδεικνύουν με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι ο πλούτος συσσωρεύεται στα χέρια μια μικρής ομάδας ανθρώπων και ο πλανήτης ζει ουσιαστικά σε οικονομική ολιγαρχία. Συγκεκριμένα όπως δείχνουν τα στοιχεία την επόμενη χρονιά το πλούσιο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα κατέχει περισσότερο πλούτο από το υπόλοιπο 99%.

Η κρίση, κρίση και τα κέρδη, κέρδη!




 

 Για ποιόν πολεμούν, ποιούς σκοτώνουν;;;



Στο τέλος, όταν οδηγούν αυτούς τους ρακένδυτους σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ως κρέας για τα κανόνια, για να λύσουν μεταξύ τους τις διαφορές και για το ποιος θα φάει ποιόν, χάριν των κερδών τους, έχουμε εδώ μερικούς που νομίζουν ότι θα πολεμήσουν για την… πατρίδα και την ελευθερία! Ελευθερία στην υποταγή, στην πείνα και στον θάνατο.



 


Με λίγα λόγια μια μικρή ομάδα ατόμων θα κατέχει, σε σύνολο, περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από δισεκατομμύρια άλλους μαζί. Είναι ο πιο χαρακτηριστικός τρόπος για να αποδειχθεί ότι η οικονομική ανισότητα στον πλανήτη αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς με τους πλούσιους να συνεχίζουν να αυξάνουν τον πλούτο του και τους φτωχούς να χάνουν και τα λίγα που έχουν. Τα ποσοστά ανθρώπων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας εκτοξεύονται και πλέον ένας στους εννέα ανθρώπους δεν έχει αρκετά χρήματα για να φάει ενώ πάνω από ένα δισ. συνάνθρωποι μας ζουν με μόλις 1.25 δολάρια την ημέρα. Για να μη πούμε για αυτούς που αδυνατούν να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες που είναι πάνω από τα 4/3  του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Το 2012, υπήρχαν 200.000 άτομα με προσωπική περιουσία άνω των 30 εκ. δολαρίων και συνολικά άνω των 28 δισ.. Το ποσό αυτό είναι διπλάσιο από το ΑΕΠ των ΗΠΑ, της μεγαλύτερης  οικονομίας του πλανήτη και δεκαπλάσιο σχεδόν από το ΑΕΠ της Γερμανίας. Το 2012 η περιουσία τους μεγάλωσε κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, όσο είναι το ΑΕΠ της Γαλλίας (στοιχεία των εκθέσεων που συντάχθηκαν από  την ελβετική τράπεζα UBS και τους Αμερικάνους οικονομολόγους Τόμας Πίκετι και Ιμάνιουελ Σάιζλ)



 


Αντί άλλης απάντησης: ΑΝΑΤΡΟΠΗ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου