Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

H ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ




Όσοι πίστεψαν στη «καλή δικτατορία» ας αρχίσουν να τη λούζονται.

Τρεις διαδηλωτές του Μόρσι νεκροί από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, συλλήψεις αντιπάλων του καθεστώτος, κήρυξη στρατιωτικού νόμου σε περιοχές, κλείσιμο εφημερίδων και καναλιών, συλλήψεις δημοσιογράφων και μεταφορά τους σε άγνωστα μέρη, κλείσιμο και του… Al Jazeera, γατί μετέδωσε δήλωση του Μόρσι ότι είναι… «ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου»!

 
Διαδηλώσεις και   «αυτοματισμός» αντιδιαδηλώσεων

Γενική είναι η αναταραχή. Στους δρόμους του Καΐρου κατέβηκαν την «Παρασκευή της άρνησης» χιλιάδες ισλαμιστές σε διαμαρτυρία για το πραξικόπημα που ανέτρεψε πριν από δύο ημέρες τον Μοχάμεντ Μόρσι.
Από την άλλη ο φιλελεύθερος συνασπισμός της Αιγύπτου απηύθυνε «επείγουσα έκκληση» προς τους υποστηρικτές του να βγουν σε αντιδιαδηλώσεις, σε απάντηση των διαδηλώσεων υπέρ του Μόρσι.
Ώρα να τους βάλουν να σκοτωθούν μεταξύ τους για να εδραιωθεί η κεντρική διαιτησία και επικυριαρχία του στρατού.

Οι αφελείς που νομίζουν ότι έχουν «καλούς δικτάτορες»

Υπάρχουν βέβαια και άνθρωποι που πιστεύουν ότι η δικτατορία αυτή κυνηγάει μόνο τους «κακούς» μουσουλμάνους (όπως βομβάρδιζαν οι ΗΠΑ και σκότωναν – σκοτώνουν ακόμη- τους «κακούς» της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, σε λίγο της Συρίας κοκ) και αφού είναι «κακοί» πολύ καλά κάνει και τους σκοτώνει, τους συλλαμβάνει, τους κλείνει τα κανάλια… και ακόμη καλύτερα καθαιρεί έναν πρόεδρο που εκλέχθηκε με εκλογές γιατί η ηγεσία του στρατού έκρινε ότι παρέβη την εκλογική εντολή. 

 
Το ερώτημα είναι ποιος έχρισε τους δικτάτορες κριτές όχι τι παρέβη ο Μόρσι που το είπε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού. Γιατί και η επόμενη ηγεσία του Μπαραντέι που θα εκλεγεί (γιατί θα εκλεγεί θέλει δεν θέλει ο λαός) θα μπορέσει έτσι εύκολα να καθαιρεθεί από τον στρατό αν κάνει «νερά» και παραβεί, με βάση την κρίση του στρατού - δηλαδή των αμερικανών, την εκλογική εντολή!

Ας μην είναι αφελείς κάποιοι να νομίζουν ότι το στρατός είναι… λαός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου