Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη!

.
Σαν αύριο, στις 21 Μαρτίου 2003, ξεκίνησε η επίθεση των δυτικών ενάντια στο Ιράκ, με το κωδικό όνομα "Σοκ και Δέος". Σήμερα 20 Μαρτίου 2011, ξεκίνησε άλλη μια ίδια επιχείρηση κατά της Λιβύης.


Δεν άντεξαν οι ιμπεριαλιστές να δουν να καταρρέουν τα σχέδιά τους για αρπαγή των πετρελαίων της Λιβύης, δια μέσου μιας καπελωμένης εξέγερσης, και αποφάσισαν να επιτεθούν. Οι λόγοι που επικαλούνται τους έχουν επικαλεσθεί πολλές φορές για τη Βοσνία, τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ….


Ίδια και απαράλλακτα και τώρα για την «ελευθερία και τη προστασία της ζωής των πολιτών» της Λιβύης ενδιαφέρονται. Η τζάμπα κλοπή του πετρελαϊκού πλούτου της χώρας που θα έρθει εντελώς συμπτωματικά στα χέρια τους, όπως στο Ιράκ, είναι κάτι που τυχαία γίνεται!


Οι δυτικοί αποφάσισαν στρατιωτική δράση σε χρόνο ρεκόρ! Με τα τέσσερα ψήφισε την επέμβαση και ο πρόεδρος της «Σοσιαλιστικής» Διεθνούς Γ. Παπανδρέου.(*)


Είχαμε επισημάνει στην ανάρτηση της 6/3 με τίτλο «Οι αμερικανικές επαναστάσεις» ότι οι εξεγέρσεις στο «ισλαμικό τόξο» της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής έχουν λαϊκό χαρακτήρα και πραγματικές αιτίες.


Όμως… όμως η Δύση, η οποία με τη πρώτη ευκαιρία έβγαζε κάθε λαϊκή εξέγερση «τρομοκρατική πράξη» και ενίσχυε μέχρι θανάτου τα δικτατορικά καθεστώτα να κρατούνται στην εξουσία, ξαφνικά ανακάλυψε ότι μπορεί να βγει πολλαπλά κερδισμένη σε βάρος των εξεγερμένων λαών αν «στηρίξει» τις εξεγέρσεις τους!


Έτσι ο Ομπάμα και οι δυτικοί χαρακτηρίζουν προκαταβολικά «δίκαια» τα αιτήματα των εξεγερμένων και απαιτούν να αποκατασταθεί η «Δημοκρατία» και η «ελευθερία» αλλά όχι και να υλοποιηθούν τα υλικά αιτήματα. Στόχος το καπέλωμα των εξεγέρσεων. Το ίδιο κάνουν και στη Λιβύη.


Το έχουν πετύχει ως ένα σημείο από τη στιγμή που η ηγεσία της Λιβυκής εξέγερσης κατελήφθη από εξαγορασμένα φιλοδυτικά στοιχεία του καθεστώτος Καντάφι και καλεί τους δυτικούς να επέμβουν στρατιωτικά.(**) Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αραβικός Σύνδεσμος που νομιμοποιεί την ιμπεριαλιστική επέμβαση και είναι πάντα το μακρύ χέρι της Δύσης στον αραβικό κόσμο.


Στόχος των δυτικών είναι οι αλλαγές να οδηγηθούν στη νεοφιλελεύθερη «δημοκρατία» με όλες τις συνέπειες για τον λαό και τον εθνικό πλούτο της χώρας. Οι εξεγερμένοι θα πάρουν «δημοκρατία» και οι ιμπεριαλιστές τα πετρέλαια!

Κανείς δεν ξέρει ποια τύχη περιμένει του λαό της Λιβύης. Ούτε την εξέλιξη των γεγονότων μετά την επέμβαση. Πάντως όπως στο Ιράκ έτσι και στη Λιβύη ας μη περιμένουν οι ιμπεριαλιστές να μη καταλάβει σύντομα ο λιβυκός λαός τι σημαίνει υποταγή σε αυτούς. Δεν αποκλείεται να έχουμε ένα νέο Ιράκ ή Αφγανιστάν.


Σύντομα σειρά από κοινωνικές παροχές με πρώτες της υγείας, παιδείας κλπ θα είναι παρελθόν. Ο Καντάφι όποιος, και αν ήταν, διατήρησε για λόγους εσωτερικής σταθερότητας ισορροπίες στη κατανομή του εθνικού εισοδήματος. Αυτά σε λίγο δεν θα χρειάζονται στη ξενοκίνητη μερίδα της κοσμοπολίτικης αστικής τάξης που θα καθίσει στο σβέρκο του λαού, αφού ο μόνος στόχος της θα είναι να υπηρετήσει τους ιμπεριαλιστές της Δύσης.


Η "Επιχείρηση για την Ιρακινή Ελευθερία" των ιμπεριαλιστών, τώρα μετατρέπεται σε «Επιχείρηση για τη Λιβυκή Ελευθερία» ή αλλιώς «Αυγή της Οδύσσειας» (Odyssey Dawn)! Το ίδιο είναι πάντα. Πόλεμος, κατοχή, ληστεία του ορυκτού πλούτου, δολοφονίες, βασανιστήρια και μπόλικη προπαγάνδα για «δημοκρατία και ελευθερία» χωρίς περιεχόμενο με πολύ πείνα, ανεργία και καταπίεση. Αυτό είναι το πρόγραμμα της «ελευθερίας» για κάθε λαό που σερβίρουν και επιβάλουν με κάθε είδους βία οι δυτικοί ιμπεριαλιστές.


Με κάθε μέσο από αέρος, πυραυλικές επιθέσεις και συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων, οι δυτικές χώρες σφυροκοπούν τη Λιβύη.


Κάνει εντύπωση πάντως πόσο γρήγορα μαζεύτηκε και πάλι η «συμμαχία των προθύμων» με την έγκριση του ΟΗΕ. Ακούω ότι η Δανία, ο Καναδάς κ.α. θα στείλουν πολλά αεροπλάνα! Λέτε να καίγεται ο δανικός και καναδικός λαός για τη ελευθερία των Λίβυων; Λέτε να τους υποδούλωσε κάποτε ο αραβικός λαός των φυλών της χώρας αυτής και τώρα ζητάνε εκδίκηση;


Προφανώς οι λαοί αυτοί δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς κάνουν οι κυβερνήσεις τους γιατί όλα γίνονται σε άλλους. Ας μη ξεχνάνε όμως ότι κάποτε οι ιμπεριαλιστές φαινόταν ότι κατακρεουργούσαν μόνο τους λαούς των αποικιών, μεταξύ των οποίων και τους Λίβυους και δεν φαινόταν να κινδυνεύουν οι Δανοί και οι λοιποί. Ύστερα όλοι κατάλαβαν ότι οι ιμπεριαλιστές κανένα λαό δεν διστάζουν να μακελέψουν. Ας μην είναι τόσο σίγουροι ότι το σενάριο αυτό δεν θα επαναληφθεί και σε αυτούς. Άλλωστε ο καπιταλισμός που γεννάει όλα τα βάσανα των λαών είναι εδώ επιθετικότερος από ποτέ.


Εν αναμονή λοιπόν των επιχειρήσεων…

(*) Περιέργως πως, στο Μπαχρέιν η κυβέρνηση δολοφονεί όπως ο Καντάφι, ο στρατός επιτίθεται με τανκς και αεροπλάνα όπως ο Καντάφι, ξένος στρατός έχει εισβάλει από τη Σ. Αραβία και έχει υποδουλώσει το λαό εκεί που ο ντόπιος στρατός και οι συμμορίες του καθεστώτος δεν το καταφέρνουν, και εκεί έχουν ένα καθεστώς δεκαετιών καταπιέζει το λαό όπως ο Καντάφι και ώ του θαύματος, ούτε κουβέντα ούτε λέξη στη σύνοδο του Παρισιού για το έγκλημα αυτό! Δεν το είδαν δεν το άκουσαν! Ποιό είναι το μυστικό; Μα τα πετρέλαια του Μπαχρέιν τα ελέγχουν όλα. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να χάσουν κάτι από την εξέγερση με σιιτική απόχρωση. Άρα καμία εξέγερση δεν τους συμφέρει εκεί. Το πολύ - πολύ να πουν κάτι λόγια και εκεί για «δημοκρατία» κλπ. Όταν μιλάμε για υποκρισία αυτό εννοούμε!


(**) «Μη καλείς ποτέ για βοήθεια «συμμάχους» ισχυρότερους από εσένα. Θα σε υποδουλώσουν» Μακιαβέλι.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου