Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Θα μας τα πάρουν όλα!


Το κείμενο είναι αναδημοσίευση από "Το γράμμα της σύνταξης" της κλαδικής  εφημερίδας των στεγνοκαθαριστηρίων "ΕΝΩΣΗ", τεύχος Μαρτίου 2011, με τίτλο:

Από το κακό στο χειρότερο

Το μνημόνιο νο 4 ήρθε να ξυπνήσει και τους τελευταίους Έλληνες που είχαν κάποιες αυταπάτες ότι η κρίση «μπόρα είναι θα περάσει» και εμείς «πάλι ωραίοι θα είμαστε»! Όπως φαίνεται η λιτότητα και τα μέτρα που ετοιμάζουν θα έχουν διάρκεια από το 20013 στο 2023, στο 2043 και πάει λέγοντας!

Τίποτα όρθιο δεν σκέφτονται να αφήσουν από τις κατακτήσεις του λαού μας στα προηγούμενα χρόνια. Όταν φτάνουν να μιλάνε ξεδιάντροπα για άμεση «αξιοποίηση» ή αλλιώς εκποίηση του δημόσιου πλούτο σαν να πουλάνε μαγαζάκι και όταν ετοιμάζουν νέες φορομπηχτικές εφόδους στην ώρα που «δεν υπάρχει σάλιο» στην αγορά, τότε μπορούμε να μιλάμε για ανάλγητες πολιτικές.


Τα μέτρα που έρχονται δεν αποτελούν απλά κάποια έκτακτα μέτρα. Αποτελούν το όνειρο κάθε πλουτοκράτη επί δεκαετίες τα οποία δεν τολμούσε να τα επιβάλει γιατί θα αντιμετώπιζε την οργή του κόσμου. Από την καρατόμηση των συντάξεων, των μισθών, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της παιδείας μέχρι τη φορολογική και οικονομική εξόντωση των μικρομεσαίων που αγκομαχούν για να επιβιώσουν, όλα ήταν μέσα στα σχέδια της οικονομικής ολιγαρχίας της χώρας.


Η κρίση είναι πραγματική και πραγματικά έπεσε πάνω στους λαούς σαν τις πληγές του Φαραώ. Όμως ανεξάρτητα αν για τη κρίση φταίνε ακριβώς οι έχοντες και κατέχοντες και οι κυβερνήσεις με τις οποίες «μαζί τα φάγανε», βρήκαν την ευκαιρία να καρατομήσουν κάθε δικαίωμα των λαϊκών τάξεων και στρωμάτων.

Όταν φτάνουμε να ακούμε ότι η τρόικα απαιτεί να καταργηθούν τα εναπομείναντα δώρα, ένσημα, μισθοί, ακόμη και το επίδομα ανεργίας το οποίο δεν είναι λεφτά του κράτους αλλά λεφτά των ασφαλισμένων, τότε να περιμένουμε να μας κόψουν και τα ψώνια από τον μπακάλη γιατί «πολύ τρώμε» σε στιγμές που «η πατρίδα κινδυνεύει»!


Με τέτοιες λογικές αυτοί μάλλον δεν έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος. Θα μας τα πάρουν όλα! Θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.


Θα μας τα πάρουν όμως μόνο αν εμείς τους αφήσουμε και δεν ξεσηκωθούμε όπως έκαναν οι άλλοι λαοί που εξεγέρθηκαν κατά της πείνας και της λιτότητας. Αυτό πρέπει να έχουμε υπόψη. Θα μας τα πάρουν μόνο αν εμείς τους προσκυνήσουμε. Τότε θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.


Η στήλη πιστεύει ότι αυτό που ποτέ κανένας δεν πέτυχε ως τώρα, να υποτάξει δηλαδή καθολικά τους Έλληνες, δεν θα το πετύχει ποτέ ούτε στο μέλλον. Η ιστορική μνήμη ζει βαθιά μέσα μας.

Παρότι κάποιοι νομίζουν ότι με τη τεράστια διαστρέβλωση της ιστορίας και των αγώνων που κάνουν και τη γιγάντια προπαγάνδα των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης, έχουμε ξεχάσει την ιστορία μας, πολύ γρήγορα θα νοιώσουν την οργή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου