Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Νέος διάλογος για τη παιδεία

.

Δεν είμαι ειδικός στη Παιδεία. Αλλά μήπως αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι ειδικοί και επί 30 χρόνια δοκιμάζουν θεραπείες στου κασίδη του κεφάλι, καλύτεροι είναι;

Τώρα λοιπόν ο ΓΑΠ μιλώντας στη συνάντηση των Δελφών για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τίναξε ξανά τη μπάνκα της Παιδείας στον αέρα και έφερε... «νέες φρέσκες ιδέες» (;;;;) αναδιάρθρωσης της Παιδείας. Το τι περιμένει τη παιδεία δε λέγεται. Θα τη…. Καλλικρατήσουν λέει!


Αφού μας είπαν πολλά, όπως γαι τη διεθνοποίηση των πανεπιστημίων (βλέπε μπίζνα), και την ανατροπή, για μια ακόμη φορά της εισαγωγής και επιλογής σχολών, μας πέταξε και την ατομική κάρτα φοιτητή την ώρα που δεν δίνουν ούτε τη κάρτα για τις συγκοινωνίες. Έβαλε μέσα και τον ανταγωνισμό σε όλα και όλους για να μη ξεχνάει τη νεοφιλελεύθερη αποστολή του. Είπε και το σύστημα Παιδείας μας που θα ανατρέψει σαν άλλος Κορμπατσώφ… Σοβιετικό!!! Άκου Σοβιετικό!

Δεν μπαίνω στην ουσία γιατί πολλοί θα είναι αυτοί που θα σφυροκοπήσουν τεκμηριωμένα τα όσα είπε. Εγώ κάθομαι στο τέλος των εξαγγελιών. Αναφέρθηκε, λέει, «στην πρόθεση της κυβέρνησης για συστηματική διαβούλευση, αξιοποιώντας την παγκόσμια εμπειρία. Κάλεσε δε, σε αυτό το διάλογο, όλους να συμμετάσχουν και ιδιαίτερα τη νέα γενιά».

Καλά τι να πρωτοθαυμάσουμε; Τους «διαλόγους» των άλλων υπουργών και πρωθυπουργών με τις κατά καιρούς ασέλγειες πάνω στη Παιδεία; Να θυμηθούμε τον Κοντογιαννόπουλο, τον Αρσένη, τη Γιαννάκου κλπ; Να θυμηθούμε ότι δήθεν όλα εκείνα τα σχέδια θα έφερναν τη Παιδεία του 21ου αι.;

Να θυμηθούμε και τι τους κάνει τους διαλόγους ο ΓΑΠ, από τότε που έγινε πρωθυπουργός; Άφηνε στον διάλογο να λένε ό,τι θέλουν και στο τέλος έπαιρνε τις αντίθετες αποφάσεις νύχτα, κατεπειγόντως και χωρίς διάλογο. Πως αλλιώς τα τρία «ΔΕΝ» για το ασφαλιστικό για τα οποία κάλεσε σε διάλογο τις παραγωγικές τάξεις για να γίνουν πράξη, έγιναν δεκατρία ΝΑΙ στο ΔΝΤ και άντε να βρείτε σύνταξη!

Αυτό θα πει διάλογος! Μιλάτε εσείς, αποφασίζω εγώ!

Το πιο απίθανο όμως το είπε η Διαμαντοπούλου. Σήμερα, τόνισε, «δίνουμε τη μάχη των μαχών. Τη μητέρα των μαχών. Είμαστε έτοιμοι, διότι αλλαγή στην παιδεία σημαίνει αλλάζουμε την Ελλάδα»!!! Κοίτα ρε ζήλεια με τα σλόγκαν του Σαντάμ! Να της φέρουμε και αραβικό άλογο και έναα μακρύ σπαθί να καβαλήσει (το άλογο ντε) και να σαρώσει τους φοιτητές που οσονούπω θα βγουν στους δρόμους για τον μόνο γνωστό «διάλογο» που καταλαβαίνουν οι κυβερνήσεις!

Άντε καλά ξεμπερδέματα με τους ανασκολοπιστές της κοινωνίας που μπλέξαμε.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου