Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Οι φωτιές, οι ΑΠΕ και οι αυθαίρετοι

 

Οργισμένος…

 Άκουγα κάποιον ειδικό στο ρ/φ Real fm (20/8/2024) να επιτίθεται σφόδρα σε όσους «αυθαίρετα, χωρίς στοιχεία, χωρίς να γνωρίζουν τις αποφάσεις του ΣτΕ και τους νόμους για αναδάσωση και ανεμογεννήτριες που είναι αυστηροί» κλπ (!) πετάνε διάφορες θεωρίες ότι οι φωτιές μπήκαν για να μπουν οι ανεμογεννήτριες!

 Φυσικά δεν έχω στοιχεία να καταθέσω στον εισαγγελέα ότι αυτό που λέει ο λαός συμβαίνει. Και τι να πω μπροστά στα επιχειρήματα του ειδικού! Ούτε ο απλός λαός έχει «τεκμήρια»!

 Ο λαός, όμως, έχει ένα αισθητήριο που κατά κανόνα βρίσκεται πολύ κοντύτερα στην αλήθεια από πολλούς «ειδικούς». Χώρια που πήξαμε από «ειδικούς αναλυτές» για κάθε θέμα από τις φωτιές μέχρι Ουκρανία, Γάζα και… Καμάλα Χάρις που η συντριπτική τους πλειοψηφία στο τέλος αποδεικνύονται σκέτοι προπαγανδιστές πολιτικών και συμφερόντων.

 


Το καμένο δέντρο - αιωνόβια ελιά- δείχνει ανάγλυφα τη διαμαρτυρία της φύσης σε κάθε πολιτική καταστροφής της. Το ακούει κανείς;

 Τηρουμένων των αναλογιών, αν πάμε 5-6 δεκαετίες πίσω, ο λαός κάθε φορά που έμπαινε πυρκαγιά έλεγε «αυθαίρετα» το απλό: «Οι οικοπεδοφάγοι…»!!! Έτσι, χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς γνώση νόμων για τα δάση και την αναδάσωση, χωρίς αποφάσεις του… ΣτΕ, των δασαρχείων και των «αρμοδίων υπηρεσιών» πετούσε (ο λαός) λάσπη εδώ κι εκεί αντί να… μελετήσει τους νόμους που απέκλειαν τους… οικοπεδοφάγους!!!

 Ίδιες «διαψεύσεις του λαού» από τους ειδικούς είχαμε και τότε. Το τι έγινε όλοι το ξέρουμε.

 Ο λαός που μιλούσε «ανεύθυνα» επαληθεύτηκε. Ποια η διαφορά με τις σημερινές καταστάσεις;

 Όσο για το κράτος, ξέρουμε, όλες αυτές τις δεκαετίες ήταν πάντα πανέτοιμο να αντιμετωπίσει τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές από τα «ύποπτα συμφέροντα» και να υπερασπίσει τα… συμφέροντα του λαού!!!

 Πως να μην οργίζομαι; 

 

 Ο λαός θα ήταν πολύ πιο φιλικός στις ΑΠΕ αν συνδέονταν με τη μείωση των τιμών ρεύματος, αν δεν προκαλούσαν οργή, όπως ανεμογεννήτριες στο κεφάλι και σε κάθε κορυφή, καταστροφή παραγωγικών αγρών για φωτοβολταϊκά αντί στις άπειρες άγονες πέτρινες πλαγιές που έχει η Ελλάδα και αν δεν υπήρχε το «χρηματιστήριο ενέργειας» που με μαγικό τρόπο, ακόμη και όταν οι ΑΠΕ διαφημίζονταν ότι ξεπέρασαν τζάμπα τη ρυπογόνο – κοστοβόρα παραγωγή, διπλασιάζει τις τιμές και ληστεύει τον λαό. Όταν όμως ξεκινούσε αυτή η νέα ληστεία του λαού, άπαντες οι «ειδικοί», από «τεχνικούς», υπουργούς ΣΥΡΙΖΑ που εισήγαγαν το Χρηματιστήριο Ενέργειας και ΑΠΕ, οικολόγους στρατευμένους μέχρι και τα «πράσινα άλογα» της κλιματικής αλλαγής του Μητσοτάκη, αυτό υπόσχονταν. Φθηνή ενέργεια, μέχρι και «τζάμπα ενέργεια», γιατί δεν πληρώνουμε τον ήλιο, τον αέρα και τα κύματα της θάλασσας! Τόσο απλά, τόσο ψέματα!

 Ένα μηδενικό φτηνής καπιταλιστικής προπαγάνδας ήταν όλα. 

 

 Στον καπιταλισμό τίποτα δεν γίνεται αν δεν φέρνει περισσότερο και ευκολότερο κέρδος από πριν! Φυσικά αυτό είναι… αυθαίρετο και δεν μπορώ να το τεκμηριώσω! Εσείς μήπως έχετε αποδείξεις ότι οι διάφορες ΑΕ και ΜΚΟ που αναλαμβάνουν την «προστασία» και την… ανάπλαση (κακώς ο λαός τη λέει ανασκολόπιση!) καμένων και άκαυτων δασών και γαιών, έχουν κερδοσκοπικό σκοπό; Αν είναι δυνατόν να ρίξουμε τώρα αυθαίρετα και χωρίς τεκμήρια, λάσπη στον… «φιλανθρωπικό καπιταλισμό»!!! Θα ρίξει ο Δίας κεραυνούς στον Δήμο Σημαχίδαι (Βαρνάβα) και στον Δήμου Φλύας (Χαλάνδρι) για να μας κάψει!!!

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου