Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Οι ευρωεκλογές και η άνοδος της ακροδεξιάς -2024

 Έκπληκτοι οι αναλυτές της συμφοράς των λαών, παριστάνουν τους γραφειοκράτες αναγνώστες της από χρόνια διαμορφούμενης νεκρανάστασης του φασιστικού φαινομένου μέσω της ακροδεξιάς, όπως στον μεσοπόλεμο, σαν να μη συμβαίνει τίποτα τρομερό!

 

 Ναι... δεν ξέρουνε τον ένοχο κι ούτε είναι γνωστή η αιτία!!!

 Η εφαρμογή των «ιδανικών και αξιών» της ΕΕ και της αστικής δημοκρατίας που πνίγουν τους λαούς από ακραίες λιτότητες μέχρι συμμετοχή σε ποτάμια αίματος των λαών, μαζί με τα «λάθη» των «αριστερών» δημοκρατικών και δεξιών αστικών κομμάτων και τον ούριο άνεμο νεκρανάστασης του φασισμού, φανερού και κρυφού, που δίνει η δικτατορία του κεφαλαίου για τα στενά απάνθρωπα συμφέροντά του, μας περνάνε απαρατήρητα! Κάτι λάθη στους λαούς, στους δημοκράτες, στα αστικά κόμματα που δήθεν πήγαν πολύ κέντρο αντί να πάνε… δεξιά(!) συν οι λαοί που… αντέδρασαν στην «κεντρώα» «κοινωνική» στροφή τους (!) είναι κάποιες εύκολες αιτιολογίες που κυκλοφορούν και που φυσικά αφήνουν ανοικτό τον δρόμο της  ακροδεξιάς στην πλήρη κυριαρχία της.

 Η Ευρώπη έχασε την ιστορία και τα διδάγματά της και απολαμβάνει την αυταπάτη δεξιών και «πατριωτικών» λύσεων, πηγαίνοντας ευθέως στο θάνατο όσων λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων έχουν ξεμείνει από την πολύχρονη (Μάαστριχτ κλπ) σφαγή τους με πολιτικές, μνημόνια και χωρίς μνημόνια.

 Η Ευρώπη ξαναζεί σαν όνειρο τον παλιό «καλό καιρό», προ του Α΄ΠΠ, για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και την πολεμική (αμυντική το λένε) αναζωογόνηση του φασιστικού πνεύματος του Β’ ΠΠ που είχε γεωπολιτικό και ιδεολογικό  στόχο την ΕΣΣΔ, με ίδιο γεωπολιτικό στόχο σήμερα τον κατατεμαχισμό της Ρωσίας (ίσως και της Κίνας), αφού ο Χίτλερ, για τον οποίο τεμαχισμό έστειλαν με τη Συμφωνία του Μονάχου, έκανε «μισή δουλειά» και ξαναπαίζει το αυτοκτονικό δράμα της δυτικής αστικής δημοκρατίας (όχι πλέον της Βαϊμάρης) με θύματα τους λούς!

 Ο νέος παγκόσμιος κίνδυνος είναι μπροστά μας και οι αστοί, ευρώδουλοι, εξαγορασμένοι, πολιτικοί, αναλυτές κλπ έχουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο και ψάχνουν το τέρας στα μυρμήγκια!

 Όσοι δεν έμαθαν τι έγινε στον μεσοπόλεμο του 20ου  αι. δεν θα προλάβουν πλέον να διδαχθούν. Ούτε καν θα καταλάβουν ότι κατά την ίδια «αστική δημοκρατική διαδικασία» που τότε ανήλθαν «δημοκρατικά», με τις ψήφους βουλευτών και κοινοβουλίων της αστικής δημοκρατίας ο Μουσολίνι, ο Χίτλερ και ο Μεταξάς, κατά την ίδια διαδικασία η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν τραγικό δράμα σήμερα.

 Στο βάθος ακροδεξιά, φασισμός, πόλεμος, αίμα. 

  Σιγά, οι λαοί κοιμούνται, μη ταράσσετε τον ύπνο του θανάτου των δικαιωμάτων τους και της ύπαρξής τους.

 Καμία άλλη λύση αν οι λαοί δεν ξανα-υψώσουν ανάστημά  και δεν πάρουν την τύχη του κόσμου στα χέρια τους. Έγκαιρα, όχι μετά από εκατόμβες νεκρών και πριν η πυρηνική κόλαση αφανίσει τον πλανήτη. Τους λαούς κανένας αστός πολιτικός δεν θα τους σώσει αν δεν σώσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, όπως έκαναν, με ποτάμια αίματος δυστυχώς, στους προηγούμενους πολέμους.

 10 Ιουνίου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου