Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Εξαήμερη εργασία, 13ωρο και συμβάσεις μηδενικού ωραρίου! Οι «αξίες» της ΕΕ!

Γράφοντας με οργή γι’ αυτό που νομιμοποιούν και δεν συζητούν οι αναλυτές των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών! Ποιο μήνυμα έλαβαν;

  •  Η ομολογημένη εξύμνηση του 78ώρου της ΕΕ και
  •  Το ανομολόγητο μίσος κατά Δικτατορίας του Προλεταριάτου του 35ώρου!!!
  •  Δίδαγμα: Τον  καπιταλισμό κι αν τον ξεπλένεις το αίμα θα σου πιει!

  Από 1/7/2024 ισχύει η εξαήμερη εργασία, ταυτόχρονα με το 13ωρο και με συβάσεις μηδενικού ωραρίου όπου ο εργοδότης δεσμεύει τον εργαζόμενο για τις ώρες, αλλά αν και όταν τον συμφέρει τον καλεί να δουλέψει πληρώνοντας μόνο τις ώρες δουλειάς! Από μηδέν ώρες με μηδέν ευρώ ως 78 ώρες δηλαδή σκλάβος του κεφαλαίου επί 6 μέρες τη βδομάδα, ανεξαρτήτου αμοιβής!!!(*)

  Ένας εργαζόμενος αν θέλει, αν μπορεί, αν συμφωνεί, αν δε του φτάνουν να επιβιώσει στην ακρίβεια, αν θέλει να μη χάσει τη δουλειά του και να πεινάσουν τα παιδιά του, κάλλιστα «μπορεί» να υπογράψει 2 συμβάσεις μηδενικού ωραρίου σε 2 εργοδότες… μερικής απασχόλησης 6,1/2 ωρών για να φτάνει αισίως στο 78ωρο τη βδομάδα το 2024!

 Χαρείτε, μεγάλη ευτυχία σε περιβάλλον γαλέρας! Θα πλουτίσουν με μηδενικά ή με τάλιρα οι εργαζόμενοι! Θα τιμήσουν και την εργατική ιστορία θανάτου και αίματος, γυρίζοντας στο ατελείωτο ωράριο του 1840! 


  Μοντέρνα Ελλάδα της ΕΕ των «αξιών και των ιδανικών» του άγριου καπιταλισμού της «πρωταρχικής συσσώρευσης» του 18ου  και 19ου αι. σε εποχές 21ου αι. παρακμής και γενικής κρίσης! Δείγμα του ρόγχου θανάτου του συστήματος που όμως δεν φαίνεται, κλεισμένο σε καζάνι που σιγοβράζει.

 Τι είπαν για τις ευρωεκλογές; Ότι έλαβαν το μήνυμα; Ναι, γι’ αυτό βάζουν μπροστά τη γαλέρα για τους εργαζόμενους!

 Το μήνυμα τώρα γύρισε σε εκείνους που το έστειλαν: Τον  καπιταλισμό κι αν τον ξεπλένεις το αίμα θα σου πιεί!

 Να θυμίσω ότι η «καθυστερημένη» και «χωρίς ελευθερίες» λόγω… Δικτατορίας του Προλεταριάτου ΕΣΣΔ, το 1929 καθιέρωσε το 35ωρο στις νέα βιομηχανίες! Τόσο άσχημα στη Δικτατορία του Προλεταριάτου, τόση ευτυχία στη γαλέρα της ΕΕ και της Δικτατορίας του Κεφαλαίου!!!

 Τι να πρωτοθαυμάσεις στον καπιταλισμό της ΕΕ των «αξίων και ιδανικών»;

 Κάποιοι σε αντίβαρο παραθέτουν χώρες που προωθούν το 4ήμερο… δεν λένε όμως ότι παντού υπερτερεί η οδηγία (2003/88/ΕΚ) του 78ωρου που είναι της ΕΕ και ανά πάσα στιγμή οι εργοδότες το εφαρμόζουν αφού υπερισχύει κάθε άλλης ρύθμισης. Το 78οκτάωρο δεν είναι ελληνικό φρούτο του Άδωνι, είναι ευρωπαϊκή Οδηγία που υιοθετήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο (και από τον ΣΥΡΙΖΑ), νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εξειδικεύτηκε η εφαρμογή, στο Εθνικό Εργατικό Δίκαιο σαρώνοντας κάθε άλλο Δίκαιο, από την κυβέρνηση της ΝΔ.

 Όλοι συμμέτοχοι και ένοχοι στο έγκλημα, με δεδηλωμένο μίσος που τους ενώνει αυτό κατά της… Δικτατορίας του Προλεταριάτου και του 35ώρου του!!!

 Το… 11ωρο

 Το 13ωρο της ΕΕ κατέρριψε την «ακροδεξιά» θέση του Άδωνι για 16ωρο (!) και τον «εξανάγκασε» να σέβεται την 11ωρη ανάπαυση των εργαζομένων! Πανηγύρισαν φυσικά «αριστεροί» και δημοκράτες φιλεργατικοί ευρωπαθείς για τη «νίκη» των «αξιών» της ΕΕ έναντι του ακροδεξιού υπουργού!

 Για να χρησιμοποιήσω και τις ορολογίες της ΕΕ το 78ωρο είναι πλαίσιο και ευκαιρία εφαρμογής «βέλτιστων πρακτικών αξιοποίησης του ωραρίου εργασίας» με σεβασμό στα δικαιώματα του εργαζόμενου για… απαραβίαστη  11ωρη ανάπαυση το 24ωρο που κανένας δεν μπορεί να την παραβιάσει!  Ούτε ο Άδωνις! Τόσο "φιλική" στους εργαζόμενους, τόσο "σκληρή" στους εργοδότες η ΕΕ!  

 Οι εκλογές νομιμοποίησης

 Έτσι είναι, όταν τα αστικά κόμματα πείθουν το 90% των ψηφοφόρων ότι η ευτυχία τους βρίσκεται στη γαλέρα της ΕΕ, γαλέρα των λυγμών, οδυρμών και ληστείας των εργαζομένων που όλοι μαζί νομοθέτησαν και όλοι μαζί εφαρμόζουν! Σαν… «χεσμένοι» από καιρό, δεν τόλμησε ούτε ένα κόμμα να ισχυρισθεί και να πουλήσει αυταπάτες, μέχρι αυτό επιτρέπεται στην ΕΕ, ότι «θα σκίσει με ένα άρθρο» την Οδηγία! Τόσο χεσμένοι μπροστά στις «αξίες» της ΕΕ!

(*)
Αν τώρα πάμε στους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους Επαγγελματίες και τους μικρο-μαγαζάτορες συνεχούς λειτουργίας (ψιλικά, "ΕΒΓΕΣ", λογιστές, τουριστικά, σχεδιαστές, ηλεκτρονικές εργασίες,  κ.α.), εκεί βλέπουμε μέχρι και 90ωρα και 100ωρα τη βδομάδα για να καταφέρουν να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες τους και να επιβιώσουν!

  *****************

«Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο

αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς»

 

Κ. Βάρναλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου