Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Το ανέκδοτο μιας νύχτας: Βρέθηκε καπιταλιστής που αγοράζει ακριβά για να πουλάει φθηνά!!!

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση!

«Πάνω από 2 δισ. ευρώ έφθασε το τίμημα για το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ, ανακοίνωσε η ΔΕΗ μετά την αποσφράγιση των προσφορών. Πλειοψηφών προσφέρων αναδείχθηκε η Spear WTE Investments Sarl, μέλος του Macquarie Infrastructure and Real Assets Group (MIRA), με προσφορά ύψους 2,116 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ η προσφορά παραπέμπει σε μία αποτίμηση η οποία ανέρχεται στο 151% της Ρυθμιζόμενης Περιουσιακής Βάσης, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί από τα αρμόδια εταιρικά όργανα της ΔΕΗ Α.Ε.»

Ναι, στο 151% της αποτίμησης της… «Ρυθμιζόμενης Περιουσιακής Βάσης»! Ρυθμιζόμενη ξεπουλήματος!

Της ελεύθερης αποτίμησης των δισεκατομμυρίων επενδυμένων και των δισεκατομμυρίων μελλοντικών κερδών όμως δεν μας το είπαν!!!

 


Κάτι σαν την πώληση του 1/3 του ΟΠΑΠ από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που προκάλεσε ΣΟΚ με τίμημα ίσο με τα κέρδη μιας χρονιάς για να κερδίζει ο καπιταλιστής αενάως!

Με την πώληση θα απαλλαγούμε από το… κόστος του ΔΕΔΔΗΕ, από τους ακριβοπληρωμένους υπαλλήλους και από τα κέρδη του, με μόνο… «κοινωνικό στόχο» (!) την παροχή «φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος» από τον καπιταλιστή - μονοπωλιστή στους πελάτες-πολίτες! 

 

Όταν βγει ο ήλιος από τη Δύση, τότε θα βρεθεί καπιταλιστής να αγοράζει ακριβά για να πουλάει φθηνά!

Νύχτα της 10ης προς 11η Σεπτέμβρη 2021

https://www.amna.gr/home/article/584235/DEDDIE-H-megaluteri-idiotikopoiisi-istorika-stin-Ellada---K-Skrekas-Epibrabeusi-tis-stratigikis-tis-kubernisis

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου