Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Το ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μας απειλεί


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
 
Τρίτη 27/02/2018

Την αντίθεσή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, αλλά και στο ρόλο του σημαιοφόρου που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξέφρασαν εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες συμμετέχοντας στη συγκέντρωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στο Σύνταγμα. 






Την κεντρική ομιλία έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Με συνθήματα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Εμπρός λαέ τώρα συμμαχία για την ανατροπή και την εξουσία», «Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι βάσεις και οι Νατοϊκοί», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η εξουσία των καπιταλιστών» οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν ότι στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν υπάρχει καμία «σταθερότητα» και «ασφάλεια» για τους λαούς των Βαλκανίων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 

Οι Οργανώσεις του Κόμματος έφθασαν από νωρίς στην πλατεία Συντάγματος, με συγκροτημένες και οργανωμένες πορείες που ξεκίνησαν από τα σημεία των προσυγκεντρώσεων. 

Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν στα πανό ήταν «Λαοί των Βαλκανίων ενωθείτε, στους ιμπεριαλιστές αντισταθείτε», «Η κυβέρνηση συμμετέχει στο έγκλημα κατά των λαών για τα κέρδη των καπιταλιστών», «Όχι στα σχέδια κυβέρνησης - ιμπεριαλιστών, αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο φαντάρος Αιμίλιος Κακλαμάνος (Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε βίντεο) ενώ ακολούθησε μαζική και μαχητική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. 





Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

«Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Απόψε από δω, από το Σύνταγμα, απευθυνόμαστε στους εργάτες και τους ανέργους, στους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων που παρακολουθούν τις επικίνδυνες εξελίξεις στη γειτονιά μας, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, εξελίξεις που κρατούν αναμμένο το φιτίλι του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Συρία μετά και τη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας, αλλά και στην Παλαιστίνη, την Υεμένη, τη Λιβύη μέχρι τη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Απευθυνόμαστε σε όσους παρακολουθούν με ανησυχία την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και στην Κύπρο με τις συνεχείς προκλήσεις, μέχρι και το πρόσφατο σοβαρό επεισόδιο με τον εμβολισμό σκάφους στα Ίμια.

Σας καλούμε να δείτε όσα κρύβουν, να δείτε "το δάσος", δηλαδή τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, τη σύγκρουση μεγάλων συμφερόντων συνολικά στα Βαλκάνια και όχι μόνο το "δέντρο" δηλαδή το παζάρι για το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Μιλάμε πρόσωπο με πρόσωπο με όλους όσοι πίσω από τον αποπροσανατολισμό, τον εφησυχασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα περί δήθεν σταθερότητας και ασφάλειας βλέπουν να ματώνουν τους λαούς για τη "σταθερότητα" και την "ασφάλεια" της κερδοφορίας των μονοπωλίων τους.

Ο λαός μας δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους λαούς των Βαλκανίων, δεν έχει να χωρίσει τίποτα με το γειτονικό τούρκικο λαό.

Γι’ αυτό κανείς να μην πιαστεί στα δίχτυα του εθνικισμού που δηλητηριάζει τους λαούς για να κρύψει ότι οι εργάτες σε όλες τις χώρες έχουν τον ίδιο αντίπαλο, τους εκμεταλλευτές τους, τους αστούς και το σάπιο σύστημά τους.
Απευθυνόμαστε πιο ειδικά στους εν ενεργεία στρατιωτικούς, στους απόστρατους και στους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους. Ξέρουμε ότι όλα αυτά τα ζητήματα τους απασχολούν έντονα, λόγω του ιδιαίτερου ρόλου που έχουν.

Απευθυνόμαστε στους στρατιωτικούς που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από λαϊκές οικογένειες και έχουν υποστεί, όπως όλος ο λαός μας, τις επιπτώσεις από την κρίση και την αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων.

Τους καλούμε να αφουγκραστούν με προσοχή, χωρίς προκαταλήψεις, τις θέσεις του ΚΚΕ που μάλιστα φέτος συμπληρώνει ζωή ενός αιώνα. Μέσα σε αυτή τη μεγάλη και ηρωική πορεία, αγωνιζόμενο, πλαισιώθηκε από εκατοντάδες στρατιωτικούς και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που εξέφραζαν το γνήσιο πατριωτισμό.

Τώρα χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα της εργατικής τάξης, όλου του λαού.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη που θα απαιτεί καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.

Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι κυβερνήσεις τους, οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.
Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Εδώ στα Βαλκάνια οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ απεργάζονται νέα επικίνδυνα σχέδια για να ενισχύσουν την παρουσία τους σε μια περιοχή όπου διασταυρώνονται οι αντιθέσεις και οι σκληροί ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα και αστικές τάξεις της περιοχής για το ποιος θα αποκτήσει προβάδισμα και πλεονεκτική θέση στην προσέλκυση κεφαλαίων, ποιος θα ελέγξει τις διαδρομές και θα επιβάλει τα δικά του σχέδια ενεργειακών αγωγών, επιλέγοντας την πιο συμφέρουσα κάθε φορά πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συμμαχία για να πετύχει αυτούς τους στόχους.

Εδώ ανταγωνίζονται μεταξύ τους οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το ποιος θα πουλήσει τα εξοπλιστικά του προγράμματα, ποιος θα εξασφαλίσει στρατιωτικά στηρίγματα με αντίστοιχες βάσεις και αναπτυγμένη στρατιωτική συνεργασία.

Εδώ οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενισχύουν τη στρατιωτική παρουσία τους με βάσεις στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία, το Κόσσοβο, όπου και έχει εγκατασταθεί η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, η βάση BONDSTEEL. Και βεβαίως στην Ελλάδα.

Παράλληλα επιδιώκουν την ισχυροποίηση των θέσεών τους στη Μαύρη Θάλασσα, αναπτύσσοντας υποδομές για τη λεγόμενη αντιπυραυλική άμυνα, που στοχεύει τη Ρωσία.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια όλες οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ, τις οποίες έχει συνυπογράψει η ελληνική κυβέρνηση, συνιστούν στρατιωτική προετοιμασία με στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας.

Εδώ στα Βαλκάνια τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ συγκρούονται με τα ανταγωνιστικά σχέδια της Ρωσίας, η οποία επιδιώκει την αναβάθμιση της θέσης της με τη διείσδυση στην περιοχή ρωσικών κεφαλαίων και εμπορευμάτων, τη χάραξη νέων "ενεργειακών δρόμων", την αύξηση των μεριδίων των δικών της μονοπωλίων στις αγορές και βέβαια τη διατήρηση της αποτρεπτικής ικανότητας του πυρηνικού οπλοστασίου της.

Εδώ στα Βαλκάνια, η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο γιατί ενεργό ρόλο επιδιώκουν να παίξουν και άλλα ισχυρά κράτη, όπως για παράδειγμα η Κίνα, η οποία ουσιαστικά επιχειρεί να γίνει πρώτη οικονομική καπιταλιστική δύναμη.

Ο κινεζικός "δρόμος του μεταξιού" έχει βασική αρτηρία του τα Βαλκάνια, επιδιώκει εμπορικές και διαμετακομιστικές συμφωνίες και ενεργειακά σχέδια ειδικά στα Δυτικά Βαλκάνια, ως κλειδί για την πρόσβαση των συμφερόντων της στη Δυτική Ευρώπη.

Εδώ στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή "ηγεμονικό ρόλο" διεκδικεί και η Τουρκία η οποία εμφανίζεται με το μανδύα του προστάτη των μουσουλμάνων.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι σύμμαχοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, αναπροσαρμόζουν την τακτική τους όχι μόνο στα Βαλκάνια, αλλά συνολικά στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής με στόχο να βγουν πιο ενισχυμένες στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία και την Κίνα.

Ιεραρχούν την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ, γι’ αυτό και θέλουν να φύγει από τη μέση το εμπόδιο που δημιουργεί η ονομασία της ΠΓΔΜ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ τον Ιούλη.

Άλλωστε η Αλβανία και το Μαυροβούνιο είναι ήδη μέλη του ΝΑΤΟ ενώ στο κατώφλι του βρίσκεται και η Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Φίλες και φίλοι,

Βέβαια, μπορεί τα Βαλκάνια να είναι το σπίτι μας, όμως η Συρία είναι η γειτονιά μας και όπως λέει και ο λαός μας "όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, η φωτιά θα έρθει και στο δικό σου".

Και η φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου που καίει στη Συρία προειδοποιεί για τους τεράστιους κινδύνους που προκαλούν οι ανταγωνισμοί των ισχυρών.

Στη Συρία, οι Αμερικανοί, αφού πρώτα με τη βοήθεια των συμμάχων τους στην περιοχή, όπως της Σαουδικής Αραβίας, δοκίμασαν ως στοιχείο του ιμπεριαλιστικού πολέμου τη στήριξη, τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση του "Ισλαμικού Κράτους", τώρα που αυτό ηττήθηκε στα πεδία των μαχών, βάζουν "πόδι" ξανά, στο όνομα της στήριξης των Κούρδων, οξύνοντας τις ήδη τεταμένες σχέσεις τους με την Τουρκία.

Η αιματηρή στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία σηματοδοτεί μια νέα φάση αναδιάταξης των δυνάμεων που συγκρούονται στη Συρία.

Αλήθεια, ας σκεφτούμε ότι, πέρα από τις επίσημες στρατιωτικές και ανεπίσημες, δηλαδή παραστρατιωτικές, δυνάμεις, που διαθέτουν στη σύγκρουση αυτή ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία, Ιράν, Λίβανος, Ισραήλ -που να θυμίσουμε κατέχει παράνομα και συριακά εδάφη- στην "κρεατομηχανή" αυτού του ιμπεριαλιστικού πολέμου εμπλέκονται δεκάδες ακόμη χώρες.

Ας σκεφτούμε πως ανάμεσα στις χώρες που εμπλέκονται στον πόλεμο της Συρίας είναι και η Ελλάδα, η οποία παρέχει τη βάση της Σούδας και άλλες υποδομές στις ΗΠΑ.

Πως ακριβώς για τους ίδιους λόγους ο ΝΑΤΟικός στόλος έχει αναπτυχθεί στο Αιγαίο μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με πρόσχημα τους πρόσφυγες.

Στη Συρία δεν δοκιμάζονται απλώς νέα οπλικά συστήματα, νέοι μέθοδοι διεξαγωγής του πολέμου.

Στη Συρία δοκιμάζονται και οι γεωπολιτικές και οικονομικές συμμαχίες ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη, που μπορεί να επιταχύνουν γενικότερες εξελίξεις.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, επιδιώκοντας να βάλουν ταφόπλακα στην πάλη του λαού της Παλαιστίνης για βιώσιμο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στη Συρία παίρνει σάρκα και οστά το σύνθημα "Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν".
Αφού το μεγάλο παζάρι, για τον έλεγχο του ενεργειακού πλούτου και της μεταφοράς του, των σφαιρών επιρροής, βάζει σε κίνηση τη διαδικασία αμφισβήτησης και επαναχάραξης των συνόρων με το αίμα των λαών της περιοχής.

Ακόμη και οι προσπάθειες που διεξάγονται σε διάφορα διεθνή φόρα να μπει η σύγκρουση στις "ράγες" της λεγόμενης πολιτικής διευθέτησης, δεν προμηνύουν τίποτα το καλό για το συριακό λαό, αφού από το "χρονοντούλαπο" της Ιστορίας ανασύρονται πολιτικοί θεσμοί που στόχο έχουν να επιβάλουν την "ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο" και τον πιθανό διαμελισμό της χώρας για τη διατήρηση του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Μετά τα Βαλκάνια και τη Συρία το επικίνδυνο σκηνικό στην περιοχή μας συμπληρώνουν οι νέες διεργασίες στο Κυπριακό οι οποίες οδηγούν στην οριστικοποίηση της διχοτόμησης του νησιού, ουσιαστικά στη συγκρότηση δύο ξεχωριστών κρατικών οντοτήτων που μόνο τυπικά και συγκυριακά θα έχουν κάποια στοιχεία Ομοσπονδίας.

Το επικίνδυνο σκηνικό συμπληρώνεται με την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας η οποία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο, ιδιαίτερα τα σύνορα, μετά και την επισημοποίηση των διεκδικήσεων της Τουρκίας μέσα από ελληνικό έδαφος, κατά την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει και από το σοβαρό επεισόδιο της προηγούμενης εβδομάδας στα Ίμια, αλλά και από όσα προηγήθηκαν όπως ο συνεχής αποκλεισμός των νησίδων από τουρκικά πλοία, η παραλίγο σύγκρουση τουρκικού σκάφους με ελληνική κανονιοφόρο, η παρεμβολή τουρκικών πλοίων κατά την κατάθεση στεφάνου στα Ίμια από τον υπουργό Άμυνας.

Αντίστοιχα, με την απαγόρευση από τουρκικά πολεμικά πλοία της κίνησης του ιταλικού γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ και άλλες καθημερινές παραβιάσεις και αμφισβητήσεις.

Το πρόσφατο χτύπημα σε ελληνικό σκάφος δεν είναι τυχαίο.
Προμηνύει ότι η κατάσταση θα κλιμακωθεί παραπέρα, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των κυβερνώντων, με άμεσο κίνδυνο την όξυνση της κρίσης στο Αιγαίο η οποία θα αφορά και ζητήματα "έρευνας και διάσωσης", συνολικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Απαντά στο κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργούσε στο λαό η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα με τα γνωστά που αναμασούσαν τα κυβερνητικά της στελέχη, ότι οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, οι καθημερινές προκλήσεις στο Αιγαίο είναι τάχα για εσωτερική κατανάλωση.

Δηλαδή, τι θέλουν να μας πουν; Ότι ο Ερντογάν ήρθε στην Ελλάδα και έβαλε επίσημα στο τραπέζι το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων γιατί παίζει παιχνίδια στο εσωτερικό της χώρας του;

Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν ο λαός να καταλάβει πως η όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης επιδρά και επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα πυροδότησης της άμεσης πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας;

Ότι η αστική τάξη της Τουρκίας προσπαθεί να αναβαθμίσει τη θέση της μέσω του ελέγχου και της απόκτησης νέων εδαφών και θαλάσσιων περιοχών;
Τις τελευταίες μέρες περίσσεψαν τα λιβανιστήρια για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που δήθεν παρέχουν ασφάλεια και σταθερότητα στους λαούς των χωρών-μελών τους.

Μάλιστα ένα - ένα τα παπαγαλάκια του συστήματος λένε: Φανταστείτε τι θα έκανε η Τουρκία αν δεν ήταν "σύμμαχος" χώρα στο ΝΑΤΟ με την Ελλάδα.

Η πείρα των ελληνοτουρκικών σχέσεων όμως τους διαψεύδει!

Εμείς δεν ξεχνάμε, για παράδειγμα, το ρόλο ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη δικτατορία ’67-’74 και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο!

Δεν ξεχνάμε το ρόλο τους, μαζί και της ΕΕ, στα διχοτομικά "σχέδια Ανάν".

Δεν ξεχνάμε τα θέματα του Αιγαίου από το ’74 ως το Γενάρη του ’96 και την κρίση των Ιμίων.

Δεν ξεχνάμε ότι η απώλεια τότε των τριών Ελλήνων στρατιωτικών ήταν μόνο το ανθρώπινο τίμημα της κρίσης, που όμως δεν ήταν και το μόνο!

Από τότε μέχρι σήμερα, πάντα υπό την σκέπη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συνεχίζεται η αμφισβήτηση του καθεστώτος του Αιγαίου, αφού το ΝΑΤΟ είναι αυτό που δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα στα μέλη του, θεωρεί το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.

Ε, λοιπόν, αν αυτά όλα για άλλους συνιστούν ΝΑΤΟική "προστασία και ασφάλεια" της χώρας μας, του λαού της και των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων, για εμάς, για το ΚΚΕ, σημαίνουν ακριβώς το αντίθετο!

Το ΝΑΤΟ δεν προστάτεψε μέχρι σήμερα τα κυριαρχικά δικαιώματα καμιάς χώρας, ούτε πρόκειται να μας προστατέψει στη συνέχεια!

Το ΝΑΤΟ και οι άλλοι ιμπεριαλιστές έχουν άλλωστε άλλες πολύ επικίνδυνες δουλειές!

Απ’ ό,τι φαίνεται το ξαναμοίρασμα του κόσμου γύρω μας δεν έχει τελειώσει!
Έχουν σκοπό να διαιρέσουν κι άλλους λαούς, αξιοποιώντας μειονοτικά, εθνοτικά προβλήματα και αλυτρωτισμούς.

Όλα αυτά είχε στο μυαλό του ο Αμερικανός πρέσβης όταν "ένιψε τας χείρας του" για τις τουρκικές προκλήσεις και διεκδικήσεις στο Αιγαίο, υποδεικνύοντας μάλιστα προς την πλευρά της χώρας μας "βρείτε τα με τους ΝΑΤΟικούς συμμάχους σας", την ίδια ώρα που έδινε σήμα και στίγμα για ένα πολεμικό "ατύχημα", όπως το αποκάλεσε, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο "σημαιοφόρου" του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, με το αζημίωτο φυσικά, δηλαδή την προώθηση των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλίων.

Όλες οι πρωτοβουλίες, οι κινήσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση μετά το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον "διαβολικά καλό" Τραμπ δείχνουν ότι ο Τσίπρας πήρε τη σημαία των ΗΠΑ όχι γιατί κληρώθηκε, αλλά γιατί αρίστευσε στο μάθημα "ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού".

Κρατώντας τη σημαία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επεκτείνει τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα, πρώτα απ’ όλα στη Σούδα, αλλά και στον Άραξο, όπου προετοιμάζεται η εγκατάσταση πυρηνικών όπλων, στην Πρέβεζα, ενώ σχεδιάζει και τη δημιουργία νέων, όπως στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Προωθεί την αναβάθμιση της βάσης στη Σούδα η οποία αποτελεί το ορμητήριο των ΗΠΑ προς τις χώρες της Αφρικής, της Μαύρης Θάλασσας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και τον Ινδικό Ωκεανό.

Και με την ευκαιρία θέλουμε να θέσουμε το εξής ερώτημα: Ισχύει ή δεν ισχύει ότι από 1η Μάρτη ξεκινά η διαδικασία μετεγκατάστασης μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών τύπου drone στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα; Περιμένουμε απάντηση, κύριοι της κυβέρνησης.

Κρατώντας τη σημαία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, η κυβέρνηση τα δίνει όλα στους ιμπεριαλιστές, στεριά, θάλασσα, αέρα, λιμάνια, αεροδρόμια, βάσεις και στρατιωτικές υποδομές!

Τόσο επίλεκτες στρατιωτικές μονάδες, πολεμικά πλοία και αεροσκάφη, όσο και επιτελείς υπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα εκτός συνόρων, στο Κόσσοβο, στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, στα Σκόπια, στο Βελιγράδι, στη Μεσόγειο, στο Αφγανιστάν.

Μέχρι και στο επιτελείο της αμερικανικής κεντρικής διοίκησης (US Central Command (USCENTCOM)) στην Τάμπα της Φλόριδας έχουν στείλει Έλληνα στρατιωτικό!

Κρατώντας τη σημαία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ διοργανώνει το Μάρτη μια μεγάλη πολυεθνική άσκηση με την ονομασία "ΗΝΙΟΧΟΣ" και τη συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων από Ελλάδα, ΗΠΑ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Κύπρο.

Τόσο μεγάλη σημασία έχει η συγκεκριμένη άσκηση, που ο δραστήριος
Αμερικανός πρέσβης επισκέφθηκε την Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας, απ’ όπου θα διευθύνεται ο "ΗΝΙΟΧΟΣ", να δει αν όλα είναι έτοιμα.

Ο "ΗΝΙΟΧΟΣ" είναι ένα δείγμα από τη μεγάλη προσφορά εκπαιδευτικών ευκαιριών των ελληνικών κυβερνήσεων προς τους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους.

Το ίδιο γίνεται και από τις άλλες χώρες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, σε μια γεωγραφική έκταση από τη Βαλτική θάλασσα, την Ανατολική Ευρώπη, τη Μαύρη Θάλασσα, ως την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο.

Τα δυο τελευταία χρόνια το ΝΑΤΟ διεξήγαγε πάνω από 200 ασκήσεις διαφόρων ειδών, σε ετήσια βάση. Για τις ασκήσεις αυτές μετακινούνται κάθε φορά χιλιάδες προσωπικού, οπλικών συστημάτων και άλλων μέσων. Δισεκατομμύρια σπαταλιούνται.

Οι ιμπεριαλιστές δεν περιορίζονται μόνο σε ασκήσεις.

Προετοιμάζουν και τις οργανωτικές δομές τους για πόλεμο.

Στην πρόσφατη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ αποφασίστηκε η δημιουργία δυο νέων διοικήσεων, μια για την εξασφάλιση των γραμμών επικοινωνίας στον Ατλαντικό Ωκεανό και μια για ταχεία μετακίνηση στρατευμάτων και εξοπλισμού στην Ευρώπη.

Κρατώντας, λοιπόν, τη σημαία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εμπλέκει τις Ένοπλες Δυνάμεις και το λαό της χώρας μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Άλλωστε, δαπανά τεράστια ποσά, που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός, για την αγορά ΝΑΤΟικού πολεμικού υλικού.

Αυτό αποδεικνύει με τη συμφωνία που υπέγραψε στις ΗΠΑ και αφορά την αναβάθμιση των F-16, τα οποία αφορούν στις επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ, στις οποίες εμπλέκεται άμεσα η Ελλάδα και για τις οποίες ο λαός, που ήδη ματώνει από την κρίση, θα πληρώσει 2,4 δισ. δολάρια.

Η κυβέρνηση συμμετέχει σε στρατιωτικές αποστολές της ΕΕ στο εξωτερικό και παίρνει δραστήρια μέρος στη διαδικασία παραπέρα στρατιωτικοποίησης της ευρωπαϊκής λυκοσυμμαχίας, στο σχεδιασμό συγκρότησης του Ευρωστρατού, τη λεγόμενη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας και άλλους μηχανισμούς.

Αναβαθμίζει τη συνεργασία με κράτη-δολοφόνους, όπως το Ισραήλ που ματώνει τον παλαιστινιακό λαό και τη Σαουδική Αραβία που ματώνει το λαό της Υεμένης.





Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Κρατώντας τη σημαία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ η κυβέρνηση θέλει να λύσει και το ζήτημα με την ΠΓΔΜ -όχι τυχαία με ορίζοντα τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλη- και την ένταξη της γειτονικής χώρας στον ιμπεριαλιστικό αυτό οργανισμό.

Έχουμε πει πολλές φορές και θα το επαναλάβουμε: Συμφωνία μπορεί να υπάρξει, μόνο που η οποιαδήποτε συμφωνία δεν αποτελεί και πραγματική λύση.

Εγγύηση είναι η μη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, γιατί η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ανασφάλειας, παραπέρα αποσταθεροποίησης, πολεμικών εμπλοκών και προβλημάτων.

Πραγματική λύση σημαίνει εγγυήσεις για εξάλειψη του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των διεκδικήσεων, εξασφάλιση του απαραβίαστου των συνόρων, που αυτό σημαίνει αλλαγές τώρα και όχι στο απώτερο μέλλον στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ.

Εγγύηση είναι ότι η όποια σύνθετη ονομασία erga omnes πρέπει να ορίζεται με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό και όχι με "ήξεις - αφήξεις", αλλιώς είναι δώρο - άδωρο.

Όπως επίσης, σε ό,τι αφορά τη γειτονική δημοκρατία, πρέπει να ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχει ιστορικά διαμορφωμένο "μακεδονικό" έθνος, "μακεδονική" εθνότητα, "μακεδονική" γλώσσα, που είναι η βάση του αλυτρωτισμού και ότι εγείρουν ζητήματα ύπαρξης μειονότητας, άρα και διεκδικήσεων, δήθεν υπεράσπισης δικαιωμάτων της κλπ…

Η Μακεδονία είναι μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια, που σήμερα δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα, αλλά έχει μοιραστεί με βάση τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου μεταξύ βαλκανικών χωρών. Με αυτή την έννοια και το σύνθημα διάφορων θερμοκέφαλων ότι η "Μακεδονία είναι μία και ελληνική" εγείρει αλυτρωτισμό, εθνικισμό, διεκδικήσεις σε βάρος εδαφών άλλων διαμορφωμένων πλέον κρατών.

Το κυριότερο δεν είναι το θέμα της ονομασίας, αλλά η διασφάλιση των σχέσεων ειρηνικής συνεργασίας και ανάπτυξης σχέσεων καλής γειτονίας, διασφάλισης του απαραβίαστου των συνόρων των δύο χωρών, αποφυγή κάθε αλυτρωτικής προπαγάνδας, καθώς και ενεργειών που δυσκολεύουν την προσέγγιση και τη συνεργασία των δύο κρατών, την κοινή πάλη των λαών, το οποίο για το Κόμμα μας είναι θεμελιώδες ζήτημα.

Αυτή η θέση του ΚΚΕ, θέση που σταθερά έχουμε από το 1992, απαντά και σήμερα, απαντούσε και τότε στο κυρίαρχο εθνικιστικό ρεύμα που καλλιεργούσαν τότε όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα από την "άκρα δεξιά" έως τον τότε ΣΥΝ, μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ.

Και επειδή ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται σαν να προέκυψαν από παρθενογένεση και καταγγέλλουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για εθνικιστικό παροξυσμό, τους θυμίζουμε ότι και το κόμμα τους τότε ήταν κομμάτι αυτού του εθνικιστικού παροξυσμού.

Ήταν και οι ίδιοι, μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών που υπέγραφαν τα κοινά ανακοινωθέντα και από κοινού έκαναν επίθεση στο ΚΚΕ, τροφοδοτώντας την αντικομμουνιστική υστερία, όπως το γνωστό "πλην Λακεδαιμονίων" του Κύρκου.

Το ΚΚΕ και τότε και σήμερα πατά σταθερά στην πραγματικότητα, η οποία διδάσκει πως για να εξασφαλιστεί η ειρήνη, η ασφάλεια και η ευημερία των λαών δεν είναι αρκετό το οποιοδήποτε όνομα.

Μάλιστα, η ονοματολογία αποπροσανατολίζει, κρύβει τους πραγματικούς κινδύνους για τους λαούς που είναι οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.


 


Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η κυβέρνηση κρατά τη σημαία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, γιατί μέσω αυτής της επιλογής θέλει να προωθήσει τα στρατηγικά συμφέροντα σημαντικών τμημάτων του ελληνικού μεγάλου κεφαλαίου.

Η "γεωστρατηγική αναβάθμιση", που η κυβέρνηση έχει κάνει σημαία της, είναι ακριβώς αυτό: Η συμμετοχή του ελληνικού κεφαλαίου στους ανταγωνισμούς, στα παζάρια που διεξάγονται στην περιοχή με επίκεντρο τις πρώτες ύλες, τους ενεργειακούς δρόμους, τα μερίδια των αγορών.

Εν προκειμένω και στο πλαίσιο της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισής της, η ελληνική αστική τάξη προσδοκά να επανακάμψει πιο ισχυροποιημένη στα Βαλκάνια, μετά μάλιστα την κρίση που επηρέασε και τη βαλκανική διείσδυσή της, εκεί όπου -και με συμπράξεις με ξένους ομίλους- κέρδισε σοβαρό έδαφος μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές, έχοντας μεγάλες επιδόσεις άμεσων ξένων επενδύσεων και κερδοφορίας που κρατούν με ορισμένες απώλειες μέχρι σήμερα, π.χ. τα ΕΛΠΕ κατέχουν μερίδιο 75% στην αγορά καυσίμων της ΠΓΔΜ.

Τώρα η ελληνική αστική τάξη επιδιώκει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου να κερδίσει θέσεις ιδιαίτερα σε κλάδους που ιεραρχεί, όπως η Ενέργεια, οι κατασκευές, οι μεταφορές, τα τρόφιμα κ.ά., επωφελούμενη από την ενταξιακή διαδικασία αυτών των χωρών στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Δεν είναι τυχαίο αυτό που λέγεται και γράφεται τις τελευταίες ημέρες -και πρέπει να έχει βάση- ότι η συμφωνία με τη FYROM θα συνοδευτεί με ένα ακόμη συμφωνητικό που θα εξασφαλίζει ειδικά προνόμια για τα τμήματα του ελληνικού κεφαλαίου που θα επενδύσουν στη γειτονική χώρα.

Ούτε είναι τυχαίο αυτό που είπε πάλι ο Αμερικανός πρέσβης, ότι στόχος είναι ειδικά η Βόρεια Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, να λειτουργήσει ως οικονομικό - πολιτικό - στρατιωτικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή.

Να, λοιπόν, ποιοι θα ωφεληθούν από τις εξελίξεις και να γιατί η ελληνική κυβέρνηση προστρέχει με τόσο μεγάλη προθυμία να κλείσει ζητήματα για λογαριασμό του κεφαλαίου, άσχετα αν ανοίγει πόρτες και παράθυρα μεγάλων κινδύνων και για τον ελληνικό λαό και για τους άλλους λαούς της περιοχής.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Απόψε από δω, από το Σύνταγμα, απευθυνόμαστε σε όσους αρνούνται να σηκώσουν τη σημαία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε όσους δεν ξέπλυναν στη συνείδησή τους τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, σε όσους μαζί μας εξέφρασαν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στα καραβάνια των προσφύγων, θυμάτων του ιμπεριαλιστικού πολέμου, στη χώρα μας.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι βρεθήκαμε μαζί στα συλλαλητήρια ενάντια στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν.

Σε όσους και όσες μαζί αντιπαλέψαμε η χώρα μας να γίνει το ορμητήριο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κατά της Γιουγκοσλαβίας.
Να ξαναφωνάξουμε όλοι μαζί το σύνθημα "ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι".

Σε όσους δεν θέλουν τη χώρα μας ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη. Σε όσους θέλουν τα παιδιά τους να ζήσουν σε ένα ασφαλές και ειρηνικό περιβάλλον και ξέρουν ότι αυτό τους στερεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Απευθυνόμαστε στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τα νέα παιδιά που υπηρετούν ή πρόκειται να υπηρετήσουν τη θητεία τους και τους λέμε: Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων σας δεν σταματά στις πύλες των στρατοπέδων.

Σταθείτε με αφοβία κόντρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Τα συμφέροντά σας, όπως και όλων όσοι ανήκουν στα Σώματα Ασφάλειας, ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών σας, του ελληνικού λαού και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Ο πατριωτισμός δεν έχει σχέση με επιδιώξεις ξένων συμφερόντων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Πατριώτες στρατιωτικοί, αστυνομικοί και απλοί λαϊκοί άνθρωποι αντιστάθηκαν με τα όπλα σε πανίσχυρους στρατούς και συμμετείχαν στο ΕΑΜ, στον ΕΛΑΣ, κατά την τριπλή κατοχή της χώρας.

Αυτοί οι πραγματικοί πατριώτες μαχητές της Αντίστασης πρέπει να είναι τα φωτεινά παραδείγματα και για το σήμερα.

Τώρα όλοι και όλες με το ΚΚΕ.

Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αναδεικνύει το χαρακτήρα του πολέμου ως σφαγής των λαών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για το μοίρασμα των αγορών και των ζωνών επιρροής.

Επιμένει να αναδεικνύει ότι ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα -στρατιωτικά κυρίως- μέσα.

Όπως σήμερα η πολιτική για την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, με ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, η οποία μεγαλώνει σε συνθήκες κρίσης όπου επικρατεί η ιμπεριαλιστική ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο, έτσι και ο πόλεμος είναι η συνέχιση αυτής της πολιτικής με βίαια στρατιωτικά μέσα με στόχο την κατάκτηση αγορών, σφαιρών επιρροής, ελέγχου πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Γιατί το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι οι ίδιοι που κλέβουν τον ιδρώτα της εργατικής τάξης σε συνθήκες ειρήνης, είναι οι ίδιοι που τη στέλνουν στον πόλεμο για να σκοτωθεί για τα συμφέροντά τους.

Επιμένει να μιλάει για τον πόλεμο και τις αιτίες του, ταυτόχρονα όμως πρωτοστατεί ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα σενάρια αλλαγής συνόρων, σε κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτά τα σχέδια.

Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που σταθερά αποκαλύπτει τι σημαίνει για την εργατική τάξη, το λαό της Ελλάδας η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, ποιος ωφελείται και ποιος ωφελήθηκε.

Και λέει όποιος δεν ξέρει πρέπει να μάθει κι όποιος τα έζησε να θυμηθεί:
Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι οι εμπρηστές των Βαλκανίων, έχουν χαράξει δυο και τρεις φορές με το αίμα των λαών τα σύνορα στα Βαλκάνια από τη δεκαετία του ‘90 και μετά.

Θέτει το ζήτημα της αποχώρησης της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, ζήτημα που μπορεί να το εγγυηθεί οριστικά και μόνιμα με ανάπτυξη - συνεργασία και φιλία με όλους τους λαούς μόνο η εργατική - λαϊκή εξουσία.

Ελάτε να παλέψουμε μαζί μέσα στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές.

Για να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις.

Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.
Κανείς στρατιωτικός ή νεολαίος φαντάρος της πατρίδας να μη δώσει το αίμα του σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο εκτός συνόρων.

Όλοι τους είναι ταγμένοι να υπερασπιστούν τα σύνορα της χώρας στον αέρα, στη στεριά και τη θάλασσα και πουθενά αλλού!

Οι κομμουνιστές, όπως πάντα στην ηρωική 100χρονη Ιστορία μας, θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, για να συντριβεί ο όποιος ξένος εισβολέας εάν τολμήσει και επιτεθεί στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα όμως επισημαίνουμε από τώρα ότι δεν θα δείξουμε καμιά εμπιστοσύνη στην αστική κυβέρνηση που θα κάνει τον πόλεμο.

Καμιά ανοχή στην άρχουσα τάξη που συμμετέχει στον πόλεμο για την προώθηση των δικών της οικονομικών συμφερόντων, βάζοντας το λαό μας να χύνει το αίμα του.

Θα επιδιώξουμε να τη βάλουμε με την πάλη μας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, με την ανατροπή της, για την οριστική νίκη του λαού, έτσι ώστε επιστέγασμα και έπαθλο αυτής της πάλης να είναι η εργατική, η λαϊκή εξουσία, η ανάπτυξη και ευημερία για το λαό, με ειρήνη και ευτυχία για όλους και όλες, για τα παιδιά μας, για τις γενιές που έρχονται.

Ελάτε να παλέψουμε όλοι μαζί ενάντια σε κάθε επιδίωξη αλλαγής συνόρων, σε κάθε αλλαγή διεθνών συνθηκών, που οδηγεί στην αιματοχυσία των λαών.
Ενάντια στον εθνικισμό, που θέλει να κρύψει πως οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, στην Τουρκία και σε άλλες χώρες έχουμε σήμερα τον ίδιο αντίπαλο: Τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, τις κυβερνήσεις τους και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους.

Να απορρίψουμε τα ύπουλα καλέσματα από ριψάσπιδες περί δήθεν "εθνικής ενότητας", δηλαδή υποταγής της εργατικής τάξης, του λαού στα σχέδια του κεφαλαίου και των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η πάλη που δημιουργεί τις προϋποθέσεις που θα βάλουν μια και καλή τέρμα στις αιτίες που δημιουργούν τον πόλεμο.

Η πάλη αυτή έχει ως βασική της προϋπόθεση την πραγματική απομόνωση των νεοναζί εγκληματιών, με όποια προβιά κι αν εμφανίζονται, αφού είναι γέννημα - θρέμμα της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος που τους ανασύρει από τα μαύρα σκοτάδια της ιστορίας της ανθρωπότητας, όταν τους χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του, για να τους αποσύρει στη συνέχεια, για να τους ξαναχρησιμοποιήσει μετά, ως τσιράκια του συστήματος που είναι, κάποια άλλη κατάλληλη στιγμή ενάντια στο λαό και την πατρίδα.

Τώρα πρέπει να δεχτούν συντριπτικά πολιτικά χτυπήματα από το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, τα ναζιστικά τέρατα. Να τελειώσει η δίκη τους, που έχει αποδείξει όχι μόνο τις ποινικές ενοχές τους στις συγκεκριμένες υποθέσεις, αλλά και την πρόθεσή τους να διαπράξουν ξανά νέα εγκλήματα, μόλις βρουν την κατάλληλη στιγμή.

Νέοι και νέες,

Λαέ της Αθήνας, Λαέ της Ελλάδας,

Τώρα όλοι και όλες με το ΚΚΕ.

Που θέτει μπροστά στην εργατική τάξη το καθήκον να χαράξει τη δική της πάλη μαζί με όλα τα άλλα λαϊκά στρώματα και το κίνημά τους, για να υπερασπίσει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αλλά και για να βγει ο λαός νικητής απέναντι στην καπιταλιστική εξουσία της εκμετάλλευσης και των πολέμων ή της δήθεν "ειρήνης με το πιστόλι στον κρόταφο" των λαών.
Πάρτε όλοι τη θέση σας στο πλάι του ΚΚΕ.

Γιατί είναι το μόνο πολιτικό κόμμα στην ελληνική κοινωνία που μπορεί να ηγηθεί της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος.

Της προώθησης της συμμαχίας των αντικαπιταλιστικών - αντιμονοπωλιακών δυνάμεων.

Να ηγηθεί στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία, να οικοδομήσει τη νέα κοινωνία χωρίς ανεργία, κρίσεις και πολέμους που δεν μπορεί παρά να είναι σοσιαλιστική - κομμουνιστική».


Πηγές:


Video


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου