Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Αμηχανία και νέες αυταπάτες για την ΕΕ, την Τουρκία και τον Ερντογάν



Σύνοδος της Βάρνας: Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν!


Η σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας (26/3/2018) είχε μια γλυκόξινη κατάληξη για τους εδώ αστούς αναλυτές, οι οποίοι  υπογείως καλλιεργούσαν ελπίδες ότι η ΕΕ «θα βάλει στη θέση του»(!) τον Ερντογάν και θα υπερασπίσει την… Ελλάδα!



Τελικά προσπαθούν να χωρέσουν τις αυταπάτες και την ήττα των ελπίδων, στη δήθεν «σπουδαία επιτυχία» να επανεξετασθεί με «άλλο πνεύμα», όπως λένε, η υπόθεση των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών στη Τουρκία! Αυτό είναι το ζήτημα με την Τουρκία;;;



Πάνω εκεί στήνουν νέες αυταπάτες ότι δήθεν θα αλλάξει η Τουρκία γιατί δέχθηκε πολλές πιέσεις από την ΕΕ! Αυτές και αν είναι αυταπάτες!



Οι εδώ αστοί πολιτικοί και αναλυτές δεν ξεχνάνε ποτέ την πλήρη υποταγή τους στους μεγάλους ιμπεριαλιστές. Και νομίζουν ότι αν υποτάσσονται «εν όλο» σε αυτούς, θα μείνει η χώρα αλώβητη από μεσαίους ιμπεριαλιστές όπως η Τουρκία. Δεν θέλουν να δουν ότι απλώς η χώρα μας είναι αναλώσιμη στις σχέσεις μεσαίων και μεγάλων ιμπεριαλιστών. Έτσι κτίζουν συνεχώς αυταπάτες με βάση τους μεγάλους «σωτήρες»! 


 




Ολόκληρη η ιστορία της άρχουσας τάξης της Ελλάδας είναι γραμμένη με τις υποταγές της στους μεγάλους ιμπεριαλιστές. Ποτέ δεν πίστεψε, ούτε στηρίχθηκε στον λαό για την υπεράσπιση της χώρας. Λογικό. Αφού τον εκμεταλλεύεται και τον καταπιέζει, είναι εξ ορισμού εχθρός, πώς να του έχει εμπιστοσύνη; Από την κήρυξη της επανάστασης του ’21 με, τους κοτζαμπάσηδες και το Ιερατείο, που αναθεμάτιζαν την επανάσταση του λαού γιατί αυτή δεν είχε τη «βούλα» ξένων δυνάμεων, μέχρι την κατοχή, την Κύπρο και τα Ίμια, με το «Ευχαριστώ τους Αμερικανούς», μια ιστορία υποταγής σε βάρος της χώρας και του λαού έχει να μας παρουσιάσει.



Η Τουρκία είναι μεσαία ιμπεριαλιστική δύναμη. Ας μην έχουμε αυταπάτες για τη δύναμη της. Και ας μη νομίζουμε ότι η ΕΕ τη βλέπει με το δικό μας μάτι – το αντίθετο. Αυτή τη δύναμη αξιοποιεί η Τουρκία, στα κενά του μεγάλου ιμπεριαλισμού και σε βάρος μικρότερων χωρών και δυνάμεων. Για να το πετύχει, η μονοπωλιακή ή αστική τάξης της, ανοίγει πολεμικά και ψυχροπολεμικά μέτωπα στο εξωτερικό και επιβάλει ως και φασισμό στο εσωτερικό της. Όλη η μεταπολεμική ιστορία  της έτσι είναι και δεν είναι καθόλου παράξενο. Θέλει να αποκομίζει και αυτή οφέλη από κάθε αποσταθεροποίηση της γεωστρατηγικής κατάστασης. Αλίμονο στους λαούς, μαζί και στον τουρκικό λαό. Είχαν τους μεγάλους ιμπεριαλιστές τώρα απέκτησαν και μεσαίους!



Πάντως, μέχρι στιγμής τα πρακτικά και γεωστρατηγικά κέρδη της Τουρκίας είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που οι εδώ αναλυτές αναφέρουν. Ο κίνδυνος είναι άμεσος για την Ελλάδα. Αν, μάλιστα, οι Αμερικανοί καταφέρουν, με τον Ερντογάν ή με ανατροπή του, να συνταιριάσουν τα τουρκικά οφέλη με τα δικά τους, καθόλου παράξενο αύριο να τους δούμε αγκαλιά να μας πιέζουν για κάθε είδους «λελογισμένο» συμβιβασμό! Τότε οι εδώ σφουγγοκωλάριοι της άρχουσας τάξης θα παρουσιάσουν τις απώλειες της χώρας ή και της Κύπρου ως… υποταγή των Τούρκων στο… Διεθνές Δίκαιο και στους σωτήρες μας, Αμερικανούς!



Και πάλι, αλίμονο στους λαούς.



Το «ευχαριστώ την Αμερική» θα ξαναειπωθεί. Ας είμαστε σε εγρήγορση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου