Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Μικρά βήματα πολέμου και η απάντησή μας
Με αφορμή τη σύλληψη και κράτηση 2 Ελλήνων στρατιωτικών για παράνομη είσοδο σε τουρκικό έδαφος και την πολιτική εκμετάλλευση από την Τουρκία.


Αυτά τα μικρά βήματα προς τον πόλεμο πότε θα τα καταλάβουν οι οπαδοί των αστικών κομμάτων και ρευμάτων; Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι τα μικρά βήματα των μικρών τμημάτων του ιμπεριαλισμού που συμβαδίζουν με τα μεγάλα των κυρίαρχων ιμπεριαλιστών που ετοιμάζουν τον πόλεμο;Αν πάμε στη δεκαετία του ’30 θα βρούμε πληθώρα παρόμοιων περιστατικών όπως αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα. Και τότε έκαναν πως δεν καταλάβαιναν.Και την προκλητική συμπεριφορά της Ιταλίας έναντι τις Ελλάδας να διαβάσουν θα το καταλάβουν πολύ καλά τη σημερινή συμπεριφορά της Τουρκίας. Ακόμη και η σιωπή που ακολούθησε τη βύθιση της «Έλλης», είναι ίδια με τη σιωπή στις σημερινές προκλήσεις είτε στο Αιγαίο είτε στην Κύπρο. «Ψύχραιμη συμπεριφορά» το ονόμαζαν πάντα. Μάλλον είναι η συμπεριφορά του ποντικιού μέσα στο κλουβί με το φίδι.Τι να κάνουμε όμως, είμαστε «σύμμαχοι» στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ. Αυτό τα δικαιολογεί όλα! Αύριο δηλαδή θα κληθούμε να μακελευτούμε και εναντίον όσων επιτίθεται το ΝΑΤΟ και μεταξύ μας.Δυστυχώς ο καπιταλισμός στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο δεν μπορεί να ξεφύγει από τις νομοτέλειες των κρίσεων και της καταστροφής των παραγωγικών δυνάμεων, έμψυχων και υλικών, ανθρώπινου δυναμικού και μέσων παραγωγής. Μόνο έτσι αυτές χωράνε στις ασφυκτικές ξεπερασμένες και αναντιστοιχίες καπιταλιστικές παραγωγικές σχέσεις!Ανώτερη μορφή αυτών των κρίσεων είναι οι καταστρεπτικοί για την ανθρωπότητα και τις παραγωγικές δυνάμεις πόλεμοι ανταγωνισμών και αναδιανομής του πλούτου.

Η απάντησή μας

Μικρός δεν ήξερα ότι γεννήθηκα και περπατούσα στα χώματα (Σέρρες) που θάφτηκε κάποτε ο Σείχης Μουσταφά Μπεντρεντίν. 

 
Πολύ μετά κατάλαβα την αξία του και ότι η δική του απάντηση πρέπει να είναι η απάντησή μας στου μακελάρηδες των λαών και απέναντι των αρχουσών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. Και ας πέσουμε ηρωικά εναντίον τους, όχι ως κρέας για τα κανόνια τους!Τούρκοι χωριάτες του Αϊδινιού
Ρωμιοί ψαράδες απ' τη Σάμο
Να οι δέκα χιλιάδες σύντροφοι του Μουσταφά...Ν. Χικμέτ

 Το Έπος Του Σείχη Μπεντρεντίν I
...κι ας πεθάνουμε...
Μαρία Δημητριάδη - Το έπος του Σεΐχη Μπεντρεντίν II -Η ιστορία του Σεΐχη Μουσταφά Μπεντρεντίν και η εκτέλεσή του στις ΣέρρεςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου