Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ στον ΩΡΩΠΟ, 24.7.2017...
Στις  φυλακές του Ωρωπού σε ένα μνημείο του "πρόσφατου χθες" το οποίο έχει καταγραφεί στη συλλογική μνήμη του λαού μας, ως χώρος φυλάκισης πολιτικών κρατουμένων στη νεότερη ελληνική ιστορία ως ένας τόπος εξορίας και βασανισμού χιλιάδων πολιτικών κρατουμένων, με στόχο την «εθνική αναμόρφωση» τους, δηλαδή τη βίαιη αποκήρυξη των ιδεών τους και την απάρνηση της αγωνιστικής τους ιστορίας,  η Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού και η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου διοργανώνουν ΕΚΔΗΛΩΣΗ   με Θέμα: 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ!


Καλεσμένοι αυτή τη φορά και ΟΧΙ "βιαίως προσαγώμενοι", όπως το 1967 οι πολιτικοί κρατούμενοι, τότε εδώ στον Ωρωπό, ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ και ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ που θα μοιραστούν μαζί μας τις μνήμες του χθες συζητώντας μαζί τους για τους αγώνες του σήμερα. Στην παρέα μας και ο  Κώστας Παπαδάκης Δικηγόρος του κινήματος των διοδίων, του Τάσου Θεοφίλου αλλά και των Αιγυπτίων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, για να μοιραστεί μαζί μας τις συγκλονιστικές στιγμές της αστικής δικαιοσύνης σήμερα! 


Θα ακολουθήσει η υπέροχη θεατρική παράσταση σε απόδοση  από το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ του Σπύρου Τζόκα, της ζωής του Μικρασιάτη αγωνιστή-μάρτυρα Ναπολέοντα Σουκατζίδη, της σύντομης ζωής του και ταυτόχρονα λεηλατημένης. Από φύτρα μικρασιατική είναι. Από εκεί ξεκινάει η ιστορία του. Το 1909.

Και η Ιστορία του τόπου 1909 - 1944. 

Οι μικρασιατικοί τόποι, οι σχέσεις με τους Τούρκους, οι εκτοπισμοί του 1914 - 15, η Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών, η τραγωδία και η καταστροφή, ο νόστος και η απώλεια, η αποκατάσταση και η προσαρμογή, ο μεσοπόλεμος, το ιδιώνυμο, η οικονομική κρίση, οι τόποι εξορίας, η 4η Αυγούστου, ο πόλεμος, η κατοχή, η αντίσταση... οι εκτελέσεις. Η τραγική ιστορία της πατρίδας μας με φόντο τη διαδρομή ενός προσώπου, ενός ηρωικού ανθρώπου. Παίζουν ο Γιάννης Καρούνης και η Ειρήνη Μελά 

Η καλοκαιρινή αυτή μυσταγωγική βραδιά, θα κλείσει με μουσικές και τραγούδια... "εκ των ενόντων"

*Στο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας ...


Σας περιμένουμε όλους τη  Δευτέρα 24 Ιούλη στις 8 το απόγευμα στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ ανάσυρσης μνήμης  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΥ του χθες και του σήμερα!


1 σχόλιο:

  1. Συντονιστική Επιτροπή τώρα... Ναι, χτες ήταν "δεν πληρώνω", τώρα αντιφασίστες, όλοι όμως υποψηφίοι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ το 2014 και 2015, για να τον εκλέξουν και να αλλάξουν όλα, όπως έλεγαν... Και σήμερα ο καθένας τους εκπροσωπεί τον ευατό του και μόνο... Τι να πείς... ΧΑΜΕΛΕΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥ αγγαλιά με δημάρχους δεξιούς, ΠΑΣΟΚΟΥΣ κλπ... "Ακομμάτοστοι" Συριζαίοι... Όσο για τον Γλέζο τι να πείς... ΠΑΣΟΚ και μετά ζήταγε συγγνώμη, ΣΥΡΙΖΑ και μετά ζήταγε συγγνώμη... Τα συμπεράσματα δικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή