Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ελπίδες και αυταπάτες





Σχόλιο πάνω σε ένα γράμμα μιας οπαδού του ΣΥΡΙΖΑ

….Δεν το κρύβω, ότι αυτή η συμφωνία με απογοήτευσε αρκετά. Δεν περίμενα αυτή τη στάση. Τη βρήκα αρκετά συγκρατημένη ανάλογα με όσα μας είχες τάξει. Όμως θα βρω τα θετικά σε αυτήν και θα σε εμπιστευτώ μια ακόμα φορά γιατί την ελπίδα εσύ την κρατάς…».

Γιατί γλυκιά μου που, δεν μπορεί, τραγουδούσες επί χρόνια ένα τραγούδι νομίζοντας πως οι στοίχοι του ήταν ποίημα και όχι δίδαγμα ζωής; Γιατί το υποτίμησες τόσο ενώ το τραγουδούσες;;;


«Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή
για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή
Θέλει νεκροί χιλιάδες να `ναι στους τροχούς
Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους…»

Τι σε έκανε να καταλάβεις ότι αυτά είναι κάτι σαν λόγια χωρίς περιεχόμενο και νόμισες πως η Άνοιξη έρχεται χωρίς αυτά με μια ψήφο, ένα χειροκρότημα και μια πίστη σε υποσχέσεις;

Γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι ούτε τώρα ότι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σου χαρίσουν κάτι που δεν θα είναι κατάκτηση δική σου με αγώνα και θυσία;

Μην έχεις άλλες αυταπάτες. Καμία Άνοιξη δεν έρχεται μόνη και κανένας δεν χαρίζει την άνοιξη αν δεν την κατακτήσεις εσύ, σε κοινό αγώνα με τους άλλους εργαζόμενους.

Κι επειδή πολλοί νομίζουν και «απειλούν» τον  ΣΥΡΙΖΑ ότι αν δεν κάνει όσα υποσχέθηκε, θα πάνε στο ΚΚΕ για να τους τα χαρίσει, σε ενημερώνω ότι το ΚΚΕ δεν τάζει παράδεισους και δεν χαρίζει τίποτα.

Το ΚΚΕ δεν υπόσχεται παρά μόνο, αγώνες και θυσίες

Δεν τάζει τίποτα απολύτως πέρα από την απόφασή του να σε οργανώσει μαζί με τον λαό και την εργατική τάξη για να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν με αγώνες, θυσίες και ενίοτε αίμα, την ζωή και το όνειρο της ευτυχισμένης ζωής που ονειρεύτηκαν και οι άλλοι τους εξαπάτησαν, πουλώντας το την επομένη στο κεφάλαιο, μαζί με την εμπιστοσύνη που τους έδωσες!

Δεν χαρίζει παχυλές συντάξεις, και μεγάλους μισθούς το ΚΚΕ, ούτε κέρδη σε επιχειρήσεις.

«Χαρίζει» αγώνα και μόνο αγώνα για να κατακτήσεις αυτό που παράγεις και δικαιούσαι και κανένας δεν είναι σε θέση να σου το χαρίσει, αν εσύ δεν το δημιουργήσεις και κατακτήσεις.

Αυτό είναι το ΚΚΕ, και μην έρχεσαι βόλτα να πάρεις υποσχέσεις τύπου Αλέξη. Δεν θα τις πάρεις ποτέ.





1 σχόλιο:

  1. Καλοί είναι οι συναισθηματισμοί, καλά και τα συναισθήματα ! Αλλά ΑΥΤΑ χωρίς ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ και ΕΠΙΣΤΗΜΗ, είναι απολελέντα "πρόβατα", ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΣ !!! Εσάς κάτι σας "λείπει", .... ΒΡΕΣΤΑΙ ΤΟ !!! Πάντα Φιλικά και Αληθινά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή