Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Σας προσφέρουμε την σχετική εξαθλίωση αντί της απόλυτης!Βοηθήστε να κυβερνήσουμε με νέο, «αναπτυξιακό», «αριστερό» και καινοτόμο τρόπο για να μπορέσουμε να σας κάνουμε πιο πλούσιους  κύριοι κεφαλαιοκράτες – τοκογλύφοι! Τι δεν καταλαβαίνετε;

Η ιστορία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους τοκογλύφους δανειστές και τα πολιτικά κοράκια της ΕΕ, θυμίζει τις γνωστές ιστορίες των ντόπιων υπηρετών - κυβερνητών των κάθε είδους εξουσιαστών, αποικιοκρατών και κατακτητών που, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες από αυτές που σκέφτονται οι ίδιοι οι εξουσιαστές, εισηγούνταν να μην αφανίσουν τους υπόδουλους και κατακτημένους γιατί τότε δεν θα είχαν δούλους να δουλεύουν και θα ήταν αναγκασμένοι να δουλεύουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, οποία προσβολή για εξουσιαστές! Αντιθέτως εισηγούνταν να τους δίνουν τόσο ψωμί ώστε να μπορούν αύριο να αποδώσουν περισσότερα κέρδη για πάρτι τους!

Έτσι πάντα, και σήμερα στους κεφαλαιοκράτες, πρόσφεραν την σχετική εξαθλίωση αντί της απόλυτης σαν θαυματουργή λύση με την οποία και ο εκμεταλλευόμενος θα είναι ικανοποιημένος γιατί «θα ζει και θα αναπνέει» και θα του παραχωρούν ένα πιάτο φαΐ από αυτά που παράγει ο ίδιος με τον ιδρώτα του!

Στην απόλυτη εξαθλίωση ο τοκογλύφος, κεφαλαιοκράτης, παίρνει και το ψωμί από το τραπέζι και σε σχέση με προηγούμενα ο εργάτης έχει απολύτως λιγότερα για να ζήσει αυτός και η οικογένειά του. Έτσι σταδιακά, η δυνατότητά του να παράγει για να αποπληρώνει αυτόν που του χρεώνει και τον ουρανό, αλλά και να αφήσει «κληρονόμους» των χρεών, φθίνει με αποτέλεσμα να μην ελπίζει ποτέ ο δανειστής ότι θα αποπληρωθεί.Αντιθέτως, στη σχετική εξαθλίωση ο τοκογλύφος , κεφαλαιοκράτης παραχωρεί ένα μέρος από αυτά που παράγει ο εργαζόμενος, τόσα ώστε να μπορεί κάθε χρόνο να του αποπληρώνει όλο και μεγαλύτερο χρέος, να μεγαλώνει και παιδιά για να συνεχίσουν την αποπληρωμή για γενεές γενεών και να… έχουμε και ανάπτυξη! Όσο περνάει ο χρόνος βέβαια, ο τοκογλύφος θα γίνεται πλουσιότερος και ο εργάτης σχετικά με αυτόν φτωχότερος αλλά τι σημασία έχει για τους υπηρέτες των κεφαλαιοκρατών αυτό;

Όταν το σχέδιο πετυχαίνει, ο κυβερνήτης, υπηρέτης, διαχειριστής του κεφαλαίου και των υποθέσεων του κεφαλαιοκράτη, παρουσιάζεται ως ήρωας και σωτήρας, στήνει πανηγύρια και χορούς γιατί παρουσιάζει τη σχετική εξαθλίωση σαν σωτηρία, νίκη, ανάπτυξη, ευτυχία, ταξική ειρήνη και συνεργασία και γενικώς μια «ευτυχισμένη ζωή»!

Τότε υλοποιείται επακριβώς και το «όλοι μαζί μπορούμε» και να εξαθλιωνόμαστε και να πλουτίζουμε τους δανειστές και τους κεφαλαιοκράτες και να είμαστε ευτυχισμένοι!

Παρακολουθήστε όλη την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές και την ΕΕ, αλλά και τους ντόπιους κεφαλαιοκράτες, τραπεζίτες κλπ, δείτε ποιο είναι το κύριο επιχείρημα για να τους πείσει να χαλαρώσουν λίγο την ασφυξία που επέβαλλαν στον ελληνικό λαό, δείτε τις «παροχές και κέρδη» που υπόσχονται στους κεφαλαιοκράτες αν  χαλαρώσουν την πίεση και μετά κάντε και τις ανάλογες κρίσεις.  

2 σχόλια:

 1. ----------- KAΛHMEPA ΣE OΛOYΣ ΣAΣ !!! -----------

  ΜE MIA KINHΣH του ο Γ.Βαρουφάκης μεταθέτει το..."ΠAΛOYKI" στους Ευρωπαίους και τους δανειστές, και ταυτόχρονα τους ΠIEZEI NA Προχωρήσουν σε διαπραγμάτευση με σκοπό μια KOINH συμφωνία ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές
  Το MNHMONIO HTAN η Aθλια Mεθόδευση μετατροπής ENOΣ Aπεχθούς και Eπονείδιστου Xρέους σε «NOMIMO», METAKYΛIONTAΣ το μεταξύ άλλων και ΣTOYΣ Λαούς της Ευρώπης.
  Όπως είναι γνωστό το ΥΠΟΙΚ από το 2009 που ξεκίνησε αυτή η ΣKOTEINH IΣTOPIA που τόσο έχει στοιχίσει τη Xώρα μας, το έλεγχαν ATOMA που γνώριζαν πολύ καλά τον «MAYPO» δανεισμό και το σκάνδαλο των Swaps.
  Πλήρωναν λοιπόν κανονικότατα τις δόσεις των Swaps, με .... δάνεια απο τις αγορές.
  Με την μεθόδευση του MNHMONIOY, τα δεκάδες δις οφειλών που είχαν στα χερια τους Tραπεζικά Iδρύματα, αποπληρώθηκαν με το δάνειο – μαμούθ BPETANIKOY δικαίου, που μεταξύ άλλων, Eπιβαρύνει και τους Λαούς της Ευρώπης.
  Το προγενέστερο Xρεος όμως, θα μπορούσε κάλλιστα να διαγραφεί ή να καταστεί διαχειρίσιμο AKOMA και με μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας, απέναντι σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, OXI σε Λαούς. Ακριβώς με τον ίδιο τροπο που έγινε το PSI, στην πλάτη των τίμιων ομολογιούχων και των ΝΠΔΔ.

  Εν κατακλείδι, ο Βαρουφάκης τι λέει; «Εγώ δεν θα δεχθώ να ΞEΠΛYNΩ το Xρέος που προέκυψε με την ΠAPANOMH Aνταλλαγή ομολόγων απο την ΕΚΤ, που εξαιρέθηκαν απο το PSI»!

  Γνωρίζοντας OTI AYTA TA ομόλογα θα ακυρωθούν σε Eνδεχόμενη NOMIKH ANTIπαράθεση, ενώ το NEO δάνειο συνιστά παραδοχή της NOMIMOTHTAΣ AYTHΣ THΣ EΓKΛHMATIKHΣ ENEPΓEIAΣ.


  KAΛHMEPA ΣE OΛOYΣ ΣAΣ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΦΟΡΟΥΝ ... ΓΡΑΒΑΝΤΑ ΓΙΑ ... ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ !!!!!
  "Λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι πέρασε τη θηλιά στον λαιμό της Ελλάδας, καθώς η ΕΚΤ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι σταματά από την άλλη Τετάρτη (11 Φεβρουαρίου) να δέχεται ως εγγύηση τα ομόλογα που έχει εκδώσει ή έχει εγγυηθεί το ελληνικό δημόσιο, στέλνοντας τις ελληνικές τράπεζες για χρηματοδότηση στον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA) με υψηλότερο επιτόκιο (1,55% αντί του 0,05% της ΕΚΤ)."
  ΕΕΕ ΚΑΙ ;;;; Κάντε την Morphologie des Bruchs, και ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ την Morpfologie des Blocks ! Εμείς ΕΙΜΑΣΤΕ για τα ΔΥΣΚΟΛΑ, τα εύκολα τα αφήνουμε για τους Ροκάδες/Ντιβανοκαρεκλάδες ! ή ΑΛΛΟΙΟΣ: φίλησε με και ΑΣ καούμε και ΑΣ .... (Όπως λέει και το άσμα) ! Αλλοιώς θα γράψω ένα τραγούδι να το λες ΟΤΑΝ θα κλαίς.... ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ... ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ( όπως λέει το άλλο άσμα) ! ΚΑΙ ΕΑΝ θέλετε ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΚΟΥΣΤΕ ... Μίκη Θ. ! Διότι ΔΕΝ ΣΥΝεμορφώθει εις (πρός) ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ! Μια Μανούλα ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΝ ΓΙΟ !!!

  Χαιρετώ !

  Υ.Γ. Δηλαδή ΕΜΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ;; Εάν είναι ΑΥΤΟ καλώς να έρθετε να με ... Πάρετε !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή