Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία






Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΕ
ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ-ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΩΛΕΙΩΝ
ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 7μμ
ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
 

Η νέα συμφωνία, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η συμφωνία αυτή και η λίστα «μεταρρυθμίσεων» περιλαμβάνει  όλα τα αρνητικά για τους εργαζόμενους μέτρα που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοηθούσαν και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Όλα αυτά, δηλαδή, για τα οποία ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια μάτωσε, αλλά και αντιπάλεψε: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζεται «τρεις θεσμοί», διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων.

Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις, ακόμη και οι ονομαζόμενες «σκληρές», που διεξάγονται μέσα στα τείχη της ΕΕ και με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη, έχουν σταθερά αντιλαϊκό αποτέλεσμα. Η δήθεν «περήφανη» διαπραγμάτευση ήταν διαφημιστική απάτη.

Η όποια αναθεώρηση του προηγούμενου προγράμματος π.χ. τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, δε θα γίνει για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός, ν' αυξηθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές, αλλά για να εξοικονομηθούν κρατικοί πόροι που θα στηρίξουν το κεφάλαιο, τις επενδύσεις και την κερδοφορία του, καθώς και τους δανειστές. Οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι αυταπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι συνταξιούχοι, θα συνεχίσουν να πληρώνουν το «μάρμαρο» της όποιας ανάκαμψης, με συνέχιση της λιτότητας, που η κυβέρνηση αποκαλεί «λιτό βίο».     

Ακόμη και τα ψίχουλα, κυρίως για την απόλυτη φτώχεια, που έταξε η κυβέρνηση με το πρόγραμμά της, είναι στον «αέρα» και θα εξαρτώνται από τη συμφωνία με τους εταίρους και με την προϋπόθεση ότι δεν θα τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική πειθαρχία, η ανάκαμψη της οικονομίας και η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.
Γι' αυτό και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, άλλα κόμματα και κέντρα του συστήματος, όπως ο ΣΕΒ, που τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική, χαιρέτισαν ως θετική τη συμφωνία της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρουσιάζει τη νέα συμφωνία, ως αποτέλεσμα της λαϊκής θέλησης και της στήριξης του λαού στην κυβερνητική πολιτική. Επιδιώκει να εξαπατήσει και να φορτώσει στο λαό τους συμβιβασμούς και τις αντιλαϊκές συμφωνίες με την ΕΕ. Προσπαθεί να χειραγωγήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα, να μετατρέψει το λαό σε χειροκροτητή της κυβέρνησης, να τον πείσει ότι πρέπει να συνεχίσει τις θυσίες του, να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα.

Καμιά στήριξη και ανοχή στην κυβέρνηση που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, των δεσμεύσεων στην ΕΕ και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Γι' αυτό και βαφτίζει «εθνική» υπόθεση τις ανάγκες του κεφαλαίου, την εξυπηρέτηση αυτού του δρόμου, που δεν είναι όμως προς το συμφέρον του λαού. Άλλωστε, ο λαός έχει πείρα και πρέπει να την αξιοποιήσει, ότι δηλαδή οι κάθε φορά «εθνικοί στόχοι» των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου κατέληξαν σε μεγάλες θυσίες για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.

Όσοι είχαν ελπίδες για κάτι καλύτερο, δεν πρέπει να απογοητευτούν, αλλά να αντιδράσουν. Πολύ περισσότερο δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το στόχο της πραγματικής κατάργησης των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και της ανάκτησης των απωλειών.

Η θέληση του λαού ν' απαλλαγεί από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται με μνημόνια, ν' απαλλαγεί από τα μέτρα και τους επιτηρητές, μπορεί να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο, όταν ο λαός διεκδικήσει με τον αγώνα του όσα έχασε, απαιτώντας εδώ και τώρα: 



  • Λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και προστασίας των ανέργων.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και την κατάργηση αντεργατικών μέτρων που χτυπάνε εργασιακά δικαιώματα
  • Πραγματική επαναφορά, τώρα, με νόμο, του κατώτατου μισθού το λιγότερο στα 751 Ευρώ για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, ως βάση για αυξήσεις των μισθών.
  • Επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων, που μείωσαν τις συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, απαιτώντας ταυτόχρονα την επιστροφή των «κλεμμένων» από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και την καταβολή των υποχρεώσεων της πλουτοκρατίας και του κράτους.
  • Απαλλαγή των λαϊκών οικογενειών από τα χαράτσια, με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου αλληλεγγύης, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, την αύξηση του αφορολόγητου στις 40.000 ευρώ για κάθε οικογένεια, με ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.
  • Κανένας πλειστηριασμός σε πρώτη και δευτερεύουσα κατοικία των λαϊκών οικογενειών. Διαγραφή χρεών από τόκους, δραστική περικοπή των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών.
  • Αύξηση των δαπανών για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια.


Η εργατική τάξη, ο λαός, μπορεί να τα καταφέρει, οργανώνοντας τον αγώνα και τη συμμαχία του, παλεύοντας για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και με το λαό στην εξουσία.

Αυτός είναι ο δρόμος μιας πραγματικά περήφανης κι αξιοπρεπούς στάσης του ελληνικού λαού.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής σε συλλαλητήριο, την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στις 7μμ στο Σύνταγμα, με ομιλητή το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

 
Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

2 σχόλια:

  1. Οι Περισσότεροι Συμπολίτες Mας Δεν Γνωρίζουν Oτι Aν Kαι Πέρασε Eνας Mήνας Aπό Tην Eκλογική NIKH του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία στη Βουλή της Αριστεράς (γενικά) στη χώρα μας, εξακολουθούν να ισχύουν οι παρακάτω προδοτικές δεσμεύσεις:

    1. Πρώτον: H Παράδοση της Eθνικής Mας Kυριαρχίας στους ξένους.

    2. Δεύτερον: η καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας και

    3. Τρίτον: H Aπαγόρευση Aσκησης Eθνικής Oικονομικής και Eξωτερικής Πολιτικής.

    Δηλαδή όροι που ταιριάζουν σε λαούς ραγιάδων και δούλων και όχι σε περήφανους και ελεύθερους πολίτες όπως θέλουμε και παλεύουμε να είμαστε ο Λαός και η Πατρίδα μας.

    Ως ελεύθερος Έλληνας αισθάνομαι αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς και προ παντός απέναντι σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

    Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας είπε ένα στεντόρειο ΟΧΙ στους σημερινούς εχθρούς του Λαού μας, ντόπιους και ξένους.

    Χαίρομαι που ο Λαός μάς δείχνει ξανά το δρόμο του παλλαϊκού αγώνα επικεντρώνοντας τα πυρά του ενάντια στο πρώτο και κύριο στόχο - προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από τον ξένο ζυγό: την κατάργηση των Μνημονίων μέσα στον ίδιο χώρο στον οποίο ψηφίστηκαν με εντολή των ξένων. Μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.

    Απευθύνομαι προς πάσαν κατεύθυνση με την προγονική παραίνεση: «Ο TOΛMΩN NIKA».

    ----------------------------------------------------------------------------------------------

    Y.Γ. AYTA EINAI EΛΛHNIKA - AΠΛA, KAΘAPA, KATANOHTA KAI EΛΛHNIKA !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EPΩTHΣH: TI ΣXEΣH KAI TI KOINO EXOYN AYTA TA ΔYO "ΣYMBANTA" ;;

    1) Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, είχε σήμερα, συνάντηση, στο περιθώριο της άτυπης Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρίγα, με τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Nikola Poposki.............

    2) Οι τζιχαντιστές εξαπολύουν αυτές τις επιθέσεις καθώς ..... Τα αρχαία αυτά δεν ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ. Κάποιοι επιτρέπουν αυτά τα εγκλήματα διότι τα νεοταξίτικα κέντρα εξυσίας επιθυμούν το "ξαναγράψιμο της Ιστορίας". Για να γίνει αυτό δεν πρέπει να υπαρχουν μνημεία να αντικρούουν τις νέες "ιστορικές αλήθειες" όπως και γραπτές πηγές (δεν είναι τυχαίο που τα βιβλία θα γίνουν ηλεκτρονικά, και δεν είναι τυχαίος ο νόμος που ορίζει οποιοδήποτε χάρτινο βιβλίο άνω των 100 ετών ως κειμήλιο που πρέπει να παραδίδεται στο κράτος, σε κάποια χρόνια από σήμερα δεν θα υπάρχει γραπτό κείμενο στα χέρια κανενός)

    AΠANTHΣH:

    O EΣΩTEPIKIΣMOΣ/NEOTAΞIΣMOΣ AΠEXΘANONTAI THN IΣTOPIA KAI TA IΣTOPIKA ΣTOIXEIA KAI NTOYKOYMENTA !! ΓIAYTO "ΦTIAXNOYN" THN ΔIKH TOYΣ ΠNEYMATIΣTIKH IΣTOPIA !!! AYTH EINAI MIA AΠO THΣ OYΣIEΣ TOY MYΣTIKIΣTIKOY NAZIZOΦAΣIΣMOY !! KAI ETΣI BΛEΠOYMAI ΠOY EINAI AYTA TA ... "KENTPA" !!!
    ΓIAYTO KANENAΣ ΠPOΣΔIOPIΣMOΣ ME THN ΛEΞH/ONOMA "MAKEΔONIA" ΣTO ΣYNONΘYΛEYMA TON ... "ΣKOΠIΩN=USA" !! ΔIOTI: α) ΠΛAΣTOΓPAΦHΣH KAI ΠAPAXAPAΞH THΣ IΣTOPIAΣ KAI THΣ IΣTOPIAΣ THΣ XΩPAΣ MAΣ. β) OΛEΘPIO KAI KATAΣPOΦIKO ΛAΘOΣ ΓIA THN XΩPA MAΣ, IΣΩΣ XEIPΩTEPO TOY ... 1922 !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή